Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Sit on ή Sit in ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Μπράβο ρε Γιώργο μας εκφράζεις όλους απόλυτα!!!!

giorgos ormanoglou



Άλλο ανορθόδοξο και άλλο ανέφικτο ! 
Θα ήταν μικροψυχία εκ μέρους μου αν αποσιωπούσα τον αντίλογο,  πόσο μάλλον που πιστοποιείται με το δυσθεώρητο κύρος του μέντορά μου…

Sporades kayak tour, Part 1
Ας είχα αυτή τη γνώση κι ας…  ξέπεφτα σε σιτ ον !?
Μετά από τόσο κόπο που κάναμε να καταλήξουμε κάπου έβαλες αυτό το βιντεάκι
και μας έφερες τα πάνω κάτω !!!  ;D ;D

giorgos ormanoglou

Να σου εξομολογηθώ Dan,  ότι το  είχα στα σχέδιά μου από την αρχή,  για να λειτουργήσει κάποια στιγμή σαν  «δικλείδα ασφαλείας»
Γιατί θα ήταν εντελώς αντίθετο με τις επιδιώξεις μου αν η κουβέντα μας οδηγούσε κάποιους από εσάς να αναρωτηθείτε μήπως πλέετε σε στραβή ρότα και σας ξεσήκωνε να αλλάξετε επειγόντως πλάνα.
Όχι.  Κρατείστε τη θεωρεία σε καταστολή στην άκρη της σκέψης σας και όταν έρθει η στιγμή θα αφυπνιστεί μόνη της.
Επί της ουσίας μπορείς να διαπιστώσεις,  ότι δεν συνάντησαν πραγματικές δυσκολίες. 

Δες αν θέλεις και αυτό το απόσπασμα,  από το Kayarchy - the sea kayaker's online handbook and reference

Most ordinary sit-on-tops are short, wide and have a nearly flat bottom with drain holes and deep ridges or corrugations which look Space Age but are there to stop the hull flexing. They're stable enough to use a fishing rod but the cost is that they may not have the speed you want to get home against an adverse current, and they may have three times the drag of a true sea kayak, way too much for surfing. In rough water a wide flat-bottomed boat will lurch from side to side every time a wave goes underneath.

giorgos ormanoglou

Νομίζω αυτή η «υδατογραφία» από τα χρυσά δάχτυλα και το απελεύθερο πνεύμα του μύστη των καγιακικών πραγμάτων Nigel Foster δίνει τις απαντήσεις και προσανατολίζει τους οραματισμούς ολονών μας.

www.youtube.com/watch?v=GBCLczbo1zc
Τώρα μάλιστα ,το ξεκαθαρίσαμε το τοπίο :-\ :-\ ??? ???

giorgos ormanoglou

Κανένα μπέρδεμα. 
Είναι απολύτως φυσιολογικό καθένας να ξεκινάει με σιτ ον,  να μαθαίνει τον χειρισμό του κουπιού και να κάνει τις πρώτες ημερήσιες περιηγήσεις και ίσως έκτακτες πολυήμερες εξορμήσεις σε ήπιο  θαλάσσιο περιβάλλον.
Όταν έλθει ο κορεσμός,  εμφανιστούν τα όρια και θελήσει να αναβαθμιστεί για να ανανεώσει τον ενθουσιασμό  και να επεκτείνει τα πλάνα του,  η απάντηση δεν είναι ένα καλλίτερο σιτ ον αλλά ένα σωστό σιτ ιν,  γιατί οι συγκινήσεις και η ευχαρίστηση που θα αποκομίσει θα είναι ασύγκριτα πλουσιότερες.
Μόλις άρχισα να διαβάζω το kayak and canoe handbook της BCU και ο συγγραφέας αρχίζει τα περί του σκάφους με την φράση "there will never be a perfect canoe or kayak for all situations" που σημαίνει για μένα Κάνετε ότι γουστάρετε!!!!

giorgos ormanoglou

(05-11-2012, 06:54 AM)vitamin sea link Wrote: [ -> ]Μόλις άρχισα να διαβάζω το kayak and canoe handbook της BCU και ο συγγραφέας αρχίζει τα περί του σκάφους με την φράση "there will never be a perfect canoe or kayak for all situations" που σημαίνει για μένα Κάνετε ότι γουστάρετε!!!!
Πραγματικά φίλε vitamin sea δεν υπάρχει πιο κρίσιμη φράση πάνω στο καγιάκ από τούτη εδώ,  γι αυτό με μικρές παραλλαγές συναντιέται σε όλα τα βιβλία και όλα τα άρθρα.
Μόνον όταν με τον καιρό συγκεντρώνετε εμπειρίες από διάφορα σκάφη  θα βιώσετε ολόκληρο το δραματικό της νόημα. 
Δυστυχώς κανένα δεν καλύπτει όλες τις συνθήκες ούτε  όλα μας τα κέφια,  πάντα κάτι κατέχουμε και κάτι στερούμαστε.
Και η μόνη ικανοποιητική λύση θα ήταν αν μέσα από ομίλους,  λέσχες η έστω συντροφιές,  είχαμε πρόσβαση σε ποικίλους τύπους.
Αλλά -όπως καταλαβαίνετε-  αυτό το πέρασμα έχει ακόμα πολύ κουπί...!?
Εν ταχει:
Εκανα την εισαγωγη μου με ενα σιτ ον τοπ και το λατρεψα , μια φορα εκανα 40 χιλιομετρα σερι, αλλα οταν μπηκα σε σιτ ιν....ολα αλλαξαν.
Δεν θα ξαναγυριζα με τιποτα πισω.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22