Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Τι αγόρασα;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Γειά σας φίλοι του forum
Είμαι νέο μέλος και άσχετος στα θέματα kayak εκτός απο λίγη εμπειρία με sit on top σκάφη.
Αποφάσισα να ασχοληθώ πρόσφατα και δεν το κρύβω ότι δεν έχω μετανοιώσει μέχρι τώρα.Ελλείψει σκάφους πήγαινα κατευθείαν στην αγορά ενός sit on top αλλά η ανάγνωση των πραγματικά ενδιαφέροντων στοιχείων που παρουσιάζονται στο forum με έκαναν να αποκτήσω ένα sit in μεταχειρισμένο απο φίλο που δεν το χρησιμοποιούσε. Συγκεκριμένα είναι το Rainbow Oasis 4.30.
Μέχρι σήμερα λόγω διακοπών έκανα αναγνωριστικές βόλτες των 4 το πολύ μιλίων για να καταλάβω τι είχα αποκτήσει.
Η αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσουμε την επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό μου στην πρώτη είσοδο στο κόκπιτ ( 51 ετών και τρώω όλο το φαί μου) κατα τα άλλα έχω ξετρελαθεί με την απόδοση του και μου έχει ανοίξει την όρεξη για κανονικές βόλτες με διανυκτέρευση. Άρχισα να καταλαβαίνω τα χαρίσματα των sit in.
Είναι όμως ένα σκάφος το οποίο ψάχνοντας στο διαδίκτυο δεν μπόρεσα να καταλάβω που τοποθετείται ώσον αφορά στα χαρακτηριστικά του, τις δυνατότητες που έχει και τι μπορώ να περιμένω απο αυτό.
Εν ολίγοις υπάρχει κάποιο μέλος που να έχει κάποια εμπειρία απο το συγκεκριμένο και να μπορεί να βοηθήσει;
Για παράδειγμα εάν μπλέξω με καιρό σε κάποια εξόρμηση θα ασχοληθούν οι ειδήσεις των 9.00 ή είναι αξιόμαχο;

Γιάννης

Καλώς ήρθες και καλή σταδιοδρομία.

Δοκίμασες να κάνεις επανείσοδο  στο σκάφος  σε βαθύ νερό ;
Καλύτερα να κάνεις μερικές ασκήσεις πρώτα όπως στηρίξεις , επανείσοδο με πλωτήρα , κτλ. πρίν βγείς σε εκτεθειμένη περιοχή.
Θα σου έλεγα να μην βιαστείς  , τα σιτ ιν είναι πιο απαιτητικά στους χειρισμούς σε σύγκριση με τα σιτ ον. 
Φίλε Γιάννη εστιάζεις την προσοχή σου στο σκάφος που πήρες και όχι στις γνώσεις σου. Από τα γραφόμενα σου έχεις ελλείψεις σε βασικές γνώσεις. Προσπάθησε να έρθεις σε επαφή με άλλους κωπηλάτες που μένουν στην περιοχή σου να σου δείξουν κάποια βασικά αν γνωρίζουν ή παρακολούθησε μια σχολή.

Το καγιάκ σου θεωρείτε recreational. Από 3 μποφόρ και πάνω θα έχεις θέμα αν δεν έχεις καλή τεχνική. Είναι αρκετά φαρδύ και ψηλό και θα επηρεάζεται αρκετά από τον αέρα ενώ το weather cocking θα είναι έντονο χωρίς skeg ή rudder.

Περιόρισε τις βόλτες σου κοντά στην ακτή (σε σημείο που βγαίνεις κολυμπώντας έξω) και σε προστατευμένα μέρη.

Σαν σκάφος είναι μια χαρά για τα λεφτά του (κοντά στα 650€ κοστίζει καινούργιο αν δεν κάνω λάθος) αν αναλογιστείς ότι τα πιο αξιόλογα κοστίζουν από 1100 και πάνω.
Φίλοι dan και Στέλιο

Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τα χρήσιμα σχόλια σας.
Έχετε απόλυτο δίκιο για την άγνοια μου και ειλικρινά δεν προτίθεμαι να κάνω βήματα προτού σιγουρέψω όσο μπορώ τις δυνατότητες μου.
Αυτό το ξέρω απο την ιστιοπλοία στην οποία τα βήματα της εμπειρίας ήταν αργά και φυσικά δεν τελειώνουν ποτέ.
Άλλωστε ο στόχος δεν είναι απαραίτητα οι μεγάλες ανοιχτές διαδρομές όσο το να βγαίνω και να χαίρομαι την αίσθηση που σου προσφέρει το Kayak και η φύση.
Απλά δεν γνώριζα αυτά που ο Στέλιος εντόπισε για την ταυτότητα του σκάφους και με βοηθούν να ξέρω τι πρέπει να περιμένω.
Όσο για την εκμάθηση μένω στην Αθήνα και αν υπάρχει κάποιος έμπειρος που θα είχε τη διάθεση να μου δείξει κάποια πράγματα θα ήταν καλό για μένα.
Όπως και νάχει να είστε καλά για την βοήθεια σας

