Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πρόταση διαρθρωτική αλλαγής της φυσιογνωμίας του φόρουμ.
#11
Αγαπητέ thanassi φυσικά και η τελική κρίση αφήνεται
Στον αγοραστή -μέλος του φόρουμ. Απλα συμπληρωματικά
να δηλώσω οτι όταν ξεκίνησε αυτό το φόρουμ σχεδόν όλοι
σας αλλα και εγω δηλώναμε οτι αυτό έλειπε τόσο πολυ απο την ζωη μας
Και πόσο σημαντικός θα ειναι ο ρόλος του. Αντί να κάνουμετο σταυρό
Μας που υπάρχει ένα ελεύθερο βήμα θελουμε και αυτό να το περιορισουμε.
Διαφωνώ κάθετα. Ελευθερία λόγου προς όφελος όλων μας για τα πάντα.
Ούτε η τιμολογιακή πολιτική ειναι απόρρητη αλλα ούτε και η εκθειάση ή
Μη των προϊόντων. Το μόνο που ειναι απόρρητο ειναι το περιεχόμενο
Του μυαλού μου αλλα και του πορτοφόλιου μου. Έτσι κανεις δν επιθυμώ να περιορίσει το
Βήμα αυτού του φόρουμ.
[Image: 179489_160502843996924_143225812391294_2...4975_n.jpg]
Leave it to Random to needlessly complicated things
#12
Γιώργο, σου είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου για το ανώφελο αυτού του τεχνητού διαχωρισμού που εισηγείσαι, και κατ' ιδίαν.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν έχει κανένα απόλυτως νόημα, ούτε πρόκειται να βοηθήσει το φόρουμ να γίνει περισσότερο "έγκυρο".

Ωστόσο, παρ'το και διαφορετικά: εγώ ως απλός χρήστης, αξιολογητής των προϊόντων που έχω αγοράσει ή δοκιμάσει, με ποιά λογική θα μπω να γράψω τις απόψεις μου, σε ενότητα "επαγγελματιών"; Θα ήταν σαν να δέχομαι να υποβαθμίσω a priori την όποια τοποθέτησή μου με το να την συμπεριλάβω σε μία τέτοια ενότητα. Επιπλέον, ο κάθε αναγνώστης θα αντιμέτωπιζε εξαρχής εφεκτικά οτιδήποτε περιεχόταν σε μια τέτοια 'εμπορική' ενότητα, καθώς θα του ήταν πολύ πιο δύσκολο να εντοπίσει την αμερόληπτη -πάντα στο μέτρο του δυνατού, καθώς υποκειμενικότητα υπάρχει παντού, τουλάχιστον δεν υπάρχει δόλος όμως ή εμπορικό συμφέρον- αξιολόγηση και να την διαχωρίσει από την υποκινούμενη, κατευθυνόμενη ή απλά διαφημιστική.

Στην υπάρχουσα ενότητα των επαγγελματιών, ξέρεις ότι αν μη τι άλλο, ΞΕΚΑΘΑΡΑ, ότι αναρτώνται πράγματα που έχουν ξεκάθαρο πωλησιακό χαρακτήρα. Με απλά λόγια, όποιος γράφει εκεί, γράφει για να πουλήσει και αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και σαφέστατο. Τι δουλειά έχει να γράψει εκεί ο απλός χρήστης, και γιατί να τα βάλουμε όλα στο μίξερ; Τι δουλειά έχουν οι αξιολογήσεις των προϊόντων από τον απλό χρήστη, μαζί με τις αναρτήσεις των επαγγελματιών;

Για να τελειώνουμε, θεωρώ ορθή την υπάρχουσα δομή του φόρουμ και ξαναλέω ότι χρέος όλων των μελών που σέβονται τον εαυτό τους είναι να γράφουν την άποψή τους χωρίς φόβο και πάθος (και για brand, εταιρίες κ.ο.κ, για όνομα του Θεού δεν θα ανακαλύψουμε εμείς τον τροχό) και χρέος των διαχειριστών είναι να ασκούν τα καθήκοντά τους κατά τρόπο συνετό και δίκαιο, σύμφωνα με τους κανονισμούς του φόρουμ και χωρίς λογοκρισία.


