Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Κατασκευή καγιάκ siskiwit
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Στα 51 εκ. είναι και το North Bay μου. Υποθέτω ότι έχει ελαφρώς καλύτερη secondary λόγω hard chine. Τα 18 κιλά για 5,5 μέτρα είναι πολύ καλά. Το δικό μου, στα 5,65 έτοιμο για θάλασσα είναι στα 22 κιλά. Τα Chesapeakes, σου βγήκαν κι αυτά κάτω από 20 κιλά?
Να που πλήθυναν οι κατασκευαστές kayak....

Παρατηρώ ότι  η κουβέντα μας δεν φαίνεται στη λίστα των συζητήσεων αν δεν συνδεθώ ως "χρήστης". Δηλαδή οι "επισκέπτες" του φόρουμ δεν μπορούν να δουν αυτό το θέμα συζήτησης. Το ίδιο φαντάζομαι ισχύει και για τις μηχανές αναζήτησης όπως τον Google.
Προτείνω στους administrators να εμφανίσουν όλη τη λίστα των συζητήσεων και στους επισκέπτες. Μπορεί να το κάνει κάποιος; Αλλιώς πως θα μας βρουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι;

Καλή δουλειά φίλε από τη Λάρισα. Πες μας το όνομα σου αν θες.
Χρησιμοποιείς έτοιμα υλικά σε κιτ; Αν κρίνω από το όνομα της ξυλείας, μάλλον δεν τα βρήκες από τοπική αποθήκη στη Λάρισα. Μου άρεσε το μαλακό πανί-γυαλί που βάζεις από έξω. Σε τι τιμές αγοράζεις πολυεστέρα και γυαλί και από που; Πες μας μερικά πράγματα αν θες για τη κατασκευή. Το χρόνο που χρειάζεσαι, μεθόδους, ότι νομίζεις.

Εγώ ξεκίνησα τη κατασκευή του kayak για να αποκτήσω μια εμπειρία με τις ξύλινες κατασκευές, τις αποθήκες ξυλείας και τις τιμές. Από πολυεστέρα και γυαλί γνώριζα ήδη. Συνεχίζω ακόμη με τις ξύλινες κατασκευές, επιπλώνοντας το εξοχικό μου. Ελπίζω όταν τελειώσω με αυτό, να αξιωθώ να φτιάξω ένα ξύλινο ιστιοπλοϊκό.

Θα τα ξαναπούμε
Νίκος
 
Νίκο έχουν κλειδωθεί πολλά θέματα και είναι διαθέσιμα μόνο για τους εγγεγραμμένους χρήστες γιατί με είχαν ταράξει bots με spam submission.
θαναση το CLC 18 ξεκινησε στα 23 κιλα το πρωτο απο τα 4 σκαφη(πριν 13 χρονια) και το τελευταιο που εφτιαξα αν θυμαμαι καλα το 2010 βγηκε στα 18.5 κιλα.Τ α hard chine σκαφη εχουν καλυτερη primary stabitity και τα round chine καλυτερη secondary.
Αψογα. Ποιά η μέθοδος για την αφαίρεση κιλών? Σου βγήκε το αποτέλεσμα λόγω της εμπειρίας κατασκευής από τα προηγούμενα ή ήταν στόχος?
συνδυασμος των παραπανω.
Χρόνια καλά και καλά νερά ''παιδια''.Τελικά βλέπω οτι μια απλή ίωση εχω.Άλλοι είναι χειρότερα. Smile Big Grin Wink
Φιλε seakayak ειμαι νεοφερμενος στο φορουμ και ασχολουμαι λιγο με ξυλουργικα...Μηπως μπορεις να με παραπεμψεις σε sites με πληροφοριες για κατασκευη καγιακ ( σχεδια ,υλικα κ.λ.π. ) . Ενα προχειρο σερφαρισμα που εκανα βρηκα λιγα που με μπερδεψανε ( δειχνει να χρισημοποιει  βιδες , μονοκομματα κομματια κοντραπλακε θαλλασης για πετσωμα κ.λ.π. - ειναι αυτα αποδεκτα ; ) . Γενικα οτι πληροφοριες μπορεις να δωσεις καλοδεχουμενες...Κι αν γινεται ( αν και παραπανω αναφερονται απο τους συμφορουμητες ενδεικτικα καποιες τιμες ) μπορεις να  κοστολογισεις μια κατασκευη ; Ευχαριστω αν μπεις στον κοπο .
Φίλε seakayak καλησπέρα

Απο ότι είδα έχεις κατασκευάσει το Cheasepeack και θα ήθελα αν μπορείς να με πληροφορήσεις τα παρακάτω:
Τι πλεύση έχει, είναι γρήγορο, πώς αντιδρά με καιρό, χρειάζεται τιμόνι ή κρατάει σχετική πορεία;
Επίσης τα σχέδια τα παρήγγειλες απο Αμερική ή απο την Αγγλία και θυμάσαι κόστος αποστολής;

-Letasos,Δυο πολυ καλα sites για "εξερεύνηση" ειναι http://www.clcboats.com/ και http://www.guillemot-kayaks.com/guillemot/.
Aν γνωριζεις Εγγλεζικα τοτε εκει μεσα θα βρεις σχεδον ολες τις πληροφοριες που χρειαζεσαι.Αυτα που μου γραφεις οτι ειδες ειναι αποδεκτα.Τις τιμες των οποιων σχεδιων θα τις βρεις μεσα στα link που σου εδωσα.Η τιμη για να κατασκευασεις μονος σου θεωρω οτι δεν θα ξεπερασει τα 400€.(χρειαζεσαι ομως βασικα εργαλεια που υποθετω οτι εχεις).

-Γιαννη,τα σχεδια παραγγελθηκαν απο Αμερικη αν θυμαμαι καλα γυρω στο 1999-2000.Αρα εχουν περασει χρονια και δεν θυμαμαι τα μεταφορικα.Δεν ειναι απαγορευτικα ομως.Μπορεις να στειλεις ενα email να ρωτησεις.Ειναι πολυ εξυπηρετικοι.Τωρα για το σκαρι.Το 18΄που εχω εγω θεωρειται μεγαλο(5.48μ).Αν εισαι μεγαλοσωμος προτιμησε το.Αν ειναι νορμαλ επελεξε το 17.Εχει καλη πλευση.Σταθερο σκαφος που γρηγορα και ενας πρωταρης θα νιωσει καλα.Υποφερει λιιιιγο απο πλαγιους ανεμους και κυματα(οπως ολα τα καγιακ)αλλα στην τελικη εσυ θα επιλεξεις το βαθμο δυσκολιας(κυματισμο,ανεμος)που θα πλευσεις.Κραταει πορεια και να εισαι σιγουρος οτι με την εμπειρια που αποκτας μεσα στο σκαφος θα αισθανεσαι ολο και καλυτερα(εαν και οποτε νομιζεις προσθετεις πηδαλιο)εγω δεν...Αργο δεν το λες με τιποτα!Το γρηγορο ειναι σχετικο.Εγω το θεωρω πολυ τιμιο σκαφος.Θα σε υπηρετησει για πολλα χρονια και σε διαφορες συνθηκες.Εχει παραπολυ χωρο.Το μονο μειον οτι ειναι αρκετα δυσκολο στο roll αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι για να μπεις αν τουμπαρεις(που δεν τουμπαρεις ευκολα).
Pages: 1 2 3 4 5