Sea-kayak.gr Forums

Full Version: 1η συνάντηση μελών φόρουμ - Β. Ευβοϊκός
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Θα είμαι και εγώ εκεί αν δεν προκύψει κάτι.

Θα ξέρω σίγουρα τις επόμενες μέρες.
1.Pai Mei
2.Random
3.beck
4. john f
5. mitsos  [ me  to kitrino kodiak ]
6. ιωνας Κωνσταντίνου
Oι μέρες πλησιάζουν.

Υπενθυμίζω ότι η ημερομηνία είναι 26/5, ημέρα Σάββατο.

Θα πρότεινα να είμαστε 10.00π.μ. στο σημείο συνάντησης, βλ. χάρτη που παρέθεσε παραπάνω ο Random.
Είναι νομίζω μία καλή ώρα ώστε να έρθουν με μία σχετική άνεση και όσοι ξεκινούν από Αθήνα, και με στόχο το αργότερο 11.00 να είμαστε στο νερό.

Αναφορικά με την απόσταση και το σχέδιο πλεύσης, θα εξαρτηθεί τόσο από τις καιρικές συνθήκες τη μέρα εκείνη, όσο και από τη σύνθεση της αρμάδας, αν έρθουν π.χ. μικρά sit-on-top, θα πρέπει να κινηθούμε όλοι στο δικό τους ρυθμό. Νομίζω ότι για αρχή και για τόσα πολλά σκάφη, ίσως να είναι πολλά τα 15+ν.μ., οπότε θα πρέπει να περιοριστούμε σε λιγότερα, ίσως και στα μισά.

Είναι θεωρώ σημαντικό από πολλές απόψεις να πηγαίνουμε όλοι μαζί, σε σχετικά κλειστό σχηματισμό, και να μην σπάσουμε σε μικρότερες ομάδες, που σύντομα θα βρεθούν σε αποστάσεις του 1 μιλίου μεταξύ τους.

Από τις ήδη δηλωθείσες 6 συμμετοχές, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα κι ένας ακόμα φίλος δικός μου που δεν γράφει στο φόρουμ.
Αν πρόκειται να έρθουν και άλλοι κωπηλάτες, φίλοι σας, που δεν είναι στο φόρουμ, παρακαλώ πείτε το για να έχουμε μια γενική εκτίμηση του πόσοι θα είμαστε, ποιόν θα πρέπει να περιμένουμε κ.λπ.

Μέχρι στιγμής, είναι 7 οι συμμετοχές.

1.Pai Mei
2.Random
3.beck
4. john f
5. mitsos  [ me  to kitrino kodiak ]
6. ιωνας Κωνσταντίνου
7. Φίλος εκτός φόρουμ [με κίτρινο κόντιακ]
1.Pai Mei
2.Random
3.beck
4. john f
5. mitsos  [ me  to kitrino kodiak ]
6. ιωνας Κωνσταντίνου
7. Φίλος εκτός φόρουμ [με κίτρινο κόντιακ]
8. ghostdog

Προσθέτω και τον εαυτό μου στη λίστα.

Θα συμφωνήσω πως η αρχική απόσταση ίσως είναι μεγάλη και ίσως αποθαρύνει και κάποιους με λιγότερη εμπειρία (όπως είμαι εγώ  ;D)
Με δεδομένο πως δεν έχω διανύσει στο παρελθόν τόση απόσταση δεν θα ήθελα να τα φτύσω στη μέση  :-[.
Γεια χαρα στη παρεα. Μολις ανακαλυψα το φορουμ ασχολουμε με το seakayak 5 χρονια περιπου και εδω και δυο χρονια κωπηλατω με το δικης μου κατασκευης ξυλινο kayak Θα ειμαι και εγω εκει μαζι με αλλα δυο ατομα απο τον ΝΑΟΒΒ θα τα πουμε απο κοντα.
1.Pai Mei
2.Random
3.beck
4. john f
5. mitsos  [ me  to kitrino kodiak ]
6. ιωνας Κωνσταντίνου
7. Φίλος εκτός φόρουμ [με κίτρινο κόντιακ]
8. ghostdog
9.davelis
Χαιρετούμε την παρέα.
Μπαίνουμε κι εμείς στην λίστα.
  1.Pai Mei
  2.Random
  3.beck
  4. john f
  5. mitsos  [ me  to kitrino kodiak ]
  6. ιωνας Κωνσταντίνου
  7. Φίλος εκτός φόρουμ [με κίτρινο κόντιακ]
  8. ghostdog
  9.davelis
10. Αλέξης και Γιάννης (με το τάντεμ)
Χαίρομαι που διευρύνθηκε η λίστα των συμμετεχόντων.  Smile

Από ό,τι βλέπω ο καιρός στην περιοχή θα είναι 2-3 Β-ΒΑ, με ελαφριά νέφωση. Άρα, κανένα πρόβλημα.

