Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Έχει κανείς άποψη για αυτά τα σκάφη;
#1
Εάν κάποιος έχει εμπειρία απο τα σκάφη Rainbow Vulcano και Dag Mid-way η γνώμη σας θα βοηθούσε πολύ.Πιο συγκεκριμένα το τρίτο μέλος της παρέας μας αποφάσισε να ακολουθήσει στις βόλτες αποκτώντας kayak.
Η χρήση που κάνουμε ήδη και στην οποία θα συμμετέχει είναι μονοήμερες ή διήμερες εξορμήσεις βασικά παράκτιες χωρίς να αποκλειστεί ένα κοντινό νησάκι των 3 το πολύ μιλίων απόσταση, ενω οι συνολΙκές αποστάσεις προς το παρών τουλάχιστον δεν θα ξεπερνούν τα 20 μίλια.
Ο λόγος που επιλέγει αυτόν τον τύπο σκάφους είναι επειδή το καλοκαίρι θα έχει και τον πιτσιρικά του (5 ετών) για παιχνίδι στην παραλία πράγμα που δεν τον αφήνει να κοιτάξει για sit in αλλά πιστεύουμε ότι είναι σκάφη που θα ακολουθούν σε ρυθμό τα υπόλοιπα δύο sit in.
Εάν υπάρχει και άλλη πρόταση που δεν έχουμε σκεφτεί επίσης θα βοηθούσε.
Υπολογίστε ότι η τιμή είναι βασικός παράγοντας στην επιλογή.
Reply
#2
Καλησπέρα Γιάννη,

Η Rainbow έχει γενικά πολύ καλή ποιότητα στο πλαστικό αλλά το να ακολουθήσει με sit on top την παρέα με sit in μάλλον δεν είναι εφικτό. η ταχύτητα είναι σχεδόν η μισή στα sit on top με εξαίρεση κάποια αρκετά στενά και μακρυά.

Είναι καλύτερα ο φίλος σας να προτιμήσει κάποιο sit in και ένα πολύ φθηνό sit on top για το παιδί του.
Stelios
www.enjoy-crete.com
Outdoor activities in Crete
eshop: https://eshop.enjoy-crete.com
Reply
#3
Γεια σου Γιάννη.  Το πρόβλημα της μειωμένης ταχύτητας (του σιτ ον)  μπορεί  να παρακαμφθεί αν οι διαδρομές σας δεν είναι απαιτητικές σε απόσταση και δυσκολία (ρεύματα – αέρας)  και φυσικά αν η παρέα είναι χαλαρή και μπορεί να συμβιβαστεί ρίχνοντας την ταχύτητα . Επίσης θα μπορούσαν οι γρήγοροι να μεταφέρουν το φορτίο. 
Ενδεικτικά με το 4μετρο σιτ ον μου (perception freedom)  μια απόσταση 20 χλμ την κάνω σχεδόν με την διπλάσια προσπάθεια σε σύγκριση με το 5,2μετρο μου σιτ ιν  (kodiak.) . Αλλά για μικρές διαδρομές (10-15 χλμ)  με καλό καιρό , πολλές στάσεις και χαβαλέ προτιμάω το σιτ ον.
Ρίξε μια ματιά και στο ocean kayak trident 4,5 m . 
Reply
#4
Καλησπέρα Στέλιο, καλησπέρα Dan
Κατ΄αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση σας.
Όπως θα δείτε απο την ημερομηνία της ερώτησης μου μέσα σ΄αυτό το διάστημα έγινε η επιλογή γιατί ο Αντώνης δεν κρατιόταν.Η ζυγαριά έγειρε προς το Dag Midway το οποίο αγοράστηκε και ήδη το έχουμε κάνει βόλτες.
Οι λόγοι ήταν επειδή είναι πιο ποιοτική κατασκευή και η τιμή είχε πολύ μικρή διαφορά σε σχέση με το Vulcano το οποίο συγκεκριμένο κομμάτι υπήρχε στην Αθήνα αλλά εκτείθετο στις καιρικές συνθήκες για μήνες αν και καινούριο.
Τώρα για το Dag δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα γιατί όλες οι βόλτες ήταν με σχετικά ήπια θάλασσα οπότε εκρεμμεί η συνολική ετυμηγορία στο επίπεδο που η μικρή μας εμπειρία το επιτρέπει.
Πριν το κάνουμε βόλτα είχαμε ακριβώς τους ίδιους ενδοιασμούς με αυτούς που περιγράφετε αλλά είδαμε ότι:
Το σκάφος στρίβει πανεύκολα, είναι πιο γρήγορο απο το δικό μου Oasis και ακολουθεί τις βόλτες των δέκα μιλίων κανονικά (δεν είμαστε και οι σούπερ κωπηλάτες) στους δικούς μας ρυθμούς.
Ουσιαστικά η συμπεριφορά του θυμίζει πολύ sit in.Και εκεί είναι το παράξενο γιατί ουσιαστικά έχει τα ίδια χαρακτηριστικά στατικής ισορροπίας με το lazer
με αποτέλεσμα ο στόχος της μεταφοράς και του γιού να είναι σχεδόν ανέφικτος εκτός αν μιλήσουμε για απόλυτη λαδιά.
Δεν έχουμε δεί ακόμα τι θα κάνει σε κύματα και σε όλες τις πλεύσεις πράγμα για το οποίο όταν θα γίνει θα ανεβάσουμε σχόλειο.
Τελικά είναι πιο sit in παρά sit on top (πλάτος 65 πόντους) και καταλήγουμε ότι η πρόταση του Στέλιου για δύο kayak θα ήταν η σωστότερη αλλά τα οικονομικά όρια δεν το επέτρεπαν.
Παρ΄όλα αυτά είναι ένα σκάφος που σε προκαλεί θετικά να το κωπηλατήσεις.

Πιστεύω σύντομα να έχουμε περισσότερες εμπειρίες μαζί του.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)