Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scorpio MKII MV μεταφορα?
#1
καλησπερα σκεφτομουν με το καλο του χρονου για αυτό το καυακ αλα τα 525 μετρα στο αμαξι μου 4185 μου μοιαζει σαν να είναι τρομερα μεγαλο?σκεφτομαι και το islay to 12 της venture λογω μηκους 3,85 πως μεταφερετε ένα τοσο μεγαλο καυακ  με απασχολει το πισω κομματι που 8α προεξεχει αν και είμαι μεσα ορια του κωδικα 544 cm είναι το οριο μεταφορας μου
Reply
#2
Δεν θα έχεις πρόβλημα. Το 30% που υπολογίζεις, αναφέρεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Εσύ φαντάζομαι θα το μοιράσεις μπρος-πίσω.

Αντιγράφω από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας:

Άρθρο 32 Φόρτωση οχημάτων
...
4. Το φορτίο απαγορεύεται να προεξέχει από το πίσω τμήμα του οχήματος περισσότερο από 30% του μήκους του αμαξώματος.
...
Προκειμένου για ειδική μεταφορά αντικειμένων που προεξέχουν από το πίσω τμήμα των αυτοκινήτων οχημάτων πήραν του 30% του μήκους του αμαξώματος, απαιτείται προγουμενα άδεια της κατά τόπον αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας.


Λέει κι άλλα για τη σήμανση του φορτίου κλπ.
Το σίγουρο είναι ότι αν πέσεις σε αστυνόμους τη μέρα που γράφουν ...καγιάκ, δεν τη γλυτώνεις με τίποτα. Κάτι θα βρουν να σου πούνε για να σου βάλουν ένα έστω μικρό πρόστιμο. Κι αν τους δείξεις τον Κώδικα και τους αποδείξεις ότι είσαι σωστός, θα σου βρούν κάτι άλλο.
Φέτος το καλοκαίρι την είχαν στήσει στα πρώτα διόδια στις Αφίδνες και έγραφαν για επικίνδυνη φόρτωση όσους ξεκινούσαν για διακοπές και είχαν ποδήλατα από πίσω. Ήταν η μέρα των ποδηλάτων. Σου λέγανε κάτι βλακείες ότι οι σχάρες ποδηλάτων είναι ...παράνομες! Πρόστιμο 80-40 ευρώ. Κι αν τους έλεγε κανείς ότι τα ποδήλατα είναι φορτωμένα με μια πανάκριβη και πιστοποιημένη σχάρα και το φορτίο δεν εξέχει περισσότερο από το 30% του μήκους του αυτοκινήτου, θα τον έγραφαν πιθανώτατα γιατι δεν θα φαινόταν καθαρά η πινακίδα (300 ευρώ) ή τα πίσω φώτα ή γιατί δεν είχε το μεγάλο ανακλαστικό τετράγωνο με τις ρίγες που απαιτεί ο κώδικας. Σε αυτά τα τρία οι περισσότεροι είναι φάουλ. Οπότε προκειμένου να φάνε κανένα χιλιάρικο σε πρόστιμα, όλοι έλεγαν ευχαριστώ και πλήρωναν το σαραντάρι.
Reply
#3
SmileΣωστός ο προλαλήσαντας ,να προσθέσω και τη δικήμου ''εφεύρεση''ομως και ΄γω? Τη λένε τρέιλορ και ισχύει μόνο για οσους το έχουν.Μεγαλώνεις το μήκος σου συνολικά και δεν σου μιλάει κανείς. Wink :o 8)
Μήτσος.
Reply
#4
δυστιχος ολες οι σχαρες αυτές ποδηλατων είναι παρανομες εχκτος από αυτές που είναι απανω στην οροφοι με μπαρες στην ιταλια ετσι είναι γιατι είναι το πλροεξεχα από το πατος.παντος επιδη στην ελλαδα η αστυνομια δεν εφαρμοζοι τους νομους σωστα αλα κατά βουλιση γιατι εχει αγνοια δεν 8ελω να μπαινω στην διαδικασια να με σταματαη.αλα ενταξη εχοντας ιταλικες πινακίδες δεν νομιζω απλα το λες σε περιπτωση που γινη με το αυτοκινουμενο τροχοσπιτο ειχα 8εμα φετος με ένα αστυνομικο λογω ότι ο ταχογράφος είναι υπερσυνχρονος και είναι με ηλεκτονικη ευρωπαικη καρτα δεν ειχαν το μηχανιμα να με ελενξουν με καναν φιλο φτερο για 1 ωρα και ο λογος ότι επιδη η συζιγος μου είναι μια 10 ετια μεγαλητερη και ελληνιδα τους φανικε παραξενωωωω για μεταφορα ναρκωτικον
Reply
#5
;D ;D ;D ;D ;D


