Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ΑΓΩΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΑΓΙΑΚ & SURFSKI & ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΑΓΙΑΚ ΕΛΛΑΔΑΣ
#1
γειά σας παιδιά και καλές κουπιές. Ειμαι ο Ιωνας Κωνσταντίνου, έφορος Καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Βάρης Βάρκιζας, ο οποίος αν θυμάστε πέρσυ στις 26-6 διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο ποτέ αγώνα θαλασσίου καγιάκ στην Ελλάδα. Υποσχεθήκαμε πέρσυ ότι φέτος θα πάμε πολύ ψηλά. Ετσι αναλάβαμε την διοργάνωση αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου Θαλασσίου καγιάκ και Surfski τον Οκτώβριο του 2012, θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες στην σελίδα μας δείτε " Vari-Varkiza Yacht Club, Canoe-Kayak Division" στοFacebook στην οποία και σας προσκαλούμε όλους για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις. Επίσης ανακοινώνουμε ότι ο αγώνας αυτός θα είναι ένας από τους 4 του Ελληνικού πρωταθλήματος θαλασσίου καγιάκ που θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2012 και στο οποίο συνδιοργανωτές θα είναι τουλάχιστον 2 άλλοι όμιλοι. θα ενημερώνουμε τακτικά και το φόρουμ αυτό με όλη την δραστηριότητα του Ομίλου μας για το θαλάσσιο καγιάκ και το SurfSki στο οποίο είμαστε ειδικοί πιά. Ελπίζουμε να συμμετάσχετε όλοι στο πρόγραμμά μας, ελπίζουμε δε και άλλοι Ομιλοι (ευχόμαστε και στην επαρχία, όπου με μεγάλη χαρά θα έρθει η ομάδα μας να σας δείξει τα μυστικά του surfski) να συμμετάσχουν και αυτοί σε παρόμοιους αγώνες, στην δε προσπάθειά τους θα μας βρούν θερμούς υποστηρικτές. Υπενθυμίζουμε ότι στους αγώνες μας δεν συμμετέχει οποιοσδήποτε, έστω και μή μέλος Ομίλου, φτάνει να μπορεί να κάνει καλό κουπί κτλ. Ιωνας Κωνσταντίνου, και περιμένω ιδέες και προτάσεις στην σελίδα του Facebook όπως παραπάνω την αναφέρω
Reply
#2
Υπάρχει πρόταση οι αγώνες της Σαρδηνίας, της Ελλάδας και της Γαλλίας να αποτελέσουν μία ενότητα με ξεχωριστή βαθμολογία : Το Ευρωπαικό Κύπελλο Φθινοπώρου
Reply
#3
Οι αγώνες του θαλάσσιου καγιάκ πως γίνονται?Σπριντ,τρίγωνο,διαδρομή?
Έχουν υψηλες απαιτήσεις(χρόνους,τεχνική) ή γίνονται ποιο ανοιχτοί ώστε να συμμετέχει κόσμος και να πέρνει ο κόσμος την εμπειρία?
Reply
#4
Αγαπητέ Ιωννα, αγαπητοί φίλοι,

Νομίζω έχουμε μιλήσει και τηλεφωνικά.
Η βασική αντίθεσή μου σε αυτές τις διοργανώσεις είναι η υποχρέωση των συμμετεχόντων να έιναι γραμμένοι σε κάποιο σύλλογο...

Είμαστε πολλοί από εμάς, πού απλά επιθυμούμε να κάνουμε το χόμπυ μας χωρίς να συμμετέχουμε σε οργανωμένους συλλόγους.
Νομίζω ότι υπάρχουν οι αγώνες open που μπορούν να καλύψουν όλους αυτούς τους χομπίστες και που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον μαζικό αθλητισμό.
Σέβομαι τις προσπάθειες των λίγων αδέκαστων παραγόντων του σωματειακού αθλητισμού, αλλά δεν μπορώ να αγνοώ την επιδοματική και άκρατα συμφεροντολογική λογική που επικρατεί στους περισσότερους αθλητικούς συλλόγους, ομοσπονδίες κλπ. που ενδιαφέρονται κυρίως για διακρίσεις και όχι για την προώθηση του αθλητικού πνεύματος στον μέσο αθλούμενο, με μέσες επιδόσεις πολίτη.
Οι δυσάρεστες εμπειρίες μου βέβαια προέρχονται από το τένις και το τρίαθλο και συνεπώς δεν θέλω να θεωρηθεί η παρέμβασή μου αυτή ως επίθεση με υπονοούμενα.  Πιστεύω απλά ότι σε ένα σπόρ που φιλοδοξεί να κάνει αγώνες γνωριμίας με το κοινό, η σωματειακή λογική και κανόνες των αθλητικών συλλόγων μόνο δυσάρεστες επιπλοκές μπορούν να προσφέρουν στον μέσο χομπίστα.

