Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Αγορά Φουσκωτού Καγιακ.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Καλησπέρα σε όλους,
Το ονομα μου είναι Νίκος και μένω στην Θεσσαλονίκη. Αρχικά ήμουν έτοιμος να αγοράσω ενα sea kayak sit in το οποίο θα το χρησιμοποιούσα για εξορμήσεις τριήμερες με σκηνη στην Χαλκιδική και για άσκηση, ακόμα και τον χειμώνα. Στην πορεία όμως προβληματίστηκα με την μεταφορά και την αποθήκευση του. Ένας γνωστός μου μου πρότεινε να δω και μια εναλλακτική λύση η οποία ακούει στο όνομα AQUA MARINE X.P.L.R. Είναι ένα διθέσιο φουσκωτό Καγιακ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα και από δύο άτομα, είναι εύκολο στην μεταφορά και αποθήκευση του, έχει αρκετό χώρο για αποσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ποτάμι και είναι αρκετα στιβαρό σαν κατασκευή.
Ήθελα να ρωτήσω αν αυτο το Καγιακ μπορεί να σταθεί αξιοπρεπές  δίπλα σε ενα sit in για αναψυχή και άσκηση?

Ευχαριστώ πολυ.

Στάλθηκε από το LG-V480 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νίκο δεν υπάρχει κανένα φουσκωτό που να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπές σε sit in. Η διαφορά είναι χαόδης, σαν να πηγαίνεις με πατίνι και ο άλλος με μοτοσικλέτα....
Εάν ο χώρος σε περιορίζει, είτε σε αποθήκευση είτε σε μεταφορά, προτίμησε το. Επίσης, εάν η αναψυχή που αναφέρεις, περιλαμβάνει και βόλτες σε ποτάμια, παιχνίδι στην παραλία και ψαρεματάκια, προτίμησε το πάλι.
Για ταξίδια στη θάλασσα ξανασκέψου το. Είναι αργά και επηρεάζονται εύκολα από τον άνεμο.
Συγκριτικά: γύρος Θάσου με αυτό http://www.kargador.com/pages/gumotex/camci/sunny.htm  σε 3 γεμάτες μέρες(3 διανυκτερεύσεις).
Κεραμωτή-γύρος Θάσου με σιτ ιν, πάλι 2 μέρες (1 διανυκτέρευση).

Όσον αφορά την άσκηση, μπορείς φυσικά(πάλι κουπί θα τραβάς.... ;D), αλλά και πάλι εξαρτάται τί έχεις στο μυαλό σου.

Εάν σου δοθεί η ευκαιρία και δοκιμάσεις, σε ... "μοτοσικλετιστική" κλίμακα η διαφορά είναι παπί/μοτοσυκλέτα.

Εάν διαθέτεις την οικονομική δυνατότητα και τη διάθεση και ο χώρος είναι περιοριστικός, ρίξε μια ματιά σε SOF kayaks (υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές στο φορουμ).

Σ.Σ.: εξαίρεση των παραπάνω, για τα φουσκωτά, υπάρχουν αλλά...με πολλές προϋποθέσεις....κυρίως οικονομικές.


Περίπου τέτοια εποχή πέρσι είχα ένα αρκετά παρόμοιο δίλημμα. Ήθελα να προχωρήσω στην αγορά ενός φουσκωτού kayak περισσότερο για λόγους πρακτικούς (αποθήκευση, μεταφορά κτλ). Τελικά δεν πήρα φουσκωτό αλλά SOT. Πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή μου δεν το συζητώ.

Το αν θα έπρεπε να το μετανιώσω ή όχι που δεν πήρα φουσκωτό, το κατάλαβα περισσότερο φέτος. Αρχές Ιουνίου πήγα στη Λευκάδα και έσκασε μπροστά μου ένα μπλε φουσκωτό (Gumotex Sunny) το οποίο άνηκε σε ένα ζευγάρι Ιταλών. Μέχρι να φτάσει στην παραλία ήταν εμφανές το πόσο πολύ επηρεαζόταν από τον άνεμο. Όταν βρέθηκε σε σημείο που έκοψε ο αέρας πήγαινε αρκετά καλά. Δεν έχει καρίνα και έχει ένα μικρό πτερύγιο στο πίσω μέρος που μπορεί να αφαιρεθεί. Μπορεί να μετατραπεί και σε μονοθέσιο με κατάλληλη μετατόπιση του καθίσματος. Γνώρισα τους ανθρώπους αυτούς και τους ζήτησα το κουπί να το δοκιμάσω. Σίγουρα δεν υπάρχει σύγκριση με το Prowler 13 οπότε δεν θα την κάνω. Είναι για πολύ διαφορετική χρήση ή με κάποια κοινά αλλά διαφορετικές απαιτήσεις.

Δεν μπορώ να μην πω όμως ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό μέσα στο νερό! Είχε μία "πλαστικότητα" στην κίνηση, σα χρονοκαθυστέρηση. Μου θύμισε λιγάκι τότε που έκανα ράφτινγκ. Τελείως άκαμπτο δεν το λες αλλά σίγουρα δεν το λες και της πλάκας! έχει κάποια χούγια στην πορεία αλλά αυτό ίσως οφείλεται στο ότι είναι περισσότερο διθέσιο παρά μονοθέσιο.