Την συνολική διαδρομή την βλέπω γύρω στα 9-10νμ, που σημαίνει ότι μετά τον πορθμό συνεχίζουμε για περίπου 3νμ ακόμα μέχρι τον πρώτο κάβο, πριν την Ν.Αρτάκη, από εκεί κροσάρουμε (σκάρτα 3νμ το κρόσι) για την απέναντι βοιωτική ακτή (Αγ. Μηνάς, Δροσιά) και παίρνουμε και πάλι παράκτια τον δρόμο της επιστροφής. Για μία γενική ιδέα, έχω παραθέσει χάρτη της διαδρομής (μεγαλύτερης αρχικά) στην προηγούμενη σελίδα.

Να σημειώσω, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι το επιφανειακό ρεύμα στον πορθμό του Ευρίπου είναι το ισχυρότερο που μπορεί να συναντήσει κανείς σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι και τους 10-11 κόμβους. Αν το έχουμε κόντρα και είναι στη μέγιστη ισχύ του, που είναι πολύ πιθανό στο πήγαινε, σημαίνει ότι απαιτείται η μέγιστη ροπή στην κουπιά, προκειμένου να το περάσουμε. Αφότου περάσουμε κάτω από τη γέφυρα και όσο απομακρυνόμαστε από αυτήν, τόσο η επίδρασή του πάνω μας λιγοστεύει.
Πάντως, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και είναι σίγουρο ότι θα το περάσουμε όλοι. Μπορώ να πω μάλιστα ότι αυτό είναι και το πιο διασκεδαστικό μέρος της διαδρομής.

Στην διαδρομή θα κάνουμε τουλάχιστον μια στάση για φαγητό, κουβεντούλα κ.λπ και, αν συμφωνήσουμε όλοι και μας παίρνει και ο χρόνος, άλλη μία στη Χαλκίδα για καφέ. Γενικώς, αν μπορέσουμε να είμαστε στο νερό πριν τις 11.00, θα είμαστε πολύ άνετοι με τον χρόνο. Αν κάποιοι ωστόσο έχουν πρόβλημα με τον χρόνο, ας το πουν και μικραίνουμε τη διαδρομή περισσότερο. Έτσι όπως είναι τώρα, με χαλαρό ρυθμό θα μπορούμε να είμαστε πίσω κατά τις 17.00 πολύ άνετα, ή και νωρίτερα.

Το τηλ. μου είναι 6974 462512 για όποιον χρειάζεται περαιτέρω πληροφορίες, έχει απορίες κ.λπ.

Άγγελος
Καλημερίζω τη ναυτική παρέα και εύχομαι καλές θάλασσες.Είμαι ο Νικόλας ετών 43 και φέτος ξεκίνησα αρχικά με ενα φουσκωτό καγιάκ ( metzeler tramper που το είχα αποθηκευμένο 20 χρόνια ! ) και πρόσφατα αγόρασα  το tarpon 160.Κρατήστε παρακαλώ μια θέση και για μένα  Smile
(05-25-2012, 09:09 AM)SAILORNIKOLAS link Wrote: [ -> ]Καλημερίζω τη ναυτική παρέα και εύχομαι καλές θάλασσες.Είμαι ο Νικόλας ετών 43 και φέτος ξεκίνησα αρχικά με ενα φουσκωτό καγιάκ ( metzeler tramper που το είχα αποθηκευμένο 20 χρόνια ! ) και πρόσφατα αγόρασα  το tarpon 160.Κρατήστε παρακαλώ μια θέση και για μένα  Smile

Καλώς ορισες Νίκο-Smile Ευπροσδεκτος αρκεί να διαθέτεις ατομικό σωσίβιο, νερό, κανένα σνακ κ καλη διάθεση-Smileσε περιμένουμε -Smile)
θα προσπαθήσω να ΄ρθω και εγώ.
Pages: 1 2 3 4