[Image: paimei.jpg]

What the sea wants, the sea will have. The 1.000nm Project.
#13
(09-16-2013, 07:44 AM)Random link Wrote: Αγαπητέ thanassi φυσικά και η τελική κρίση αφήνεται
Στον αγοραστή -μέλος του φόρουμ. Απλα συμπληρωματικά
να δηλώσω οτι όταν ξεκίνησε αυτό το φόρουμ σχεδόν όλοι
σας αλλα και εγω δηλώναμε οτι αυτό έλειπε τόσο πολυ απο την ζωη μας
Και πόσο σημαντικός θα ειναι ο ρόλος του. Αντί να κάνουμετο σταυρό
Μας που υπάρχει ένα ελεύθερο βήμα θελουμε και αυτό να το περιορισουμε.
Διαφωνώ κάθετα. Ελευθερία λόγου προς όφελος όλων μας για τα πάντα.
Ούτε η τιμολογιακή πολιτική ειναι απόρρητη αλλα ούτε και η εκθειάση ή
Μη των προϊόντων. Το μόνο που ειναι απόρρητο ειναι το περιεχόμενο
Του μυαλού μου αλλα και του πορτοφόλιου μου. Έτσι κανεις δν επιθυμώ να περιορίσει το
Βήμα αυτού του φόρουμ.
Είμαι απόλυτα σύμφωνος στο μεγαλύτερο μέρος της ανάρτησής σου. Ίσως η γλώσσα γραφής μου να μην εκφράζει σωστά αυτά που θέλω να πώ. Δεν ξορκίζω τους επαγγελματίες, αντίθετα, από την πρώτη ανάρτηση στο θέμα, τους θεωρώ αναγκαίους.
Το αγκαθάκι όμως που με έσπρωξε να πάρω αυτή τη θέση έχει να κάνει με την έμμεση προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι άλλο να γράφεις ότι από σήμερα διαθέτω αυτό το προϊόν, άλλο να γραφεις για την τάδε προσφορά ή να παρουσιάζεις το τάδε συγκριτικό τέστ που παρουσιάζουν τα αγαθά που εμπορεύεσαι ώς τα κορυφαία και εντελώς διαφορετικό να αναφέρεσαι στις προσεκτικά μαζεμένες, αδυναμίες της ποδιάς λχ. που αναφέρεται στη συζήτηση, όταν έχεις ήδη αναφέρει ότι αυτή που πουλάς είναι κορυφαία ... ή έχεις σχεδιάσει να την παρουσιάσεις στο μέλλον. Η θέση αυτή ενισχύεται ιδιαίτερα άν έχεις χτίσει μια εικόνα ... γκουρού του είδους. Η διαδικασία αυτή είναι μελέτη και στοχοποίηση. Δεν μ΄ενοχλεί όταν το κάνουν οι ασφαλιστικές, οι τράπεζες, οι φαρμακευτικές κ.α. Μου αφήνει μια ασχήμια όταν το συναντώ σε χώρους χομπίστικους στους οποίους  δεν θέλω να είμαι "υποψιασμένος" άλλα χαλαρός και διαθέσιμος για μέγιστη αποδοχή του συνφορουμίτη, άρα σε σημαντικό βαθμό ευάλωτος.
Γι΄αυτό τάχθηκα υπέρ μιας σήμανσης της πηγής της πληροφορίας. Τάχθηκα επίσης και με τη δυνατότητα κάθε επαγγελματία να διαφημίζει και να αναφέρει ότι νέο διαθέτει. Απαραίτητο  για την πρόοδο του χώρου, απαραίτητο και για όλους μας, για τον εξοπλισμό μας και τις γνώσεις μας.
#14
Κι εγώ σας στοιχηματίζω ευχαρίστως και με όσο τσουχτερό αντίτιμο θέλετε,  ότι αν ξαμοληθώ να βγάλω στην ή στα φόρα την αληθινή άποψη που κρατάω μέσα μου για ορισμένες μάρκες ή μοντέλα προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών του χώρου,  μπορώ να πετύχω να μην διακινηθεί για 10 χρόνια ούτε το σάλιο τους στην επικράτεια,  κι ας δεχόμουνα όσο αντίλογο θέλατε.

