Sea-kayak.gr Forums

Full Version: dead legs ή άστα να πάνε!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
Λοιπόν....το υλικό που προσθεσα στο καθισμα μάλλον ήταν πολύ. Στήριξα καλύτερα τα πόδια αλλα περιορίσθηκε η κίνηση των γονάτων. Επίσης εγινε ελαφρώς πιο νευρικό(tippy) το σκαφάκι.  Θα πρέπει να αφαιρέσω λίγο. Στελιο σ΄ευχαριστώ για την παρατήρηση. Υποθέτω ότι η πρόσθεση του υλικού στο καθισμα μου ήταν κάτι ανάλογο με αυτό που έγραψες, εκτός εάν εννοείς να βάλω κάτι πρόσθετο ώς επέκταση του καθίσματος προς τα εμπρός. Πες μου όμως, πώς έφτιαξες τα leg lifters?
Μπροστά από το κάθισμα ενοούσα.
Για τα leg lifters δες την φωτογραφία εδώ:
[Image: Tahe+Greenland+seat+mod_5_c.jpg]

Εμένα ήταν πολυεστερικό το σκάφος και μου έφτιαξε ένας φίλος που ασχολείται επαγγελματικά με πολυεστέρα κάτι όπως αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία.
Μάλιστα...το κάθισμα σου είναι και αυτό πολυεστερικό? Πως ρυθμίζεις το ύψος στο μπροστά κομμάτι?
Έγιναν ακριβώς όπως βλέπεις στην φωτογραφία. Είναι πολυεστερικό και το κάθισμα. Τα είχα φτιάξει σε συγκεκριμένο ύψος μιας και ήξερα ακριβώς που τα ήθελα λόγω του ότι έχω άλλο ένα σκάφος με leg lifters. Την κατασκευή καθευατή του πολυεστέρα την έκανε ένας άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με πολυεστερικές κατασκευές οπότε δεν μπορώ να σου πω περί της κατασκευής.
OK θα το παλαίψω!!! Υποθέτω με ιμάντες ή κάτι ανάλογο. Ευχαριστώ πάντως! Smile
Θανάσση αν λύσεις οριστικά το πρόβλημα θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω πως γιατί έχω ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα και όπως ανέφερα και πριν λύση δεν υπάρχει σε κάποιες περιπτώσεις.
Εδώ και 12 μέρες βρίσκομαι στην Αγγλία/Σκωτία και έχω δοκιμάσει 10 διαφορετικά σκάφη και σε κάποια από αυτά που είχα το πρόβλημα με τα dead legs οφείλωνταν στο γεγονός ότι ήταν και αυτά hard chine.
Δεν έχω καταφέρει να το λύσω, έχω κερδίσει χρόνο όμως. Ανησυχητικό αυτό που γράφεις... Η τελευταία τροποποίηση που έκανα ήταν να ξηλώσω τις προσθήκες που είχα βάλει στο εμπρός μέρος(τελικά περιόριζαν την κινητικότητα των μηρών). "Έσκαψα" λίγο παραπάνω τα σημεία που ακουμπούν τα οστά της λεκάνης και πρόσθεσα ποιό μαλακό υλικό από ένα στρωματάκι γυμναστκής που είχα(παλι minicell αλλά μικρότερης πυκνότητας). Η επόμενη τροποποίηση, αφού καταφέρω να βρω minicell η κατασκευή ενός ίδιου καθίσματος αλλά με μεγαλύτερο μήκος. Θα σε κρατάω ενήμερο....
Δοκίμασε να βάλεις ένα νεοπρέν ρολό ή φθηνό foam και βάλε το ακριβώς μετά το τελείωμα του καθίσματος και δες αν έχει διαφορά. Να σου ακουμπά το πόδι στα braces χωρίς να τα πιέζει όμως.

Διάβασε και αυτό το άρθρο αν δεν το έχεις κάνει: http://painless-kayak-fishing.blogspot.g...facts.html

giorgos ormanoglou

Στέλιο,  το άρθρο που υποδείχνεις είναι προφανώς πατροναρισμένο από την εταιρεία που λανσάρει αυτόν τον περίεργο τύπο καγιάκ σε σχήμα W,  και δεν πείθει για την επιστημοσύνη του.  Τι δουλειά έχει το λινκ με συγκεκριμένο προϊόν σε επιστημονικό κείμενο.

Σε θέματα υγείας μην εμπιστεύεστε το διαδίκτυο και την τηλεόραση,  εκτός αν υπογράφονται από πρόσωπα ή ιδρύματα αδιαμφισβήτητου επιστημονικού κύρους.

Συγγνώμη που γίνομαι επικριτικός  -σας συμμερίζομαι όλο τον καιρό για το πρόβλημά σας-  αλλά το μόνο που δεν έχω δει ακόμα από τους δυο σας είναι να ανταλλάσσετε τις γνωματεύσεις ορθοπεδικών γιατρών.
Πάνω στην ώρα η προτροπή! Αύριο το απόγευμα ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω με ένα φουσκωτό μαξιλαράκι κάτι ανάλογο με αυτό που προτείνεις ( http://www.clcboats.com/shop/products/bo...shion.html).
Όσον αφορά το άρθρο διατηρώ κι εγώ τις επιφυλάξεις μου. Αφενός για τη "συμπάθια" πρός το συγκεκριμένο τύπο καγιάκ, αφετέρου για το ότι στήν ουσία, δεν πραγματεύεται την αιτία του προβλήματος. Το μούδιασμα στα  πόδια προέρχεται από πίεση στα πλάγια της λεκάνης (όπως το νοιώθω εγώ). Θεωρώ δεδομένη τη σωστή στήριξη της μέσης στην οσφυική μοίρα, όπως και τη διατήρηση της καμπύλης και την αντιστάθμιση αυτής κατά την καθιστή στάση.
Η αναφορά στο συγκεκριμένο αρθρο προφανώς αφορά τον πόνο στη μέση λόγω έλλειψης στήριξης (όντως συμβαίνει και μου συνέβαινε συχνά όταν ήμουν συνοδός στο ποτάμι με σκάφη του γραφείου, ιδιαίτερα όταν κουβαλούσα βαρελάκι πίσω μου γιατί με πίεζε στο μέσον της πλάτης αφήνοντας κενο στην οσφυική μοίρα)

Όπως και νά΄χει θα δοκιμάσω αύριο και ...."θα σε αφήσω να ξέρεις" όπως λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοιί!!!
Pages: 1 2 3 4 5 6