Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Sit on ή Sit in ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Παιδιά για συγκρίσεις ανοίξτε νέο topic γιατί έχει ξεφύγει το περιεχόμενο σε συγκρίσεις μεταξύ μοντέλων ίδιου τύπου.

Xyzkl κάνε τον κόπο να ανοίξεις ένα νέο με την ερώτηση σου ώστε να γράφουμε σε αυτό εδώ μόνο σχετικά με sit in & sit on top.
(07-03-2012, 12:08 PM)stelios link Wrote: [ -> ]Παιδιά για συγκρίσεις ανοίξτε νέο topic γιατί έχει ξεφύγει το περιεχόμενο σε συγκρίσεις μεταξύ μοντέλων ίδιου τύπου.

Xyzkl κάνε τον κόπο να ανοίξεις ένα νέο με την ερώτηση σου ώστε να γράφουμε σε αυτό εδώ μόνο σχετικά με sit in & sit on top.

Οκ...
Εχθές έζησα το απίστευτο....με sit on top, έπαθα πλάκα.

Έφαγα μια σπηλιάδα χωρίς υπερβολή 10 μποφόρ στα πλάγια (ήρθε από το πουθενά και δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα) με αποτέλεσμα να σηκώσει το σκάφος στον αέρα με μέσα εμένα κυριολεκτικά, προσπάθησα να κάνω low brace αλά διαπίστωσα ότι στο sit on top είναι αδύνατον να γίνει αποτελεσματικά με αποτέλεσμα να σηκωθεί εντελώς στον αέρα το καγιάκ και να φάω μια απίστευτη τούμπα.

Με sit in δεν θα έπεφτα 100%. Μου έκανε τρομερή εντύπωση η ευκολία που το σήκωσε όλο και δεν ήταν και sit on top της πλάκας (ένα corba tourer 4.5m).

Εξακολουθώ να μην το πιστεύω ότι με σήκωσε μαζί με το καγιάκ στον αέρα....

Συμπέρασμα: Μάθετε low brace αποτελεσματικά με sit in και θα τουμπάρετε υπερβολικά δύσκολα. Επίσης με 2ο καγιάκερ είναι υπερβολικά εύκολο να μπεις σε sit in.

Και τι δεν θα έδινα να το τραβούσε κάποιος με κάμερα! χα χα, πολύ πλάκα θα είχε.
Στέλιο με σπηλιάδα 10 μποφώρ και την μαούνα που βγάζει την άμμο απο το λιμάνι να καβαλούσες θα'χες πρόβλημα...Υποθέτω στον κόλπο της Ελούντας έγινε το συμβάν?
Πίσω από την Σπίνα λόγκα περίπου 800 μέτρα προς Μίλατο κατεύθυνση Μάνο. Πότε θα βρεθούμε για καμιά βόλτα;
Μόλις ετοιμάσω το σκάφος θα σε πάρω τηλέφωνο. Είναι και ο Κων/νος στην αναμονή....καιρός είναι να ξαναβρεθούμε!!!!

GL

Όσες φωτογραφίες βλέπω και περιγραφές διαβάζω, πάντα όσοι έχουν στο φόρουμ Sit In, μπαίνουν και βγαίνουν σε παραλίες με άμμο.
Ποιοι μπορούν να βγουν σε μια βραχώδη ακτή σαν αυτή που φαίνεται στην φωτογραφεία που επισυνάπτω; Μπορούν να μας περιγράψουν τον τρόπο; Όχι θεωρητικά, αλλά τι κάνουν οι ίδιοι.
Εγώ απλά πλησιάζω, κρεμάω τα πόδια μου έξω από το καγιάκ, πατάω σε ένα βράχο που είναι λίγο κάτω από τη επιφάνεια της θάλασσας, σηκώνομαι όρθιος ενώ κρατάω το καγιάκ για να μην χτυπήσει στα βράχια, ανεβαίνω στα βράχια και τραβάω το καγιάκ επάνω. Για να μπω, κάνω το αντίστροφο. Μπορώ να το κάνω και όταν έχει ελαφρύ κυματισμό. Και θα μπορώ να το κάνω και όταν θα είμαι 80 χρονών.

giorgos ormanoglou

'Ενας από τους λόγους για την επιλογή του σκάφους είναι και το πώς αυτό θα μπαίνει στην θάλασσα. Εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να μπώ από την παραλία μου με σιτ ιν εύκολα γιατί τα κύματα που σκάνε στο συκγεκριμένο σημείο είναι μεγάλα έως θεόρατα. Με το σιτ ον κάθομαι τέρμα πίσω και κάνω τραμπάλα ακόμα και με το μεγαλύτερο κύμα...άν δε βγάλεις και τα πόδια σου απ'το πλάι (Cowboy style) τότε η ανατροπή γίνεται σχεδόν αδύνατη...

GL

Πολύ ωραία τα βίντεο Γιώργο. Αλλά νομίζεις ότι έχουν καμιά σχέση με το μέσο χρήστη καγιάκ; Δηλαδή αυτόν που έχει περιορισμένα χρήματα για εξοπλισμό, ελεύθερο χρόνο μερικά σαββατοκύριακα και δεν είναι γυμνασμένος για κασκαντέρ.
Οι τύποι στα βίντεο φοράνε <αλεξίσφαιρα> και δεν κινδυνεύουν να τραυματιστούν στα βράχια. Εμείς πιθανότατα θα ήμαστε με το μαγιό και με πέδιλα. Έστω και να έχεις τον εξοπλισμό, μπορείς να ντυθείς έτσι το καλοκαίρι στη Ελλάδα;
Τα καγιάκ τα θεωρούνε αναλώσιμα με την χρήση που τους κάνουν στα βίντεο.
Ο Στέλιος που είναι εκπαιδευτής, κάνει τέτοιου είδους εκπαίδευση με τα καγιάκ του;
Και ξαναρωτάω, ποιοι από το φόρουμ μπαίνουν και βγαίνουν σε βραχώδη ακτή με Sit In;
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22