Sea-kayak.gr Forums

Full Version: σωστος τρόπος δεσίματος
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
ποιο είναι το σωστο δέσιμο της άγκυρας για να μπορουμε να την τραβηξουμε σε περίπτωση σκαλώματος;ποιο είναι το ιδανικό βάρος.επειδη ο αποθηκευτικος χώρος είναι μικρος που μπορω να μάλω την άγκυρα έτσι ώστε σε περίπτωση κύματος να μην  μετακινηται και χρυπάει το καγιακ;;το μοντέλο είναι seastar χ
καποιος που να ξέρει;;επείγον
βαρος 1,5kg ειναι καλο. Aν η αγκυρα σου έχει δυο μάτια, ένα επάνω και ένα κάτω, τοτε δένεις το σχοινι σταθερά απο το κάτω μάτι. Απ το πανω ματι δεν θα περνάει μέσα το σχοινι αλλα θα το δεσεις με ένα πλαστικο δεματικο ωστε να μπορει να σπασει σε πιθανο σκαλωμα.


Σωστος τροπος:
[Image: anchor.jpg]

Λάθος τροπος:
[Image: economyAnchor.jpg]
Πάντως προσοχη μεγαλη με την αγκυρα! Πάνω στο καγιακ ο χωρος ειναι περιορισμένος και εμεις σχεδον ακινητοποιημένοι πάνω του. Αρα οι κινήσεις μας πρεπει να ειναι σιγουρες και επιδέξιες. Γι΄αυτο δοκιμασε πρωτα για εξασκηση να τη φουνταρεις σε σιγουρα και ρηχα νερα για να εξοικειωθεις με τις κινησεις. 

Επισης ειναι καλύτερο να μην δέσεις το σχοινι της αγκυρας κατευθειαν στο σκαφος, αλλα να παρεμβαλεις ένα φελο ή άδειο μπετονι σε αποσταση 5 m απο το σκαφος. Δηλαδή το σχοινι απο το βυθο, περναει απο τον φελο και μετα έρχεται οριζοντια στο σκαφος.Ετσι το σκαφος ειναι πιο λασκα και κινδυνευει λιγοτερο απο τα σκαμπανεβασματα. Δες βιντεακια στο youtube για να καταλαβεις πως γινεται.
σε ευχαριστω  για την ναπάντηση.στείλε μου ενα πμ να μου εξηγησεις λίγο γιατί δεν κατάλαβα και πολλα :Smile
Ενα προχειρο σχεδιαγραμμα που έφτιαξα:

[Image: Draw1.jpg]

Το σημείο προσδεσης πρεπει να ειναι στην πλώρη ή την πρύμνη διότι αυτό το σημείο τείνει κοντρα στον άνεμο ή τα κύματα ή τα ρεύματα. Πιστεψε με δεν θες να εισαι κοντρα στα κυματα με τα πλαινά σου, αγκυροβολημένος! Αν θες να αλλαζεις το σημειο προσδεσης από πρύμνη σε πλώρη ή  να μη τεντώνεσαι για να φτασεις πλώρη για να δέσεις, τοτε πρέπει να εγκαταστήσεις ένα σύστημα τρολλει για την αγκυρα στο καγιακ. Κοιταξε πως δουλευει εδώ:

Anchor Trolley

Ο φελός μπορει να είναι και ένα κομμάτι φελιζολ που θα ανοιξεις μια διαμπερή τρύπα για να περνα το σχοινι απο μεσα. Δες και αυτο το βιντεο για το πώς φουντάρει και βιράρει την άγκυρα.

Kayak Fishing: Anchoring A Fishing Kayak
Το δένεις απο την πρωτη θηλια της άκγυρας ή απλώς το περνας;;;;την πετονια που την δένω;
Τι λες για αυτο το βίντεο;

Kayak Anchor with Breakaway Tie-Offs Big Grin
Το δεσιμο που δειχνει το βιντεο ειναι ιδιο με αυτο της φωτο που σου εδειξα παραπάνω. Απλά ένα δεματικό στο επάνω μάτι είναι αρκετό. Ο τύπος έχει βάλει δυο, πράγμα που ίσως δυσκολέψει το σπάσιμο τους σε περίπτωση σκαλώματος.

Δεν θα περάσεις το σχοινι μέσα απο το επάνω μάτι! Εξωτερικά θα το δέσεις με ένα δεματικο. Ξεκάθαρο πιστεύω.

(07-10-2013, 06:50 PM)kayak link Wrote: [ -> ]την πετονια που την δένω;

Ποιά πετονιά εννοείς;
τιποτα. το καταλαβα.που πουλανε τέτοια πιαστράκια;
2 ον.αυτο μπορει να σπασει και με υψηλο κυματισμό;
3ον...Ποσα θα πρεπει να πάρω;
Pages: 1 2