Sea-kayak.gr Forums

Full Version: ξύλινο sit-on sea island sport
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Να πούμε καταρχήν οτι  δεν μας ενδιέφερε η αγορά ενός έτοιμου καγιακ. Κυρίως μας ενδιέφερε η πρόκληση της κατασκευής ενός ξύλινου καγιάκ. Μην γνωρίζοντας πολλά για αυτά τα σκάφη , αποφασίσαμε με τον  φίλο γιωργο  ,καταρχήν ,να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός , στην αρχή τουλάχιστον , sit on top σαν ποιο εύκολο και φιλικό στην χρήση.
Ετσι με δεδομένο οτι τουλάχιστον στην αρχή , δεν μας ενδιαφέρουν θαλάσσιες βόλτες μεγαλύτερες από μερικά μίλια  και πάντα σε προστατευμένα νερά , κοντά στην ακτογραμμή .μετά από  έρευνα στο δίκτυο  καταλήξαμε στο sea island sport .
Ένα ξύλινο sit on top  με καλές κριτικές από τους χρήστες


τα σχέδια παραγγελθηκα απο εδω και ήρθαν σε  10 μέρες περιπου , με  κόστος 99$ + 48$ μεταφορικά.

Στο δέμα υπήρχαν 2  φύλλα σχεδίων , σε κλίμακα 1:1 και ενα πολυσέλιδο βιβλίο οδηγιών , με αναλυτικές φωτογραφίες της κατασκευής.

Η αναζήτηση των υλικών για την κατασκευή , ξεκίνησε με την αναζητηση 4 φυλλων κοντρα πλακέ (okume) 4 χιλιοστών .
Αποδείχτηκε αδύνατον να βρω τις διαστασεις που απαιτούσε το σχέδιο , εδω στα Γιάννενα , οπότε αγοράστηκαν 4 φυλλα 4αρι , με διαστάσεις 170cm x 220 cm αντί για 120cm x 250cm που ηθελε το σχέδιο .

Θα αναρτώ φωτογραφίες καθώς θα προχωρά η κατασκευή. Οπως εγραψα και παραπάνω δεν εχω εμπειρία από παρόμοια κατασκευή οπότε σχόλια και παρατηρήσεις καλοδεχούμενα .

τα μεγαλα μέρη του σχεδίου περάστηκαν στο κόντρα -πλακέ , κάνοντας μικρές τρύπες στο χαρτί που σημαδεύουν το ξύλο . Μετά ενώνοντας τα σημάδια  έχουμε το σχέδιο .στο ξύλο
Ένας εξίσου επιτυχημένος τρόπος είναι η τοποθέτηση καρμπόν κάτω από τα σχέδια και αποτύπωση των γραμμών με ένα π.χ. μηχανικό μολύβι χωρίς μύτη.
Thanassis το μέγεθος του σχεδίου μας απέτρεψε γιατι θάπρεπε να μετακινουμε το καρμπόν συνεχεία. . Σε μικρά κομμάτια εφαρμόσαμε κατι παρόμοιο.
Μια φίλη αγιογράφος μας εδωσε μια σκόνη ,που την φτιάχνει μονή της , ( δεν ξέρω την σύνθεση). Την περάσαμε κατω απο το σχέδιο μ'ένα βαμβάκι και δουλεύει σαν καρμπόν. Μειονέκτημα , οτι μαυρίζει όλο σχέδιο.

στη συνέχεια ...
αρχίζει να μοιαζει με καγιάκ αν και εχου πολυ δρόμο ακόμα.
Η αλήθειά είναί ότι καρμπόν χρησιμοποίησα σε κομμάτια το πολύ ενός μέτρου Είχα κολησει τα σχέδιά γέρα με χαρτοταινια από τη μια πλευρά και τοποθετουσα βημα βήμα το καρμπόν.  Καλή η ιδέα της σκόνης αγιογραφειας.
;DΠολύ σύρμα .
Big Grin
Από τη φωτογραφία, το σύρμα που χρησιμοποιείς δεν είναι χαλκός? Άν όχι θα πρέπει να το αφαιρέσεις. Είναι καλό να μην παραμείνει στο σκάφος μετά το fileting.
ναι Θανάση. δεν θα μείνει , θα βγει όλο.
Φίλε Paxjohn συγχαρητήρια κατ'αρχάς για την ανάληψη μιας τόσο ενδιαφέρουσας εργασίας... Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πεις τις διαστάσεις του σκάφους??
Συμπατριώτη Paxjohn  μπράβο για το εγχείρημα . Σκέφτεσαι να το ρίξεις και στη λίμνη ;
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9