Attached Files
.jpg   Εικόνα0258.jpg (Size: 594.02 KB / Downloads: 42)
Reply
#6
δεν εχω λογια γιατι αναποδα?σουπερ φωτογραφια
Reply
#7
Γιατί ... και καλά.. είναι πιο αεροδυναμικό. Δε θέλω να μου κόβει χιλιόμετρα απ΄την τελική του θηρίου από κάτω Tongue Tongue Tongue
Reply
#8
(09-20-2016, 03:37 PM)francopsa link Wrote: δυστιχος ολες οι σχαρες αυτές ποδηλατων είναι παρανομες εχκτος από αυτές που είναι απανω στην οροφοι με μπαρες στην ιταλια ετσι είναι γιατι είναι το πλροεξεχα από το πατος.
Κάνεις λάθος.
Στην Ελλάδα τουλάχιστον οι πίσω σχάρες ποδηλάτων είναι απολύτως νόμιμες.
Αυτό που λες για την παρανομία είναι μια συνηθισμένη δικαιολογία που λένε οι τροχονόμοι, για να σου βάλουν ένα μικρό πρόστιμο και να μη πεις και κουβέντα, γιατί αλλιώς σου βάζουν μεγαλύτερο για τις κρυμένες πνακίδες, για τα κρυμένα φώτα κλπ. Το λένε μόνο για να πουν κάτι και για να μη σου βάλουν μεγαλύτερο πρόστιμο. Βεβαίως μπορεί κανείς να είναι απόλυτα νόμιμος με τις ειδικές (πανάκριβες) σχάρες που έχουν φώτα και θέση για πινακίδα. Για φτηνότερη λύση υπάρχει και σκέτο αξεσουάρ μόνο με φώτα και θέση για πινακίδα. Και βάζοντας το μεγάλο τετράγωνο ριγέ ανακλαστικό.

Ακόμη και για αυτό που λες για το πλάτος είναι λάθος. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον κώδικα για προεξοχή κατά πλάτος. Κάποιοι κανόνες μόνο, αν προεξέχει (κατα πλάτος) περισσότερο απο 40 εκ δεξιά-αριστερά. Κι αυτό μόνο τη νύχτα.

Δες τι γράφει ο κώδικας:

Άρθρο 32 Φόρτωση οχημάτων
...
6. Ειδικότερα προκειμένου για μηχανοκίνητα οχήματα και αν αυτό επιτρέπεται:
...
β) Τα φορτία τα οποία προεξέχουν κατά πλάτος περισσότερο από 0,40 μ. από το εξωτερικό άκρο του εμπρός φανού ή του πίσω ερυθρού φανού του οχήματος, πρέπει να επισημαίνονται τη νύκτα.


Αυτή η κουβέντα βέβαια μοιάζει οφτόπικ σε ένα φόρουμ για καγιάκ, αλλά μάλλον δεν είναι, επειδή αφορά φόρτωση αυτοκινήτων, ένα σημαντικό θέμα για τα καγιάκ.
Reply
#9
ενωιτε και το καυακ φορτιο είναι για αυτό 8ελω να ενημερο8ω για το φωρτομα σε τετεια μηκοι
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)