Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Μαύρες σκέψεις για το φόρουμ
#1
Αλήθεια είναι ότι το φόρουμ με έχει προβληματίσει πολύ ύστερα από το επεισόδιο με τον Γιώργο και την αποχώρησή του αλλά και πιο πριν. Εγώ δεν θα μπορούσα να ενδιαφερθώ λιγώτερο για το όποιος γράφει κάτι είναι "επαγγελματίας" η όχι. Αυτό που γράφει με νοιάζει.
Ήλπιζα ότι μέσα από το φόρουμ θα έβρισκα συντρόφους για ταξίδια και ύστερα θα μπορούσαμε να αναπτύσουμε θέματα βασισμένα πάνω στις κοινές μας εμπειρίες η έστω μοναχικούς καγιάκερ που θα μοιράζονταν τις εμπειρίες τους μαζί μας και θα άνοιγαν διάλογο πάνω σε εμπεριστατωμένα θέματα που τους είχαν προβληματίσει η με τον ένα η άλλο τρόπο ερεθίσει για να τα παρουσιάσουν στους υπόλοιπους.
Έκανα και εγώ ο ίδιος ότι μπορούσα προς αυτή την κατεύθυνση. Παρουσίασα ταξίδια, σκάφη, εξοπλισμό, τεχνικές, εμπειρίες βγαλμένες μέσα από χιλιάδες μίλια, χιλιάδες ευρώ και χιλιάδες ώρες. Εμπειρίες που συγκρίθηκαν και κωδικοποιήθηκαν σε επάλληλα εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό που η θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι το σπόρ βρίσκεται δεκαετίες μπροστά. Απόδειξη εγώ που ενώ στην Ελλάδα μπορώ να καυχιέμαι ότι έχω καταφέρει αρκετά για να είμαι γνωστός στους σχετικούς κύκλους αν έμενα στην Αγγλία π.χ. η κοινότητα θα γέλαγε με την αναίδειά μου να παρουσιάζω ολιγοήμερες βολτίτσες στη λιακάδα σαν ανδραγαθήματα.
Όχι ότι εγώ πίστεψα ποτέ ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο η δύσκολο αλλά από ότι κατάλαβα η ντόπια κοινότητα έτσι θεώρησε αφού εδώ όποιος αγοράσει ένα σίτ ον τόπ και ένα κουπί και κάνει δυό τρείς βόλτες γύρω γύρω στον κόλπο αισθάνεται ότι το έχει και σπεύδει να πεί τη γνώμη του και να δώσει συμβουλές ολόγυρα.
Οι γνώμες λέει το ρητό είναι σαν τις κωλοτρυπίδες. Ο καθένας έχει από μία. Δε με νοιάζουν οι γνώμες, τουλάχιστον όχι ακόμα. Σαν κοινότητα δεν έχουμε ακόμα ενηλικιωθεί ώστε να λέμε τη γνώμη μας έτσι αβασάνιστα.
Διαβάζω κριτικές σκαφών από τους ιδιοκτήτες τους και με πιάνουν τα γέλια από την αυθαιρεσία και την ανευθυνότητα με την οποία ο καθένας παρουσιάζει το σκάφος του ως την καλύτερη επιλογή. Διαβάζω αναλυτικές κριτικές για την συμπεριφορά τους ύστερα από μία βόλτα 3 μιλίων ξεφόρτωτα σε προστατευμένα νερά. Αυτά τα πράγματα είναι αστεία το λιγώτερο.
Η ίδια αυθαιρεσία και ανευθυνότητα παρουσιάζεται και σε άλλα θέματα όπου η έλλειψη εμπειρίας και αντικειμενικής γνώσης και πληροφόρησης βγάζει μάτι.
Πρακτικά ο καθένας λέει ότι του καπνίσει η τον κάνει να αισθάνεται καλύτερα και δε βαριέσαι αδερφέ από κεί και πέρα. Πίστευα ότι μετά από τόσο καιρό στο φόρουμ θα είχα και εγώ μάθει κάτι αλλά που τέτοια τύχη.
Προσκλήσεις για συναντήσεις του τύπου οδηγήστε 200 χλμ για να κάνουμε 15 μίλια κουπί στο διήμερο και να γουστάρουμε.
