Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Μπάρες Οροφής Handirack.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Λίγες ώρες πριν τις διακοπές οι μπάρες μου,μάρκας "HERMES" (ΜΑΚΡΙΆ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) μου δημιούργησαν ζημιά στον ουρανό με κόστος 400€. Η πρώτη μου συμβουλή είναι,ΠΡΟΣΟΧΗ στην αγορά σχάρας για την μεταφορά του καγιάκ. Με λίγα λόγια,θα διηγηθώ τι συνέβη! Τις αγόρασα πέρυσι,κοντά στα 60€. Διάβασα το manual του αυτοκινήτου και δεν υπήρχε (σημαντικός) περιορισμός στο φορτίο.Έτσι έψαξα πόσο αντέχουν οι μπάρες.Το όριο ήταν 80 κιλά. Πήγα σε "ειδικό" για να της τοποθετήσει,όπως συνιστάται.Πήρε έξτρα 10€ και το αποτέλεσμα είναι να τις σφίξει υπερβολικά και η κακή ποιότητα των σχαρών να στραβώσουν και να "χτυπήσει" τον ουρανό.Ο φαναρτζής μου είπε οτι δημιοθυργήθηκε απο την κακή ποιότητα της σχάρας.

Έτσι σαν τελική λύση,προκειμένου να μην καταστρέψω και το σχέδιο που είχα κάνει για τις διακοπές μου,σκέφτηκα τις μπάρε Handirack!Πρόκειται για αυτές εδώ http://www.wsurf.gr/index.php?/sxares-Ra...airi.html. Φουσκωτές μπάρες,για όλα τα αυτοκίνητα και με μέγιστο φορτίο 80κιλά,(αν το εγκρίνει και ο κατασκευαστής).Το κόστος βέβαια είναι γύρω στα 80€,αλλά φαίνεται να τις χρησμιποιούν κάμποσοι που έχουν πρόβλημα με τον ουρανό,ή με κάποια 3θυρα αυτοκίνητα!Τις έχει δοκιμάσει κανείς?


Υ.Γ:Θέλοντας να "προλάβω",ήθελα να αναφέρω για άλλη μια φορά,οτι,ό,τι πληρώσεις παίρνεις.Μην ρισκάρετε για οικονομικές σχάρες.Μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο αυτοκίνητο ΚΑΙ στο σκάφος σας.Μόλις μπορέσω θα ανεβάσω φωτός!
το οτι πηγες σε ειδικο για να τοποθετησει σχαρα σε οχημα ....μαλλον και αυτος δεν θα ειχε ιδεα απο τιποτα και δεχτηκε να το κανει....εισαι σιγουρος οτι πηρες τις σωστες βασεις για το οχημα σου;;;;εεε οι μπαρες ειναι ολες ιδιες η διαφορα ειναι ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ!!!!!!!!! και η εταιρια που βριζεις ειναι παρα πολυ καλη την εχω χρονια κουβαλω σκαλες  σκαλωσιες  και φυσικα τα σκαφακια μου χωρις κανενα προβλημα
(08-08-2013, 06:46 PM)john f link Wrote: [ -> ]το οτι πηγες σε ειδικο για να τοποθετησει σχαρα σε οχημα ....μαλλον και αυτος δεν θα ειχε ιδεα απο τιποτα και δεχτηκε να το κανει....εισαι σιγουρος οτι πηρες τις σωστες βασεις για το οχημα σου;;;;εεε οι μπαρες ειναι ολες ιδιες η διαφορα ειναι ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ!!!!!!!!! και η εταιρια που βριζεις ειναι παρα πολυ καλη την εχω χρονια κουβαλω σκαλες  σκαλωσιες  και φυσικα τα σκαφακια μου χωρις κανενα προβλημα

Φίλε john f,το κατάστημα που πήγα για την τοποθέτηση ήταν ειδικευμένος αντιπρόσωπος της HERMES,με trailer κλπ.Άρα δεν νομίζω οτι δεν ήξερε. Επειδή ψωνίζω χρόνια απο το μαγαζί που της αγόρασα,δεν πρόκεται να μου έδινε κάτι που δεν κάνει στο όχημα μου.Εξάλλου τα  feet(βάσεις που "κουμππώνουν" οι σχάρες) αλλάζουν απο τύπο σε τύπο αμαξιού και αυτές ήταν μια χαρά. Δεν έβρισα την εταιρεία νομίζω,απλά είπα την γνώμη μου όσον αφορά ένα προιον που έχει το 1/3 της αξίας απο μια thule,που τυχαίνει να έχω στο αυτοκίνητο της μητέρας μου εδώ και αρκετά χρόνια και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ απολύτως πρόβλημα. Και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν κατηγορώ την εταιρεία.Πουλάει ενα προιόν 45€(πλέον) ενώ μια άλλη με μεγαλύτερη γκάμα και άλλη ποιότητα 200€. Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η διαφορά είναι στην βάση,αλλά μην ξεχνάς οτί είναι και το μέρος που ακουμπάει στον ουρανό του αυτοκινήτου που έχει κοστίσει. Η αναφορά μου είχε να κάνει καθαρά με κάποια κριτήρια,όπως τιμή-ποιότητα!
Φίλε chrisvek θα διαφωνήσω μαζί σου εν μέρη όσων αφορά την ποιότητα και την τιμή. Σήμερα η πλειοψηφία των πρωιόντων κατασκευαζεται στην Κίνα και η τιμολόγιση γίνεται βάση marketing και όχι βάση κόστους παραγωγής. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν και ορισμένα "τίμια" προιόντα τα οποία είναι και φθηνά και καλά. Βέβαια καλό Brand image σίγουρα δεν δημιουργήται  χωρίς ποιότητα.... Επίσης στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν και την ποιότητα κατασκευής του oυρανού του αυτοκινήτου...
Αλήθεια....πόσο τις φόρτωσες τις μπάρες?? 80 κιλά??