Γιάννης

giorgos ormanoglou

Πολύ σωστά τα βλέπεις Γιάννη,  γι αυτό αντί για άλλο σχόλιο θα παρεμβάλω λίγη ευθυμία.
Τα σκάφη έχουν τα όρια τους,  που οριοθετούν τις δράσεις μας,  τα περιθώρια όμως καθενός μας να βελτιώνει την ατομική του τεχνική με οποιοδήποτε σκάφος είναι ανεξάντλητα !
Με οποιοδήποτε σκάφος μπορούμε να τελειοποιούμε σταδιακά την τεχνική της κουπιάς μας.  Αν έχετε ήδη μια ρυθμική και αεράτη κουπιά ασκηθείτε να περνάτε τις κουτάλες σύρριζα στο κατάστρωμα χωρίς να αγγίζουν στις κουπαστές.
Με οποιοδήποτε σκάφος μπορούμε να βελτιώνουμε την ποιότητα της ισορροπίας μας.  Αν το σκάφος σας αρχίσει να σας φαίνεται μαουνιέρικο,  οδηγείτε το καθήμενοι στο πίσω κατάστρωμα με τα πόδια να πατάνε μέσα στο πιλοτήριο.  Αν δεν σας φτάνει κι αυτό σηκωθείτε ορθοί,  σαν σε SUP.
Με όλα τα σκάφη μπορούμε να τελειοποιούμε τις τεχνικές στροφής.  Αν ήδη διαγράφετε φουρκέτες,  ασκηθείτε να χαράζετε πιρουέτες.
Με οποιοδήποτε σκάφος μπορούμε  να τελειοποιούμε το  έντζινκ.  Αν ήδη ισορροπείτε μακρόσυρτα στο όριο,  μάθετε να περιδινείτε επιπλέον το κουπί με το πάνω χέρι σαν έλικα ελικόπτερου..
Με όλα τα σκάφη μπορούμε να ενδυναμώνουμε τις στηρίξεις μας.  Αν ήδη πλαγιάζετε ήρεμα,  δροσίζεστε και ξανασηκώνεστε,  αρχίστε να προσθέτετε βαράκια στο σβέρκο σας.
Μια δεξιότητα ακόμα,  που δε γνωρίζει όρια τελειοποίησης,  είναι η γρήγορη μαχαιρωτή κίνηση μπρος - πίσω της κουτάλας μέσα στο νερό χωρίς να δέχεται καμία αντίσταση ούτε  να σαλεύει την επιφάνεια.  Είναι απαραίτητο κομμάτι όλων των σύνθετων τεχνικών.  Πρέπει να φτάσετε να το πετυχαίνετε αστραπιαία σε ξέχειλη μπανιέρα δίχως να πιτσιλίσετε τα πλακάκια.
Μέσα από την ιλαρότητα θέλω να υποστηρίξω σοβαρά,  ότι δεν είναι το σκάφος που φρενάρει την πρόοδο.  Αν συνηθίσουμε να αφιερώνουμε χρόνο εξασκώντας τις τεχνικές και όχι μόνο τις επιδόσεις μας,  το μελλοντικό απαιτητικότερο σκάφος μας θα μας βρίσκει έτοιμους !
Φίλε Γιώργο

Πολύ φιλοσοφημένη θέση.Αλλωστε σε όλα τα σπόρ το ξεκίνημα έχει ένα μεγάλο διάστημα που παλεύεις μέχρι να μπείς στην ψυχή και στα μυστικά του.
Αν τα καταφέρεις τότε αρχίζουν και οι έντονες εμπειρίες.
Προς το παρών θα αρχίσω απο ακήσεις που θα κάνουν ασφαλή την πλεύση.
Ας πούμε το μόνο rolling που γνωρίζω είναι του Πασχαλινού οβελία στη σούβλα.
Έχω λοιπόν δρόμο ακόμα.

Γιάννης

giorgos ormanoglou

Αφήστε το ρολλ κατά μέρος.  Οι πάντες προσπαθούν να πείσουν ότι το ρολλ είναι το επιστέγασμα,  η κορωνίδα,  όλων των τεχνικών.
Μπορεί να έχουν δίκιο,  εγώ πάντως διατηρώ επιφυλάξεις.
Για μένα η πιο αινιγματική τεχνική στο καγιάκ,  που από τη διάσταση των απόψεων διεθνώς φαίνεται να μην έχει κατακτηθεί ακόμα στον πλανήτη ολόκληρο,  είναι άλλη.
Να κάνεις κουπί !
Γιώργο δεν μπορείς να παραπονεθείς....Ανεβάζω πάντα την συζήτηση σε άλλα επίπεδα ρε φίλε.............. ;D

giorgos ormanoglou

Φοβερό Μάνο!
Όσο για μένα,  προφανώς τα ΄χω βρει με το Tide  (η μάρκα του καγιακ μου)  και δυσφημίζω το Roll ... !?
Pages: 1 2 3