Το κρίμα όμως μιας τέτοιας απονενοημένης κίνησης θα ήταν,  ότι μέσα από τον υποκειμενισμό και την πεπερασμένη Αξία της πειθούς,  θα είχα πιθανότατα ένα απέραντο άδικο  -  αρχίζετε να καταλαβαίνετε που κρύβεται η μπανανόφλουδα ;;

Δεν γίνεται διασταυρώνοντας αθώα και με ελαφριά την καρδιά μεταξύ μας άσφαιρα πυρά να ασκούμε καίρια παρέμβαση στο ζωτικό γίγνεσθαι ανοιγοκλείνοντας  -δυνητικά-  μαγαζιά και σπίτια.  Αυτή τη δύναμη δεν θέλω να την έχω,  ούτε όμως και να παραμένω απαθής,  και όλα αυτά τα αντιφατικά μαζί γίνονται μόνον αν λείψουν οι προκλήσεις στο δημόσιο βήμα.  Η αυτολογοκρισία είναι ένα πράγμα και η υπαγωγή σε κανόνες με νόημα,  ένα διαφορετικό.

Όταν κάποιοι ματώνουν,  το κατ’  αξίαν ή παρ’  αξίαν ας αφεθεί στους δικαστές  και τους θεούς  -  κοινωνικά είναι οφθαλμοφανώς νοσηρή κατάσταση από την οποία σπαζοκεφαλιάζω να προφυλαχτούμε με θεσμοθετημένο τρόπο,  πριν το ένα φέρει το άλλο και καταλήξουμε ένα αδιέξοδο μπάχαλο.

Ο γρίφος που εξαιρετικά εύστοχα αναδεικνύει ο Θανάσης λύνεται κατά τη γνώμη μου μόνον αν μέσα από το φίλτρο των Π. Μ.,  ατομικών ή ομαδικών,  αναλαμβάναμε κάθε φορά καθένας και την ηθική ευθύνη για την ετοιμότητα του προσωποποιημένου αποδέκτη.

Διάλογοι με αναφορές σε φίρμες ή εμπορικές δραστηριότητες λοιπόν μόνο κατ ιδίαν,  μέσα από τη δικτύωση των Π.Μ.  για να μην τσουρουφλιζόμαστε μάταια,  ενώ οι  -απόλυτα θεμιτές-  δημόσιες αναρτήσεις ενημέρωσης και προβολής των επαγγελματικών δραστηριοτήτων κλειδωμένες,  για να σώζονται από τον εκχυδαϊσμό.

Το πεδίο  εντωμεταξύ,  για  τις «γενικόλογες»  ανοιχτές συζητήσεις απελευθερώνεται απέραντο εμπρός μας,  υπήρξε άλλωστε και μέχρι σήμερα το πιο πετυχημένο και δημοφιλές,

Παρακαλώ ακόμα σε όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται να λάβετε όλοι υπόψη σας,  ότι αυτό το φρούτο του εθιστικού δημόσιου,  σταδιακού εν ήδει στριπ - τιζ,  ξεγυμνώματος της σκέψης μέσω της καλπάζουσας ηλεκτρονικής τεχνολογίας είναι ακόμα πολύ πρώιμο και δεν είναι καλά γνωστό αν η στυφή του γεύση είναι ταυτόχρονα και δηλητηριώδης. 

