Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Καγιάκ για οικογένεια
#1
Παιδιά συγχαρητήρια για το μεράκι σας και την προσπάθεια να μοιράζετε αφειδώς πληροφορίες ειδικά σε κάποιους σαν εμάς που δεν έχουμε καμία επαφή με το αντικείμενο. Η μόνη επαφή με τη θάλασσα είναι οι καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένεια, λίγο ψευτο-ψάρεμα και λίγο ψευτο-ψαροτούφεκο.  Φέτος αποφάσισα να επεκτείνω τις δραστηριότητες σε ένα ψευτο-καγιάκ δλδ σε ένα πλαστικό sit on top που θα χωράει μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά 6 και 9 ετών κυρίως για βόλτες κοντά στην παραλία.

Η πρώτη και βασική προτεραιότητά μου είναι να είναι ασφαλές, που σημαίνει καλή ποιότητα του καγιάκ και προμήθεια όλων των παρελκόμενων σωστικών. Διαβάζοντας εδώ και μαθαίνοντας, το αρχικό budget συνεχώς διευρύνεται με απαραίτητα περιφερειακά όπως το καρότσι μεταφοράς και η σχάρα αυτοκινήτου. Η τελευταία θα είναι τύπου J διότι δίπλα της θα πρέπει να χωράει και μια μπαγκαζιέρα thule.

Εκτός του οτι ψάχνω να βρω πληροφορίες από το ίντερνετ, πέρασα από το cannibals kayak γνωρίστηκα με τον ευγενέστατο Σταύρο οποίος αφιέρωσε πολύ χρόνο για να απαντήσει σε πολλές από τις απορίες μου και τον ευχαριστώ δημόσια. Εκεί είδα διάφορες ποιότητες και χαρακτηριστικά οπότε μου δημιουργήθηκαν νέες απορίες.

Ασφάλεια: Η εμπειρία μου με οποιοδήποτε πλεούμενο είναι μηδαμινή και με προβληματίζει λίγο κατά πόσο το πλάτος που θα είναι περίπου 0,88m θα είναι ασφαλές για αναποδογυρίσματα. Χρειάζεται κάποιου είδους τεχνική/εξάσκηση/εμπειρία ή είναι εξαρχής ασφαλές να ανεβάσω παιδιά πάνω;
Εκτός από σωσίβια για όλους, μπλουζάκια uv, καπέλα, σουγιά, σκοινί και βατραχοπέδια (μη γίνει καμιά στραβή με τα κουπιά) από την εμπειρία σας τι άλλο είναι καλό να έχω μαζί μου;

Ποιότητα υλικού: Η διαφορά ποιότητας επώνυμο vs κινέζικο είναι χαοτική; Δλδ το πλαστικό θα αντέξει/αλλοιωθεί/ξεθωριάσει/αστοχήσει πχ μετά από 5 χρόνια έναντι 10; To πάχος του υλικού ή ο τρόπος κατασκευής (κάπου διάβασα για με μέθοδο με περιστροφή? άλλα δεν τη συγκράτησα) έχουν μεγάλη διαφορά; Πχ το public (ναι το βιβλιο-ηλεκτρονικό κατάστημα) πουλάει παρεμφερές εμφανισιακά καγιάκ με 2 καθίσματα και 2 κουπιά 530e. Φαντάζομαι από την τιμή ότι πρόκειται για κινέζικο οπότε η ερώτηση είναι αν τα ~200e διαφορά από ένα επώνυμο έχουν νόημα για τη χρήση που το θέλω;

Μεταφορά στο δρόμο: Το αυτοκίνητο έχει αρκετό μήκος 4,8m ώστε να καλύψει ένα καγιάκ περίπου 3.9m χωρίς να προεξέχει μπρος-πίσω. Σκέφτομαι για τις σχάρες malone j pro 2 οι οποίες θα στηρίζουν το καγιάκ σε μια κεκλιμένη θέση. Επειδή δεν έχω ξανα-μεταφέρει κάτι τόσο μεγάλο και ογκώδες εκτός από το καλό δέσιμο πάνω στις μπάρες/σχάρες και μπρος πίσω είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω; Υπάρχει κάποιο θέμα που το καγιάκ θα βρίσκεται στην άκρη μιας και τον περισσότερο χώρο θα καταλαμβάνει η μπαγκαζιέρα;


Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον κάτσει να διαβάσει το παραπάνω σεντόνι και δυο φορές ευχαριστώ σε όποιον απαντήσει! Big Grin
Reply
#2
Γεια σου φίλε.
Τις περισσότερες απαντήσεις της έδωσες μόνος σου.
 Το γεγονός ότι συμβουλεύτηκες εξειδικευμένο κατάστημα ( και εγώ έχω θετική γνώμη για cannibals) είναι καλή αρχή.
 Τα κινέζικα είναι λίγο ρίσκο μιας και δεν υπάρχει μακροχρόνια εμπειρία συν το ότι δεν γνωρίζεις πως κατασκευάστηκαν , με τι υλικό  κτλ. 
 και πολλές φορές οι λεπτομέρειες παίζουν ρόλο (στεγανά ταμπούκια , αν κρατάει νερό στο κάθισμα , κρίκοι για δέσιμο εξοπλισμού κτλ). 
Αγοράζοντας μια γνωστή μάρκα τουλάχιστον ξέρεις τι παίρνεις επειδή  είναι χρόνια στην αγορά και μπορείς να βρεις στο νετ πολλές πληροφορίες.
Για την ασφάλεια είναι όπως τα είπες , κάνε όμως και προπόνηση ανατροπή και επανείσοδο σε ασφαλές μέρος  πριν ανοιχθείς στα βαθιά.  
Μεταφορά με J bar malone από τις καλύτερες του είδους  , θα σου λύσει τα χέρια !  άν και το 3,9 μήκος μου φαίνεται πολύ μικρό  για τρία άτομα.
Κοίτα και το ocean kayak malibu two...
Reply
#3
Φίλε dan σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και τις συμβουλές.
Θα κοιτάξω όσα προτείνεις και θα επανέλθω!
Reply
#4
Ότι σχάρα και να πάρεις το καγιάκ θέλει και δέσιμο μπρος πίσω. Υπάρχει μεγάλη αρθρογραφία και μπορείς να διαβάσεις σχετικά. Σε περίπτωση μη δεσίματος υπάρχει φόβος να φύγει μαζί με τη σχάρα.
Reply
#5
Αν οι μπάρες του αυτοκινήτου σου έχουν απόσταση περίπου 1 μέτρο (πχ βαν) με το μήκος του καγιάκ που σε ενδιαφέρει δεν θέλει δέσιμο εμπρός-πίσω εκτός και αν έχει πάρα πολύ αέρα. Σε κάθε περίπτωση αν κάνεις ταξίδι δένε το καλού κακού.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)