Να πιούμε και καφεδάκια να πιούμε και μπύρες να πάμε και στην ταβέρνα, μήπως και κάνα τάβλι και θα κάνουμε και λίγο κουπί αλλά πιο πολύ από όλα θα κουβεντιάσουμε για το καγιάκ.
Α ναι εκεί δεν παιζόμαστε. Λες και το καγιάκ είναι φιλολογικός εσπερινός. Αν περιμένετε ότι έτσι θα πάει μπροστά το σπόρ στην Ελλάδα πλανάσθε πλάνην οικτράν.
Δεν με απασχολεί να είμαι ούτε πολιτικά ορθός ούτε αρεστός στο ευρύ κοινό. Λέω αυτό που πιστεύω και ματώνω κυριολεκτικά για να βεβαιωθώ ότι αυτό που πιστεύω είναι και το σωστό και έχω το δικαίωμα να το πω.
Πόσο θα ήθελα να ήτανε και άλλοι στο φόρουμ έτσι.
Ας αφήσουμε τις ηλίθιες αβροφροσύνες, τα σιγονταρίσματα και την νεοελληνική παρείστικη νοοτροπία και ας ασχοληθούμε περισσότερο με το σπόρ.
Σηκωθείτε και κάντε κάτι που να θεωρείτε αξιόλογο στο καγιάκ και ύστερα ελάτε να μας πείτε τις εμπειρίες και τις γνώμες σας. Χωρίς εμπειρία τίποτα δεν μετράει και οι όποιες γνώσεις αποκτήθηκαν στο διαδίκτυο η αλλού είναι κούφιες χωρίς αξία.
Η αληθινή γνώση βρίσκεται έξω στη θάλασσα και αν θέλετε να την μάθετε εκεί πρέπει να την αναζητήσετε.
Εγώ θα συνεχίσω έτσι παρ' όλη την ελάχιστη έως ανύπαρκτη υποστήριξη βρίσκω από αυτήν την κοινότητα.
Παρουσίασα ταξίδια που ξέρω ότι πολλοί ονειρεύεστε να κάνετε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα και ούτε ένα σχόλιο από κανέναν εκτός από ειρωνίες και εξυπνάδες.
Ζητάω να συγκεντρωθούμε να κάνουμε μια παραγγελία για φωτοβολίδες-καπνογόνα κατάλληλα για το καγιάκ που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, ούτε μία απάντηση, αναζητώ παρέα για σχετικά εύκολες εκδρομές, σιγή, προσφέρω bcu 4 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρώω πόλεμο.
Δεν με νοιάζει, εγώ θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω και μου αρκεί που μέσα από αυτό το φόρουμ γνώρισα 2-3 άτομα που είχαν πραγματικά θετική διάθεση και όρεξη για το σπόρ μέσα στο πλήθος που κοιτάει απλώς να εκμεταλευθεί μία κατάσταση η ψάχνει για δωρεάν μαθήματα και baby sitting.

Την ίδια στιγμή το φόρουμ "θαλάσσιο καγιάκ" στο facebook μόνο με το θαλάσσιο καγιάκ δεν ασχολείται και μάλλον πρέπει να μετονομαστεί σε varkiza surf ski club.

Την ίδια στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός όμιλος η έστω επιχειρηματίας σε όλη τη χώρα με πραγματική αγάπη για το σπόρ και την εξέλιξή του που να αποδεικνύεται και έμπρακτα με μόνη εξαίρεση αυτό το φόρουμ.

Την ίδια στιγμή ξένα γραφεία διοργανώνουν τόσες πολυήμερες εκδρομές στις Ελληνικές θάλασσες που αν τύχει και δώ καγιάκ στο νερό αυτόματα πια χαιρετάω στα Αγγλικά. Νάξο, Τζιά, Πελοπόνησσο, μικρές Κυκλάδες, Σίφνο, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί, Αρκιοί, Κω, Κρήτη και ούτε ένας Έλληνας καγιάκερ στο νερό.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν πειράζει, περισσότερος χώρος για μας τους λίγους, τους ελάχιστους, λέγε με Γιώργο αφεντικό.
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)