Reply
#5
θα απαντήσω πρώτα στον φίλο Γιάννη:

θα υπάρξουν τέσσερεις αγώνες προς το παρόν Ελληνικού επιπέδου ένας στην Γυάλα Σαλαμίνας, ένας στον Μαραθώνα, ένας στην Χαλκίδα και ένας σε εμάς στις 14-15 Οκτώβρη, ο οποίος θα συνδυαστεί και με το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι αγώνες αυτοί θα έχουν δύο διαδρομές, μία για σκάφη που δεν αντέχουν κύμα και αρχαρίους και μία για τα γνήσια θαλάσσια καγιάκ και surfski που θα διεξάγονται σε μεγαλύτερη διαδρομή. Η μικρή διαδρομή θα είναι περίπου της τάξης των 3000 μέτρων χωρίς κυματισμό, η δε μεγάλη το ολιγότερο μήκος της θα είναι 7-8000 μέτρα και πιθανώς να έχει μεσαίο ώς μεγάλο κυματισμό. Η εμπειρία μας έδειξε ότι το καλύτερο είναι τρίγωνο μεγάλο, με μικρό τρίγωνο στην μία του άκρη. Δεν θα απαιτείται καμμία προηγούμενη εμπειρία ή αγωνιστική ιδιότητα για συμμετοχή στο μικρό τρίγωνο. Για συμμετοχή στο μεγάλο τρίγωνο θα πρέπει να υπάρχει ένα επίπεδο εμπειρίας που θα διαπιστώνεται επί τόπου από την επιτροπή, στα δε θαλάσσια καγιάκ θα απαιτείται γνώση τουλάχιστον wet exit αν όχι και roll. Η επίσημη κατηγοριοποίηση αυτών των αγώνων είναι αγώνες επιδείξεως.
Reply
#6
να απαντήσω τώρα και στον Βαγγέλη
Οπως είδες ο πετυχημένος μας αγώνας του Ιούνη πέρσυ είναι ο οδηγός για τα επόμενα. Η διαδικασία εγγραφής στον Ομιλο ήταν αστεία από απόψεως χρόνου, δεν υπήρξε ποτέ για κανένα καμμία οικονομική ή άλλου τύπου επιβάρυνση, μάλιστα πολλοί που μείνανε στον πυρήνα της αγωνιστικής ομάδας κερδίσανε και δώρο φύλακτρα ενός έτους αξίας 260 ευρώ. Στους 4 αγώνες του 2012 του "Ελληνικού Κυπέλλου Θαλασσίου Καγιάκ" θα υπάρξει από ένα χρηματικό έπαθλο 500-1000 ευρώ σε αυτόν ίσως και αυτήν που θα συγκεντρώσουν την μεγαλύτερη βαθμολογία κατά την διάρκεια της χρονιάς και πιθανώς να υπάρξει και συμμετοχή του Ομίλου μας στα έξοδα συμμετοχής του νικητή του επάθλου σε αγώνες του εξωτερικού. Η ύπαρξη δελτίου αθλητή δεν θα είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στους αγώνες αυτούς, όμως θα είναι υποχρεωτική η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης σε κάθε αγώνα ότι εξακολουθείτε να είστε υγιείς, ότι έχετε λάβει γνώση και αποδέχεστε τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, του διοργανωτή Ομίλου και την προκήρυξη του αγώνα αλλά και η προσκόμιση πιστοποιητικού υγείας την πρώτη φορά που θα αγωνιστείτε - για λόγους δικής σας ασφάλειας. Δυστυχώς δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στον Παγκόσμιο τελικό κανενός χωρίς δελτίο αθλητή και τούτο διότι πρόκειται περί επισήμου αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος SurfSki της ICF και γίνεται με πιστή εφαρμογή των διεθνών κανόνων και συμμετοχή ξένων κριτών. Σας ενημερώνω ότι θα υπάρξουν διαθέσιμα Surfski για ενοικίαση για μεν τους 4 Εθνικούς αγώνες αντί 125 ευρώ κάθε φορά, για δε τον Παγκόσμιο αγώνα 250 ευρώ  που θα ισχύει για όλη την διήμερη διάρκεια των εθνικών αγώνων και τετραήμερη διάρκεια του παγκόσμιου αγώνα. Το κόστος συμμετοχής στους Εθνικούς θα είναι 20 ευρώ, στον Παγκόσμιο 40 ευρώ. Οι ημερομηνίες των αγώνων Γυαλας, Μαραθώνα και Χαλκίδας θα ανακοινωθούν σύντομα μαζί με τις λεπτομέρειες του κυπέλλου αυτού.
Ιωνας Κωνσταντίνου
Reply
#7
(12-08-2011, 05:18 PM)ιωνας Κωνσταντίνου link Wrote: ... Η ύπαρξη δελτίου αθλητή δεν θα είναι υποχρεωτική για την συμμετοχή στους αγώνες αυτούς, όμως θα είναι υποχρεωτική η υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης σε κάθε αγώνα ότι εξακολουθείτε να είστε υγιείς, ότι έχετε λάβει γνώση και αποδέχεστε τους κανονισμούς της Ομοσπονδίας, του διοργανωτή Ομίλου και την προκήρυξη του αγώνα αλλά και η προσκόμιση πιστοποιητικού υγείας την πρώτη φορά που θα αγωνιστείτε - για λόγους δικής σας ασφάλειας. ...

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Αυτό νομίζω έιναι αρκετό για όποιον θέλει να συμμετέχει χωρίς ιδιαίτερες "αγωνιστικές προσδοκίες".
Είχα καταλάβει ότι για να συμμετέχεις πρέπει να είσαι μέλος κάποιου ναυταθλητικού ομίλου...
Καλή συνέχεια.
Reply


Bookmarks

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)