Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Φισκάρδο - Βενετία με καγιάκ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Γιώργος Ποταμιάνος
Ένα ταξίδι για την Ειρήνη: Κεφαλονιά -Ιταλία με καγιάκ.


Εύχομαι προσωπικά αλλά και εκ μέρους του South Evian Gulf team, καλή επιτυχία και καλές θάλασσες στο συμπατριώτη και συναθλητή μας Γιώργο Ποταμιάνο.

Θα είμαστε νοερά δίπλα του καθ' όλη τη διάρκεια του εγχειρήματος.




Καλή τύχη!
Ζηλευτός άθλος. Σημαντικός για την εικόνα του σπόρ. Καλό κουράγιο!
Καλή δύναμη στον συμπατριώτη μας και καλές θάλλασες
Να ευχηθώ και εγώ καλή επιτυχία ιδιαίτερα αφού μια αποτυχία η ακόμα χειρότερα ένα "ατυχές περιστατικό" δεν θα πλήξει μόνο τον συμπατριώτη μας αλλά και την εικόνα του θαλάσσιου καγιάκ γενικώτέρα στηο Ελλάδα ενισχύοντας την άποψη ότι είναι ένα σπορ για "τρελούς". Με την ευκαιρία δε θέλω να διαχωρίσω την άποψη μου και να πω ότι διαφωνώ με τέτοιου είδους εγχειρήματα που γίνονται για γρήγορη προσωπική προβολή από ανθρώπους με λίγη έως ελάχιστη γνώση και εμπειρία και δίνουν μια λάθος εικόνα για το σπορ. Αρκετά τα παραδείγματα που παρόμοια εγχειρήματα κατέληξαν σε κινητοποίηση του λιμενικού για διασώσεις και που κρατάν πολύ κόσμο μακριά από το σπορ.
(10-05-2013, 01:14 PM)aegeanpaddlers link Wrote: [ -> ]Αρκετά τα παραδείγματα που παρόμοια εγχειρήματα κατέληξαν σε κινητοποίηση του λιμενικού για διασώσεις και που κρατάν πολύ κόσμο μακριά από το σπορ.

Πιο πολλές φορές το λιμενικό ψάχνει για "θαλασσόλυκους" με φουσκωτά που βγήκαν με 6-7 μποφώρ για ψάρεμα παρά για καγιάκερς. Δεν είδα να κρατάει αυτό μακριά τον κόσμο από τα φουσκωτά ούτε από το ψάρεμα. Ομοίως η ΕΜΑΚ διαρκώς σώζει τρελούς ορειβάτες που χάνονται σε χιονοθύελες γιατί ξεκίνησαν χωρίς να ακούσουν τον καιρό. Ούτε η ορειβασία είδα να μειώνεται. Τρελοί και άσχετοι που υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους υπάρχουν σε όλες τις δραστηριότητες.

Το μόνο που κρατάει τον κόσμο μακρυά από το καγιάκ είναι η παροιμιώδης ελληνική τεμπελιά που απορίπτει όποιο σκάφος δεν έχει μηχανή ή πανιά.
Σωστός ο Παναγιώτης.

Επειδή έχω ένα μεγάλο αρχείο διασώσεων στη διάθεσή μου από ΛΣ, όσες φορές έγινε διάσωση καγιάκ ήταν όλες περιπτώσεις τουριστών με νοικιάρικα, που τους έβγαλε ο καιρός στα ανοιχτά και δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.

Δεν σημαίνει φυσικά αυτό ότι αποκλείεται να χρειαστούν διάσωση και οι έμπειροι και ικανοί. Η θάλασσα δεν κάνει διακρίσεις και η δύναμή της δεν πρέπει να υποτιμάται από κανέναν, ανεξαρτήτως πείρας και δεξιοτήτων (βλ. για παράδειγμα διάσωση καγιάκερ BCU 5 κατά τη διάρκεια assessment, από RNLI: http://www.paddlinghq.com/industry-stuff...sment.html).

Αν θέλετε να συζητήσουμε σχετικά, ας ανοιχτεί καινούργιο θέμα, ώστε να επκεντρωθούμε εδώ στο εν λόγω εγχείρημα που βρίσκεται εν εξελίξει.

Ήδη ο Γιώργος έπιασε Κέρκυρα.
Smile

Ευχές για ένα καλό ταξίδι και από εμένα. Που έχει φτάσει τώρα;
Συνεχίζει δυνατά και ψυχωμένα.

Eίναι ήδη Κροατία, Ντουμπρόβνικ.

O Γιώργος κατέπλευσε προχθές Βενετία, μετά από ταξίδι 34 ημερών, γράφοντας ιστορία στο χώρο του ελληνικού -και όχι μόνο- θαλασσίου καγιάκ.

Ένα μεγάλο μπράβο είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Συγχαρητήρια και εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια.

http://www.kefaloniatoday.com/kefaloniti...85763.html
Pages: 1 2