Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Στεγανή στολή Reed για καγιάκ
#1
Καλημέρα,

Μεταχειρισμένη (φορεμένη 15 φορές συνολικά) σε άριστη κατάσταση πωλείται από 360€+ που έχει στο εμπόριο 246€ με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Το μέγεθος είναι κατάλληλο για κωπηλάτες μόνο μέσα στις παρακάτω διαστάσεις:

1.75 - 1.90μ ύψος και βάρος μέχρι 100 κιλά. ίσως και για λίγο παραπάνω αλλά δεν έχω κανέναν τόσο βαρύ για δοκιμή!

Το μοντέλο είναι αυτό που βλέπετε στον παρακάτω σύνδεσμο αλλά σε μπλε/μαύρο:
http://www.chillcheater.com/aqshop/catalogue.php?id=218

Ιδανική στολή για τις Ελληνικές χειμερινές συνθήκες μιας και δεν είναι υπερβολικά ζεστή όπως αντίστοιχες της Palm. Μπορεί να φορεθεί με ρούχα εσωτερικά αν και με θερμοκρασίες 5 βαθμών που την δοκίμασα όταν είχα πάει στην Σκωτία φορούσα μόνο ένα λεπτό ολόσωμο λεπτό fleece. Στην Κρήτη την φόρεσα μόνο μερικές φορές όταν έκανα τον χειμώνα εξάσκηση σε τεχνικές διάσωσης (ωραίο πράγμα να είσαι 2 ώρες στο νερό καταχείμωνο και να ζεσταίνεσαι).

Καλές κουπιές,

Στέλιος
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#2
Καθώς κάθε τέτοια στολή –καινούργια ή ελαφρά μεταχειρισμένη- εξακολουθεί να έχει μία εξαιρετικά σημαντική τιμή και να αποτελεί δυσβάσταχτο κομμάτι του προϋπολογισμού για έναν απλό χομπίστα,  καλά είναι η προβολή της να συνοδεύεται από κάποιες πολύ χρήσιμες ενημερωτικές πληροφορίες.
Πόση  διάρκεια ωφέλιμης ζωής (πριν χαθεί η στεγανότητά τους) προβλέπεται από τις προδιαγραφές ή τη γενική πείρα,  σε αριθμό ημερήσιων εξορμήσεων ή συνολικών ωρών κωπηλάτησης,  και ποια είναι η φύση της εγγύησης που δίνεται από τον κατασκευαστή.
Ποιες πρακτικές δυνατότητες παρέχονται για αντικατάσταση στα φθαρτά στοιχεία,  λαστιχένιες μανσέτες,  κολάρα, φερμουάρ,  βέλκρο κλπ.,  πώς οργανώνεται η αποστολή τους στο εξωτερικό (με δεδομένο ότι στην Ελλάδα δε λειτουργεί παρόμοιο εργαστήριο),  σε πόσο χρόνο ολοκληρώνεται η δοσοληψία και ποιο είναι το αναμενόμενο κόστος.
Αν υπάρχει δυνατότητα επισκευής σε αυτά τα εργαστήρια μιας τυχαίας ζημιάς, σαν το  σκίσιμο ή τρύπημα σε βράχο,  το κάψιμο από τσιγάρο ή θράκα, κλπ. 
Ποια υποστήριξη μπορεί να προσφέρει ο πωλητής σε αυτές τις "άχαρες"  διαδικασίες.
Νομίζω αν ο καταναλωτής γνωρίζει,  θα του είναι ευκολότερο να βάλει το χέρι στην τσέπη.
Reply
#3
Γιώργο η στεγανές συνήθως την πατάνε στα Latex που υπάρχουν στο λαιμό και στα χέρια/πόδια. Η συγκεκριμένη δεν έχει latex αλλά ένα άλλο υλικό πολύ πιο σκληρό πολύ δύσκολο να χαλάσει.
Το κυρίως υλικό είναι πολύ δύσκολο να πάθει κάτι και φυσικά αν σκιστεί δεν επισκευάζεται όπως και στις καταδυτικές στεγανές εκτός με κάποιες πατέντες που είναι αναμφίβολου ποιότητας. Ο κατασκευαστής όμως θα ξέρει καλύτερα και ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να τον ρωτήσει απευθείας. Το ίδιο ισχύει για το φερμουάρ κτλ αν και αυτά δύσκολα την πατάνε.

Αυτό που ξέχασα να πω και είναι πολύ σημαντικό ιδίως στις Ελληνικές συνθήκες είναι ότι η στολή έχει πολύ καλή διαπνοή.

Από τσιγάρο δεν νομίζω να καεί μιας και δεν είναι τόσο λεπτή, ούτε από απλό τρίψιμο σε βράχο.

Το ίδιο μοντέλο χρησιμοποιεί φίλος στην Αγγλία εδώ και 2 χρόνια με χρήση 2-3 φορές την εβδομάδα. Πολύ ανθεκτικό. Είναι η ίδια στεγανή που χρησιμοποιεί και ο Gordon Brown στις περισσότερες εκδρομές του και στα dvd που έχει εκδώσει αν έχεις δει κάποιο.

Σχετικά με την τιμή, 246€ (περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και μεταφορικά) είναι πολύ χαμηλή για στεγανή, τα απλά καλά jacket κοστίζουν τόσο.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)