Sea-kayak.gr Forums

Full Version: καγικ σε 'ησυχα'-'ηρεμα' ποταμια.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Θα ηθελα να δοκιμαα τη διαδρομη Σταυρουπολη Τοξοτες  με  το δικο μας κανο ενα tanbem sit on top    m8azi με τον 15 χρονο γιομου,  το εχω κανει 2 φορεςμε γκρουπ της ριβελαντ ...αλλα υπαρχει το προβλημα του αυτοκινητου πως απο το τερμα παω στην αφετηρια.
Σκευτομαι να δοκιμασω απο τοξοτες  να ανεβαινω προς τα πανω  και μετα τους μεανδρους ή  οπου αλλου θελω να επιστρεψουμε>.....  ειναι κατι που γινεται ειναι εφικτο το εχει δοκιμασει καποιος;  διλαδι το ποταμι ειναι τοσο ηρεμο που  απο τοξοτες μπορει να  ανεβει;

Κατι ακομη στο ποντικι τη προυγουμενη βδομαδα ειχε φωτο αφιερομα στηβορειο ελλαδα εδειξε ενα  φανταστικο πλατανοδασος το ελεγε και πλατανιά      το εχετε δει ξερετε που ειναι.....
θα μπορουσες να πας σταυρουπολη, να μπεις κατω απο τη γεφυρα, να τερματισεις στη γαλανη, οπου βγηκες με το γραφειο, να γυρισεις στη σταυρουπολη με το απογευματινο τρενο για να παρεις το αυτοκινητο και να κατεβεις τοξοτες (θα σου προτεινα απο κομνηνα, λιβερα) για να παραλαβεις το καγιακ και το δευτερο ατομο που θα εχεις αφησει στη γαλανη (η θα κλειδωσεις το καγιακ, αν και δεν θα το πειραξουν)

χρονικη διαρκεια εγχειρηματος περιπου 4-5 ωρες αναλογως των στασεων και της ροης του νερου

αναβαση με διθεσιο σιτ ον με καλους κωπηλατες απαιτεί 40-50 λεπτα για τις δυο πρωτες στροφες η κατι λιγοτερο αν  δεν εχει ροη και εκμεταλευεσαι και το παραμικρο εντυ. ειναι καλη προπονηση αλλα δε το συνιστω για τουριστικους σκοπους

Θα σου πρότεινα επίσης, κατάβαση στο πεδινό τμήμα του Νέστου, με εκκίνηση από τη γέφυρα της Εγνατίας οδού έως και τη θάλασσα ή την έξοδο στο ύψος του Ερασμίου. Το πρόβλημα της μετακίνησης εδώ είναι εντονότερο. Χρειάζονται απαραίτητα 2 αυτοκίνητα.

Άλλα ήσυχα ποτάμια επισκέψημα είναι ο Στρυμώνας, ο Αγγίτης (Σέρρες-Δράμα), όχι μέσα στο φαράγγι, ο Αξιός, φαντάζομαι, ο Πηνειός, ο Αχέρωντας χαμηλά...με το δικό τους ενδιαφέρον ή αδιάφορο τοπίο το καθένα.


Επίσης, ορμόμενος από τα μηνύματα για τη λίμμνη Πλαστήρα, θα πρότεινα την επίσκεψη στις λίμνες των φραγμάτων Θησαυρού-Πλατανόβρυσης. Τοπίο ανάλογο της Πλαστήρα με δυνατότητα επίσκεψης και στα θερμά λουτρά των Θερμιών για χαλάρωμα.

Εάν δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το πλατανόδασος ίσως καταφέρουμε να το βρούμε.. Smile
Για κοίτα και την λίμνη του Αωού

Στις πηγές του Αώου, οι οποίες βρίσκονται σε υψόμετρο 1.340 μέτρων[1], έχει κατασκευαστεί τεχνητή λίμνη για την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής. Λόγω της ομορφιάς του τοπίου γύρω από την λίμνη, η περιοχή των πηγών (Εθνικός Δρυμός Βίκου-Αώου), αναπτύσσεται τουριστικά με γοργούς ρυθμούς. Λίγο βορειότερα των πηγών του Αώου βρίσκεται και ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου.
Ευχαριστω για της απαντισεις...
Θα δοκιμασω το νεστο,  ισως με ταξι η επιστροφη στο αυτοκινητο ο μικροε αναμονη στη ταβερνα


Και η λιμνη του Αωου ειναι κοντα στη θεσ.νικη και εχει και offroad

Το πλατανοδασος ή πλατανιά  ειναι η μονη πληροφορια που αναφερει στο λευκωμα, γισ τη βορειο ελλαδα  το εδινε δωρεσν το ποντικι και πρεπει να ειναι μεροςλευκοματος με αεοροφογραφιες της ελλαδος
πολυ ομορφο μερος και δεν μπορω να προσδιορισω που ειναι εκβολες ποταμου θαλασσα και πλατανια...
Οταν παω σπιτι θσβτη σκαναρω
Για το Νέστο η λύση με το ταξί είναι πιθανή. Φρόντισε να το κλείσεις πριν την εκκίνηση και να επικοινωνήσεις λίγο πρίν τη έξοδο. Η ταβέρνα που αναφέρεσαι, υποθέτω "Το Καταφύγιο" μέσα στα στενά, έχει κλείσει εδώ και 3 χρόνια.
Στο Μέτσοβο  έχει και φάγακι.Αν πας όλες μου να σου πω καμία καλή ταβέρνα
:Smile