StarSailor

Θα συμφωνήσω κι εγώ με τους προλαλήσαντες. Έχω βάλει μπάρες τις Hermes σε 2 αυτοκίνητα και δεν έχω πρόβλημα σε κανένα από τα 2. Αλλά είχα πάρει όχι το πιο φθηνό μοντέλο, το αμέσως επόμενο αν θυμάμαι καλά που κάνουν γύρω στα 80-90 ευρώ. Οι μπάρες είναι κλασσικά προφίλ αλουμινίου, οι βάσεις είναι που κάνουν τη διαφορά. Αν σφίξεις μια μπάρα αλουμινίου πάνω από την αντοχή της θα στραβώσει, είτε γράφει Hermes πάνω είτε Thule. Αν δεν κάνω λάθος η Hermes δεν βγάζει βάσεις για όλα τα αυτοκίνητα και σε μερικά μοντέλα δίνει ιταλικής κατασκευής βάσεις.

Πριν 4-5 χρόνια και πριν πάρω μεταλλικές μπάρες είχα τις handirack. Κράτησαν δεν κράτησαν ένα καλοκαίρι, η μια άρχισε να χάνει αέρα και την είχα πάει πίσω. Τελικά δεν θυμάμαι ακριβώς τι έγινε αλλά απηύδησα, πήρα τις μεταλλικές και τελείωσε το παραμύθι.

Επίσης οι Hermes είναι ελληνικής κατασκευής, καλό είναι να στηρίζουμε τα εγχώρια προιόντα.
(08-09-2013, 06:04 AM)vitamin sea link Wrote: [ -> ]Φίλε chrisvek θα διαφωνήσω μαζί σου εν μέρη όσων αφορά την ποιότητα και την τιμή. Σήμερα η πλειοψηφία των πρωιόντων κατασκευαζεται στην Κίνα και η τιμολόγιση γίνεται βάση marketing και όχι βάση κόστους παραγωγής. Κατά την ταπεινή μου άποψη υπάρχουν και ορισμένα "τίμια" προιόντα τα οποία είναι και φθηνά και καλά. Βέβαια καλό Brand image σίγουρα δεν δημιουργήται  χωρίς ποιότητα.... Επίσης στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν και την ποιότητα κατασκευής του oυρανού του αυτοκινήτου...
Αλήθεια....πόσο τις φόρτωσες τις μπάρες?? 80 κιλά??

Η κατασκευή των σχαρων της thule γίνεται στην Σουηδία και Η.Π.Α. Τώρα για να μην παρεξηγηθούμε.Σίγουρα το καλό είναι και ακριβό,και όλες οι παρόμοιες φράσεις της καθημερινότητας που ισχύουν κάποιες φορές και με το παραπάνω,αλλά εδώ μιλάμε για ένα προιόν που πρέπει να λάβουμε υπ'όψιν(κατά την διακειά μου πάντα γνώμη  Smile) : 1.Ασφάλεια(δικιά μας & των γύρω) 2. Προστασία αυτοκινήτου που έχει κοστίσει χιλιάδες για να αγοραστεί και 3.προστασία του σκάφους.Κάποια που μου ήρθαν στο μυαλό. Τέλος όπως εξήγησα έχοντας κάμποσα χρόνια thule στο όχημα της μητέρας μου,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, και με τις HERMES μόλις ένα χρόνο να μου δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα που δεν μπορεί να μπει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχάρα,και τοποθετημένη απο αντιπρόσωπο της HERMES,τότε δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Μου έκανε και τρομερή εντύπωση οτι δεν υπάρχει κάποια γραμμή παραπόνων διαθέσιμη αυτό τον καιρό στην συγκεκριμένη εταιρεία!
Φίλε Starsailor,μετά χαράς να το στηρίξω,αλλά με κάποιες πολύ μικρές προυποθέσεις.

