Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Επιλογη kayak
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Καλημερα στην παρεα.Ειμαι ο Δημητρης και βρισκομαι στην Θεσσαλονικη.Θα ηθελα να ασχοληθω με kayak.Tα ερωτηματα μου ειναι:Τι να επιλεξω sit in ή sit on;Απο μια ερευνα που εκανα οι προτασεις ηταν για ocean prowler 13 και για rainbow vulcano 4.6 και ο λογος οτι ειμαι αρχαριος και δεν ενδεικνύται sit ni.Ευχαριστω.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Δημήτρη.


Quote: ο λογος οτι ειμαι αρχαριος και δεν ενδεικνύται sit in

Ποιός σου το είπε αυτό και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα;
Απο γνωστους που τα εχουν και απο καταστηματα που μου συστησαν.
Εγώ διαφωνώ, αν είναι να μάθεις και σε ενδιαφέρει καλύτερα να μάθεις σε sit in όπου θα μάθεις και σωστά.

Για το τι θα πάρεις και τι είδος σκάφους θα πρέπει να μας πεις περισσότερες λεπτομέρειες όπως πχ πόσα χλμ σε ενδιαφέρει να κάνεις, τι που και κάθε πότε καθώς και το σωματότυπο σου (ύψος, βάρος).
Καλώς ήρθες φίλε Δημήτρη.Πάρε sit-in είναι ολόκληρη φιλοσοφία θα καταλάβεις και μόνο σου όταν το καβαλήσεις αλλά και όταν διαβάσεις τα υπέροχα σχόλια του Κυρίου Ορμάνογλου για το θέμα αυτο σε αλλη σελιδα αυτου του φορουμ.Τώρα πού είναι καλοκαίρι θα το μάθεις γρήγορα,και θα ερχεσαι μαζί μας Περαία και Αγια τριάδα χειμώνα καλοκαίρι. Wink

giorgos ormanoglou

Και μόνο η διατύπωσή σου,  φίλε Δημήτρη,  «Θα ηθελα να ασχοληθω με kayak.»  δείχνει να παραπέμπει σε σιτ ιν.
Τα σιτ ον τα σκέφτονται συνήθως όσοι θέλουν να πλαισιώσουν άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες σαν το ψάρεμα και τις καταδύσεις,  η να αναζητήσουν -απλά-  νέες διαστάσεις στο θαλασσινό τους μπάνιο.
Αν το κυρίαρχο ενδιαφέρον σου είναι να μετακινηθείς στο νερό για να προσεγγίσεις με τις δικές σου δυνάμεις τη θαλασσινή Φύση,  μόνο τα σιτ ιν θα σε καλύψουν χορταστικά.
Η επιφύλαξη του αρχάριου,  από μόνη της,  δεν ευσταθεί.  Κυρίως επειδή και χρόνια να έχεις καταπιαστεί με τα σιτ ον,  περνώντας κάποτε στα σιτ ιν πάλι το ίδιο αρχάριος θα νιώσεις και την ίδια σταδιακή πορεία προόδου θα διανύσεις - η ιδέα ότι τα σιτ ον είναι προπαρασκευαστικό στάδιο για να μεταπηδήσει κανείς αργότερα στα σιτ ιν δεν έχει στέρεη βάση.  Και η απλούστερη και πιο αυτονόητη διαδικασία,  η ίδια η κωπηλάτηση,  είναι πολύ διαφορετική στους δύο τύπους. 
Τα κριτήρια που προσωπικά θα ξεχώριζα είναι ο βαθμός που επιθυμείς να το εντάξεις στη ζωή σου και η ανταπόδοση που προσμένεις,  γιατί αυτά είναι που θα αντισταθμίσουν την ανάγκη να μελετήσεις,  να εκπαιδευτείς  και να ξοδευτείς λίγο περισσότερο.
καλώς ήρθες Δημήτρη στην παρέα μας!
Όπως καταλαβαίνεις η επιλογή σου πρέπει να προκύψει από το "τι θες εσύ" να κάνεις με το καγιάκ. Μετά θα δεις ποιο σκάφος θα σου καλύψει τις ανάγκες σου αλλά στοχος για την σωστη επιπλογή είναι η κάλυψη των προσδοκιών σου! Οι γνώμες των άλλων ας είναι σεβαστες αλλά είναι των άλλων που έχουν διαφορετικά κριτήρια! Εφόσον σε ενδιαφέρει το καγιάκ νομίζω ότι αξίζει να χάσεις λίγο χρόνο να διαβάσεις λίγα πράγματα και να ψαξεις τον ανταγωνισμό!
Πάντως σε καμία περιπτωση δεν ισχύει το επιχείρημα του αρχαρίου!

Δεν θα ήθελα να μπω σε μια συζήτηση για το ποιό είναι καλύτερο κλπ (έχει γίνει και παλιότερα αυτή η συζήτηση στο forum, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα...), μιας και το καλύτερο σχετιζεται άμεσα με τα θέλω του καθενός και δεν είναι κάποιο γενικό χαρακτηριστικό.

Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, σου προτεινω να αποφασίσεις ελεύθερα να πάρεις ένα sit-in....  και άσε τι λένε οι άλλοι ....  Wink
Γειά σου Δημήτρη . Εγω θα έλεγα να πάρεις και απο τα δύο !
Σιτ ον για ψάρεμα - παιχνίδι ,  σιτ ιν για "σοβαρά" ταξίδια !

giorgos ormanoglou

Από σένα Dan,  ολόκληρο το φόρουμ περιμένει με κομμένη την ανάσα μέχρι το τέλος της σεζόν μια πιο τελεσίδικη ετυμηγορία,  για μονοσήμαντη επιλογή.
Το θέμα είναι,  ποιος αντέχει να σε περιμένει,  χαχα...!
Γειά συνονόματε.
Sit on για ψάρεμα και παιχνίδια ,και sit in για να ...φεύγεις.Οι προλαλήσαντες  τα είπαν καλά. 8)
Pages: 1 2 3 4