#15
(09-16-2013, 09:14 AM)giorgos ormanoglou link Wrote: Κι εγώ σας στοιχηματίζω ευχαρίστως και με όσο τσουχτερό αντίτιμο θέλετε,  ότι αν ξαμοληθώ να βγάλω στην ή στα φόρα την αληθινή άποψη που κρατάω μέσα μου για ορισμένες μάρκες ή μοντέλα προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών του χώρου,  μπορώ να πετύχω να μην διακινηθεί για 10 χρόνια ούτε το σάλιο τους στην επικράτεια,  κι ας δεχόμουνα όσο αντίλογο θέλατε.

Το κρίμα όμως μιας τέτοιας απονενοημένης κίνησης θα ήταν,  ότι μέσα από τον υποκειμενισμό και την πεπερασμένη Αξία της πειθούς,  θα είχα πιθανότατα ένα απέραντο άδικο  -  αρχίζετε να καταλαβαίνετε που κρύβεται η μπανανόφλουδα ;;

Aν η άποψή σου ήταν αληθινή, καίτοι υποκειμενική -είπαμε όλες οι απόψεις είναι εξ ορισμού υποκειμενικές- θα είχες κάθε ηθικό έρεισμα με το μέρος σου και τη συνείδησή σου καθαρή, να τη δημοσιοποιήσεις προς όφελος των υπολοίπων χρηστών και δυνητικών καταναλωτών. Σε αυτή την περίπτωση δεν δικαιολογείται επ' ουδενί λόγω η έγνοια μήπως κλείσεις "κάποιο σπίτι", και μάλιστα θα μπορούσε κάποιος κακοήθης, που δεν γνωρίζει τα αγνά σου κίνητρα και την ευαισθησία σου, να σε χαρακτηρίσει μέχρι και 'συνεργό' του κακού επαγγελματία, εφόσον αποσιωπάς την κακή σου εμπειρία από αυτόν.

Προσωπικά αλλά και εκ μέρους της ομάδας μας, μας ενδιαφέρει πρωτίστως να επιβραβεύσουμε με τις επιλογές μας, τις υγιείς επιχειρήσεις και νοοτροπίες. Δεν έχουμε δόλο απέναντι σε κανέναν, ούτε επιθυμούμε την καταστροφή κανενός, αλλά στα πλαίσια της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και με βασική μέριμνα το συμφέρον όλων ημών, δεν θα διστάσουμε να σχολιάσουμε αρνητικά και δημοσίως, οτιδήποτε μας έκανε κακή εντύπωση, αναλαμβάνοντας φυσικά το βάρος της απόδειξης του όποιου ισχυρισμού απέναντι σε όλους.[Image: paimei.jpg]

What the sea wants, the sea will have. The 1.000nm Project.
#16
Εξακολουθείτε βλέπω να αντιμετωπίζετε το ζήτημα αλαφροΐσκιωτα,  σαν παιδιά  (παι-δι-ά),  σας θυμίζω όμως πολύ απλά,  ότι το δημοφιλέστατο παιδικό παιχνίδι monopoly σχεδιάστηκε επί τούτου για να προπαγανδίσει το αμερικανικό μοντέλο ανάπτυξης.
#17
Δεν δίνετε επίσης,  νομίζω,  αρκετή έμφαση στην πονηρή διαφορά ανάμεσα στην "κοινοποίηση"  και τη "δημοσιοποίηση"  μιας γνώμης,  την ελεγχόμενη και την ανεξέλεγκτη δυναμική της μιας και της άλλης.
#18
Διαβάζω επανειλημμένα σαν αντεπιχείρημα,  να μη στερήσουμε από τους φίλους την ευκαιρία  να βοηθηθούν να διαλέξουν το κατάλληλο σκάφος ή αξεσουάρ για εκείνους,  την καλύτερη τιμή της αγοράς,  και τέτοια παρόμοια.

