Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Τοποθέτηση Καγιάκ σε "μπάρες" και ασφάλεια-Ασφάλεια για ολιγόωρη στάση
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Πριν λίγες εβδομάδες είχε αναρτήσει ο φίλος Στέλιος,ένα κείμενο και τόνισε το ΔΕΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΓΙΑΚ ΕΜΠΡΟΣ(ΣΤΟ ΚΑΠΩ) ΚΑΙ ΠΙΣΩ(ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ) στους "κρίκους" ρυμούλκησης του αυτοκινήτου. Εδώ λοιπόν θα ήθελα να προσθέσω κάτι που έμαθα πρόσφατα. Μετά απο κάθε μεταφορά οι κρίκοι πρέπει να αφαιρούνται,αφού σε τυχόν σύγκρουση(ακόμη και με λίγα χλμ) μπορούν να καταστρέψουν τον κεντρικό άξωνα και η ασφαλιστική δεν καλύπτει το παραμικρό.Έτσι με συμβούλεψε ο μηχανικός του αυτοκινήτου μου.

Μετά απο αυτή την παρένθεση Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς,κάποιον τρόπο ώστε το καγιάκ να μπορεί να μείνει δεμένο στην οροφή για λίγες ώρες,χωρίς φόβο κλοπής.Όπως είναι γνωστό οι ιμάντες,μπορούν να κοπούν εύκολα...Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος.

Σας ευχαριστώ
(07-08-2013, 11:37 PM)chrisvek link Wrote: [ -> ]Μετά απο κάθε μεταφορά οι κρίκοι πρέπει να αφαιρούνται,αφού σε τυχόν σύγκρουση(ακόμη και με λίγα χλμ) μπορούν να καταστρέψουν τον κεντρικό άξωνα και η ασφαλιστική δεν καλύπτει το παραμικρό.Έτσι με συμβούλεψε ο μηχανικός του αυτοκινήτου μου.

Μετά απο αυτή την παρένθεση Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς,κάποιον τρόπο ώστε το καγιάκ να μπορεί να μείνει δεμένο στην οροφή για λίγες ώρες,χωρίς φόβο κλοπής.Όπως είναι γνωστό οι ιμάντες,μπορούν να κοπούν εύκολα...Έχει κάποιος να προτείνει κάτι?Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμος.

Σας ευχαριστώ

Όσον αφορά το πρώτο, οι κρίκοι ρυμούλκισης είναι "δεμένοι" με το πλαίσιο του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να στραβώσει από το σημείο των κρίκων σε περίπτωση βίαιης άσκησης δύναμης. Με το δέσιμο του καγιάκ ακόμα και ιμάντα με καστάνια να χρησιμοποιήσεις, το πιό πιθανό είναι να καταστρέψεις το σκαφος σου παρά το αυτοκίνητο. Άξονας πάντως, εννοώντας μηχανικό μέρος, δεν υπάρχει στην περιοχή, αναφερόμενος πάντα σε αυτοκίνητα ευρείας κυκλοφορίας και μορφής κατασκευής (αυτοφερόμενα πλαίσια).
Για προστασία από κλοπή υπάρχουν προιόντα στη αγορά. Επίσης, μπορείς να αγοράσεις λεπτό επενδυμένο συρματόσχοινο, να του φτιαξεις θηλιά σ΄ενα μηχανουργείο και να το τυλίξεις σε σχήμα "8" στη σχάρα σου κλειδώνοντας τις άκρες.
εγω το δενω με ιμαντες για μεταφορα και για να μξην το κλεψουν το δένω με την σχαρα με μια κλειδαρια ποδηλατου ποιυ έχει χοντρο πλαστικο και συρματόσκοινο μεσα.ετσι δεν το κλεβουν αλλα μην το παρατησεις οπου να ναι το αυτοκινητο.Να το βάζεις σε μερος με κοσμο
(07-09-2013, 09:17 AM)kayak link Wrote: [ -> ]εγω το δενω με ιμαντες για μεταφορα και για να μξην το κλεψουν το δένω με την σχαρα με μια κλειδαρια ποδηλατου ποιυ έχει χοντρο πλαστικο και συρματόσκοινο μεσα.ετσι δεν το κλεβουν αλλα μην το παρατησεις οπου να ναι το αυτοκινητο.Να το βάζεις σε μερος με κοσμο