Εν πάσι περιπτώση,όπως ανέφερα η μόνη μου λύση ήταν οι φουσκωτές σχάρες handirack. Έτσι αφού η ζημιά στον ουρανό όπως είπα δεν επιτρέπει την τοποθέτηση πλέον άλλης σχάρας,σήμερα αγόρασα τις Handirack. Έκανα μια διαδρομή περίπου 50 kms.

Λοιπόν,στα Θετικά:
πολύ πρακτικές και εύκολη τοποθέτηση.
Σχετικά οικονομικές
Συμβατότητα σχεδόν με όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων

στα Αρνητικά:
Η πίσω μπάρα(στα πίσω καθίσματα δλδ) δημιουργεί ένα μικρό βαθούλωμα στον ουρανό,που μόλις αφαιρεθεί το καγιάκ,εξαφανίζεται.Όμως με πολλές λακούβες μπορεί το πρόβλημα να γίνει μόνιμο.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ καθάρισμα του ουρανού πριν απο κάθε χρήσημ,καθώς ακόμα και η άμμος μπορεί να "Γδάρει" το χρώμα.
Οι 2 ιμάντες που συνοδέυουν τις μπάρες,την θήκη και την τρόμπα,είναι πολύ χαμηλής ποιότητας.ΠΑΝΤΑ τους δικούς σας,αν τύχει και αγοράσετε κάποια στιγμή.

Αυτά με μια δοκιμή λίγων λεπτών.

Τώρα πάλι StarSailor απο κριτικές που διάβασα,όι περισσότεροι  είναι ευχαριστημένοι,ΑΛΛΑ ο κατασκευαστής συνιστά την αφαίρεση όταν δεν χρησιμοποιούνται.Η ζέστη δημιουργεί διαστολή και ο ήλιος είναι ο χειρότερος εχθρός τους όπως είναι φυσικό.Επίσης το μπαλόνι απο όσο διάβασα είναι ξεχωριστό,και δεν είχα ακούσει η αλήθεια είναι για απώλεια αέρα. Όπως και να χει ευχαριστώ για το τιπ σου!
Έχω μπάρες HERMES σε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και ο αδερφός μου σε άλλο ένα. Έχουμε μεταφέρει με αυτές απίστευτα πράγματα, μέχρι καδρόνια και σίδερα οικοδομής με βάρος πολύ περισότερο από τα 80 κιλά (φαντάσου ένα ATOS στην εθνική να μεταφέρει 6μετρες μπετόβεργες και θα καταλάβεις). Δεν έχει πάθει ποτέ καμία ζημιά το αυτοκίνητο. Οι μπάρες λύγισαν κάποια φορά από το βάρος αλλά όταν τις έβγαλα δεν υπήρχε ούτε γρατζουνιά.

Τη ζημιά στην έκανε ο 'ειδικός' που στην τοποθέτησε. Πήρε και 10€ ο αλήτης ενώ όλοι τις τοποθετούν δωρεάν. Το υπερβολικό σφίξιμο είναι κλασικό λάθος άσχετου. Έχω δει και εγώ την ίδια ζημιά σε αυτοκίνητο φίλου που εμπιστεύτικε 'το παιδί' του μαγαζιού για να του βάλει τη σχάρα.

Θεωρώ μαγάλη απάτη να ζητάνε 300 και 400 € για φίρμες όταν μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με το 1/4 των χρημάτων. Απλά μακριά από τους 'ειδικούς'. Διαβάζουμε τις οδηγίες ή μας δείχνουν πως γίνεται και τις τοποθετούμε μόνοι μας.
[quote author=ghostdog link=topic=489.msg3989#msg3989 date=1376136508]


Τη ζημιά στην έκανε ο 'ειδικός' που στην τοποθέτησε. Πήρε και 10€ ο αλήτης ενώ όλοι τις τοποθετούν δωρεάν. Το υπερβολικό σφίξιμο είναι κλασικό λάθος άσχετου. Έχω δει και εγώ την ίδια ζημιά σε αυτοκίνητο φίλου που εμπιστεύτικε 'το παιδί' του μαγαζιού για να του βάλει τη σχάρα.

ίσως να ήτανε καλύτερα να την τοποθετήσω μονος μου.Εντύπωση μου κάνει ομως οτι όλη μέρα η δουλειά του έχει να κάνει με trailer και μπάρες.
ο ανθρωπος ηθελε να πουλησει για να βγαλει το μεροκαματο, δεν ειχε ομως τις βασεις που ειναι για το οχημα σου, αντι να σου πει ελα σε 2 μερες και να σε χασει απο πελατη , βαζει οτι υπαρχει και ο θεος βοηθος .....αυτο σαν απαντηση πως το βλεπεις;;;;;
Pages: 1 2