Δεν θυμάμαι όμως ούτε μία περίπτωση μέχρι τώρα,  που οι δημόσιοι διάλογοι να καταστάλαξαν κάποιον στην επιλογή συγκεκριμένου προϊόντος και να γύρισε να μας το ανακοινώσει,  συνοδεύοντας με τις δημόσιες ευχαριστίες του. 
Ευτυχώς κιόλας γιατί  -για μένα-  τέτοιας φύσης βοήθεια δεν είναι καν ρεαλιστικά εφικτή,  είναι μία χίμαιρα.  Εδώ δεν καταφέρνουμε μεταξύ μας να αλληλοβοηθηθούμε,  έχοντας συμπληρώσει εκατοντάδες ώρες συναναστροφής και δεκάδες ώρες συντροφικής πλεύσης,  θα βοηθήσουμε κάποιον που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ ;  Αυτό που πραγματικά γίνεται στο φόρουμ πάνω στο προκείμενο,  είναι να ανακυκλώνονται κενόλογες φλυαρίες σαν στο παιδικό παιχνίδι της κολοκυθιάς. 
Για να αφήσω κατά μέρος και τον καθημερινό τραγέλαφο,  παιδιά που καβάλησαν καγιάκ για πρώτη φορά χθες,  δανεικό σκάφος για πέντε λεπτά στην ακροθαλασσιά,  να δίνουν συμβουλές με στόμφο δέκα ολυμπιονικών  ποντάροντας στην ένδειξη ότι ο αποδέκτης ξέρει ακόμα λιγότερα…

Ούτε φυσικά θυμάμαι ποτέ δημόσια αναφορά για συγκριτικές τιμές του ίδιου προϊόντος σε διαφορετικά καταστήματα,  ανάδειξη κάποιου που είναι φθηνός ή κατάδειξη του άλλου που είναι ακριβός,  ή τέλος πάντων άλλη τέτοια ευθεία παρέμβαση στον εμπορικό ανταγωνισμό. 

Επομένως,  περί τίνος αληθινά γίνεται ο λόγος ;;

Λίγο δηλαδή μας πέφτει ένα φόρουμ που λειτουργεί σαν δεξαμενή γνωριμιών ματαξύ μας ;
Λίγο  μας πέφτει ένα φόρουμ στο οποίο θα συνδυάζουμε τις γνώσεις μας αναζητώντας τους τρόπους να γίνουμε καλλίτεροι χειριστές ή να απολαύσουμε περισσότερο το χόμπυ μας ;
Λίγο  μας πέφτει ένα φόρουμ στο οποίο θα συζητάμε πώς θα αξιοποιήσουμε καλλίτερα τα όποια σκάφη και τα αξεσουάρ κατέχουμε ;
Λίγο μας πέφτει ένα φόρουμ στο οποίο θα ανακοινώνουμε με υπερηφάνεια τις ιδιοκατασκευές και τις ευρεσιτεχνίες μας ;
Λίγο μας πέφτει ένα φόρουμ μέσα από το οποίο θα εξιστορούμε τις περιπέτειες,  τα κατορθώματα και τα παθήματα ή θα περιγράφουμε τις δράσεις με τις προόδους μας,  και θα τις στολίζουμε με φωτογραφίες και βιντεάκια ;

Να με συμπαθάτε αλλά μόνο ένα τέτοιο φόρουμ θυμάμαι με αναπόληση,  το άλλο πού το είδαμε να αποδίδει κάτι παραπάνω από απαθή ελεύθερα αναγνώσματα – πέστε μου και μένα να κάτσω να το διαβάσω.