Το είχα σκεφτεί,αλλά φοβάμαι οτι όπως και να χει είναι εύκολο,να αφαιρεθεί απο τις σχάρες.Σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει όμως.Καμιά φορά σε σημείο με κόσμο είναι πιο επικίνδυνο  :-\
Με μια σύντομη αναζήτηση βρήκα αυτά τα δύο

http://www.lassosecuritycables.com/

http://www.orsracksdirect.com/lasso-secu...-lock.html
http://www.lassosecuritycables.com/
Ρίξτε μια ματια σ΄αυτό το σύνδεσμο. Φυσικά με εργαλεία κι αυτό κόβεται. Αυτός βέβαια που θα μπεί στον κόπο να το ανοίξει είτε είναι επαγγελματίας, οπότε και το αυτοκίνητο κινδυνεύει ή πολύ...."μερακλής". Μαζί με την κλειδαριά λοιπόν, άφησε κι ένα σημείωμα που να λέει ότι του το δίνεις να κάνει καμιά βολτίτσα να του φύγει η όρεξη.... 8)
Και αυτο που βρηκε ο Θανάσης είναι σαν κλειδαρια ποδηλάτου...Θα βγαλω φωτογραφία να σας δειξω αυτο που χρησιμοποιω εγω αλλα μην τρομάξετε
Ίσως δοκιμάσω και αυτό http://angelatos.gr/eshop/category-332/c...d1Oqj78-ZY

Σίγουρα όλα "κόβονται" αλλά θέλει προσπάθεια...Περιμένω φωτό να πάρω καμιά ιδέΑ!Ευχαριστώ πολύ
πολλά πράγματα μπορεί να σου κλέψουν αλλά το καγιάκ πάνω από το αυτοκίνητο μου φένεται "παρατραβηγμένο"

2,5 χρόνια τώρα το αφήνω συχνα πάνω στο αμάξι και δεν φοβάμαι γιατί .... απλά ... είναι πολλύ μεγάλο που μόνο στοχευμένα και οργανωμένα θα το κλέψουν και όχι σε ολιγόωρη στάση...

είναι πολύ ποιό πιθανό να σου κλέψουν όλο το αμάξι και ας έχεις τους καλύτερους συναγερμούς ... οπότε το ένα καγιάκ λιγότερο θα είναι απλώς μια μικρή παράπλευρη απώλεια ....

Πρωσοπική μου Άποψη, εύχομαι να μην κάνω λάθος ....
Καγιάκ μας έκλεψαν 2 φορές. Την πρώτη μας είχε πέσει από το τρέιλερ και προφανώς το μάζεψε κάποιος και τη δεύτερη μας το πήραν από το σημείο που τα είχαμε αφήσει ανασφάλιστα, κρυμένα όμως, στο σημείο εξόδου του ποταμού. Και στις 2 περιπτώσεις προκειτε για σκάφη WW μικρά σε μέγεθος που φορτώνονται ευκολα σε αγροτικό ή βανάκι.

Έχουμε αφήσει τρέιλερ φορτωμένο ανασφάλιστο στην εθνική, σε χωριά σε  ερημικές περιοχές. Δεν προέκυψε κάτι έως τώρα πλήν των παραπάνω περιπτώσεων.

Εκτιμώ ότι, λόγω μεγέθους, ένα σκάφος ειδικά πάνω από 4 μέτρα, είναι δύσκολο να το διαχειριστιστεί στη μεταφορά ο επίδοξος περιστσιακός άρπαγας. Σε προσωπικό επίπεδο, το συρματόσχοινο που έφτιαξα το έκανα κυρίως για ψυχολογικούς λόγους. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ άλλωστε.
Pages: 1 2 3