Οι Ιταλοί λοιπόν το είχαν 2 χρόνια. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση είναι ότι όταν έφταναν στην παραλία σταμάτησαν πριν τα βότσαλα της παραλίας, κατέβηκαν, το σήκωσαν και το ακούμπησαν στα βότσαλα. Δεν το έσυραν σε καμία περίπτωση. Δεν πάτησαν επάνω του. Αφού με απείλησαν για να βγω έξω ;D το ξεφούσκωσαν λίγο και είχαν δίλημμα αν θα έπρεπε να το ξεφουσκώσουν εντελώς και να το βάλουν στη θήκη του ή δεν θα ξαναέβρισκαν να το φουσκώσουν (βαριόντουσαν την τρόμπα και θέλανε βενζινάδικο). Τελικά το πήραν στα χέρια φουσκωμένο. Πάνω από 15-16 κιλά δεν ήταν.

Από περιγραφές μελών που έχουν φουσκωτά (όπως ο κύριος στο ακριβώς από πάνω σχόλιο ;D ), θεωρώ ότι αυτή είναι η "απόλυτα τυπική" συμπεριφορά και ότι δε θα γίνει και τίποτα αν το σύρεις και λιγάκι ;D . Το ύφασμα του συγκεκριμένου μου φάνηκε αρκετά ανθεκτικό.

Τα πιο πάνω τα γράφω με την περιορισμένη εμπειρία που έχω (έχω δοκιμάσει 4 σκάφη) και προφανώς βλέπω τα πράγματα με διαφορετικά κριτήρια από ότι εσύ. Το kayak πχ δεν το χρησιμοποιώ τους χειμερινούς μήνες. Όπως και να το δεις γούστα είναι αυτά! 8)
Ανεβάζω κάτι για να τρομάξουμε τους φίλους σου τους Ιταλούς. Αυτό από κάτω είναι το SUNNY ;D. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη φωτό από το μεσημεριανό τραπέζι στα στενά του Νέστου. Το....τραπέζι είναι το SUNNY. Το έχω από το 2004.Το υλικό είναι καλό και άν χρειασθεί, το κολλάς εύκολα με cm233 για hypalon. Αυτά για να ευλογήσουμε τα γένια μας... 8)

Οκ, στη θάλασσα, όπως κάθε φουσκωτό, όπως είπαμε, έχει τα θεματάκια του. Κατεβαίνει όμως, άν χρειασθεί κι ένα ποταμάκι. Όχι με αξιώσεις αλλά θα σε βγάλει οριακά σ΄ένα 3αράκι πέρασμα(αρκεί να έχεις χρόνο μετά να το αδειάσεις ;D).
Θανάση το SOF τι ειναι? Μήπως εννοείς SOT?
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες. Αν τελικα μπορέσω να βρω αποθηκευτικό χώρο μάλλον θα επιλέξω sit in αντί γαι sit on top. Θα ψάξω να βρω κανένα kayak για να δοκιμάσω πριν καταλήξω (αν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κοσμο ☺).

Στάλθηκε από το LG-V480 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

alamanosnikos8, αν έρθεις στην Κρήτη μπορείς να δοκιμάσεις πάνω από 12 διαφορετικά σκάφη στη θάλασσα. Τα λεφτά που θα δώσεις στα εισητήρια θα τα γλυτώσεις από μια πιθανή λανθασμένη επιλογή που μπορεί να κάνεις πράγμα που συμβαίνει σε μεγάλη μερίδα αγοραστών.

Πρώτα όμως θα πρέπει να λύσεις το θέμα της αποθύκευσης, αρκετούς τους βολεύει μια σχάρα σαν https://eshop.enjoy-crete.com/en/equipme...kayak.html η οποία καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και μπαίνει σε αρκετά σημεία που δεν μπορούν οι κλασσικές.
(06-15-2015, 08:46 PM)thanassis link Wrote: [ -> ]Ανεβάζω κάτι για να τρομάξουμε τους φίλους σου τους Ιταλούς. Αυτό από κάτω είναι το SUNNY ;D. Δυστυχώς δεν έχω πρόχειρη φωτό από το μεσημεριανό τραπέζι στα στενά του Νέστου. Το....τραπέζι είναι το SUNNY. Το έχω από το 2004.Το υλικό είναι καλό και άν χρειασθεί, το κολλάς εύκολα με cm233 για hypalon. Αυτά για να ευλογήσουμε τα γένια μας... 8)

Θυμάμαι τι είχες γράψει στο θέμα που είχα ανοίξει όταν έψαχνα εγώ για kayak! Μα να μην έχεις φώτο από τα λουκάνικα που κόβατε πάνω στο Kayak;; τς τς τς  ;D ;D

Να είμαστε καλά να τα χαιρόμαστε! 8)
Σωστός!!!...και με μεγάλη μνήμη. Στη διανυκτέρευση πρίν από 15 μέρες, τα λουκάνικα μας τα έφαγε αλεπού. Μας έσκισε σάκους και πήρε τρόφιμα. Ευτυχώς αποζημιωθήκαμε την επόμενη μέρα (ανεβάζω φωτο).

Σ.Σ. Για να μην αφήσω λανθασμένες εντυπώσεις, τα ψάρια είναι ποταμίσια, τα έβγαλε με δίχτυ ο φίλος που ήταν μαζί μου
(06-15-2015, 10:33 PM)alamanosnikos8 link Wrote: [ -> ]Θανάση το SOF τι ειναι? Μήπως εννοείς SOT?
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες. Αν τελικα μπορέσω να βρω αποθηκευτικό χώρο μάλλον θα επιλέξω sit in αντί γαι sit on top. Θα ψάξω να βρω κανένα kayak για να δοκιμάσω πριν καταλήξω (αν και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κοσμο ☺).

Στάλθηκε από το LG-V480 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Skin on frame χαρακτηρίζονται τα σκάφη που κατασκευάζονται με σκελετό και ντύνονται εξωτερικά με στεγανό υλικό. Εάν ψαξεις στο φόρουμ και γενικότερα είναι μια πολύ καλή επιλογή για περιορισμένο χωρο.
Pages: 1 2 3