Και αν η παρέα μας δεν μεγαλώνει ακόμα περισσότερο,  να περιλάβει κάποιες εκατοντάδες αντί για λίγες δεκάδες ενεργά μέλη  -πιστέψτε με-  τροχοπέδη είναι η δυσπιστία από την υπέρμετρη ενασχόληση με το καταναλωτικό σκέλος.
#19
Παραθέτω το λινκ γνωστού αυστραλεζικου φόρουμ για Καγιακ. Αυτοί δν ειναι αμερικανακια Γιώργο, έχουν μεγάλη παιδεία στο χώρο της κωπηλασίας. Διάβασε τα section και ίσως πεισθεις. Προς ενημέρωση σου στο φόρουμ γράφουν επώνυμα έμποροι, αθλητές διεθνούς κύρους βλ. Chalupsky και δν νοιάζονται να εκθειάζουν αρνητικά η θετικά τα προϊόντα της αγοράς. Ειλικρινα το seakayakforum.com εχει διεθνή απήχηση και παρα πολλές εταιρείες το συμβουλεύονται ακόμα και ο Alled της tide race kayaks ζητωντας επιμονα τεστ για τα προιοντα τους απο μελη του φορουμ. Οι Αυστραλοί οι οποίοι διακρίνονται παγκοσμίως για τις πρωτιές τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα στο χώρο κωπηλασίας χρησιμοποιούν τον ίδιο σκελετό φόρουμ με το το δικό μας ελληνικό φόρουμ. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις λίγο Γιώργο και να δεις τα πράγματα σφαιρικά κρίνοντας πράγματα και καταστάσεις διαμορφωμένα στην σύγχρονη πραγματικότητα?
ΥΓ Προσωπικά γνωρίζω αρκετά παιδιά στο φόρουμ που έχουν βοηθηθεί στις αγορές τους. Για να μην αντιλογουμε άλλο, ελπίζω οτι αν διαψεύσεις και τους Αυστραλούς δν εχει νόημα η συζήτηση μας και δν θα βγάλει κατι παρα πάνω αυτός ο διάλογος. Φιλικά παντα..-Smile
[Image: 179489_160502843996924_143225812391294_2...4975_n.jpg]
Leave it to Random to needlessly complicated things
#20
(09-16-2013, 07:50 AM)Pai Mei link Wrote: Ωστόσο, παρ'το και διαφορετικά: εγώ ως απλός χρήστης, αξιολογητής των προϊόντων που έχω αγοράσει ή δοκιμάσει, με ποιά λογική θα μπω να γράψω τις απόψεις μου, σε ενότητα "επαγγελματιών";

Δεν πρότεινα περιοχή επαγγελματιών,  πρότεινα περιοχή που αναφέρονται εμπορικά  σήματα. 

Η λογική της δικής σου τοποθέτησης μαζί με τους επαγγελματίες,  αυτούς που προβάλλουν φυσιολογικά το εμπόρευμά τους,  είναι ότι τα γραφόμενα σου επηρεάζουν την εμπορική του επιτυχία,  γίνεσαι και εσύ θέλοντας και μη ρυθμιστής της αγοράς.  Για κάθε τι που γράφεις,  θετικό ή αρνητικό,  σε κάποιους επαγγελματίες προσθέτεις πόντους αφαιρώντας τους έμμεσα από τους ανταγωνιστές τους και από κάποιους αφραιρείς προσθέτωντας τους σε άλλους,  η παρέμβασή σου εξισώνεται πρακτικά με διαφήμιση ή δυσφήμιση,  επομένως η φυσική σου θέση  είναι εκεί,  πλάι τους.
Το ότι εσύ είσαι  -και βέβαια είσαι-  απλός χρήστης και αξιολογητής βασισμένος αποκλειστικά και μόνον στην  εμπειρογνωμοσύνη του,  το κάνεις από αλτρουιστική αγάπη με αγνά αισθήματα αλληλεγγύης προς τους συντρόφους σου και εμφορείσαι από ιδεαλιστικά κίνητρα,  Δ Ε Ν  ανατρέπει αυτή την πραγματικότητα όσο και να την αψηφάς ή την παραβλέπεις -  εκεί είναι το δράμα του ζητήματος.


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)