Sea-kayak.gr Forums

Full Version: GPS για Kayak
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Καλημέρα και καλη εβδομάδα,

Πολλές φορές έστω και σε μικρές αποστάσεις ένα GPS είναι χρήσιμο(ειδικά αν παρέχει και πληροφορίες όπως θερμοκρασία,απόσταση,κλπ).Τώρα το ερώτημα μου είναι το εξής.Ήδη έχω ένα garmin που το τοποθετώ πάνω στο ποδήλατο,όταν ποδηλατώ.Η λύση μου τώρα,είναι... αδιάβροχη θήκη και τελειώνει το θέμα?Το GPS  έχει λειτουργία για πεζούς,δεν είναι όμως καθόλου αδιάβροχο και η μπαταρία του δεν κρατάει πάνω απο 2 ώρες.Αυτό αυτόματα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Μετά λογικά πάω σε κάτι σαν το eTrex 10 της Garmin που είναι και αδιάβροχο?Κάποιες δοκιμασμένες προτάσεις?Ή εμπειρίες πάνω σε κάποιο προιον?

Ευχαριστώ πολύ
Χρησιμοποιώ εδώ και 2-3 χρόνια το etrex HCX LEGEND. Παρότι δέν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις σε πλοήγηση είμαι ευχαριστημένος. Στην αγορά που προτίθεσε να κάνεις, προέβλεψε την ύπαρξη κάρτας μνήμης. Έχεις πρόσθετες δυνατότητες εγκατάστασης χαρτών. Για περεταίρω χαρακτηριστικά ίσως θα ΄πρεπε να μιλήσεις με κάποιον ειδικό σε αντίστοιχο κατάστημα και να ζυγίσεις τις δυνατότητες της κάθε συσκευής. Η άποψη μου πάντως, "επί παντός επιστητού", είναι ότι το κορυφαίο δεν είναι πάντα απαραίτητο.
Ένα Garmin Etrex Vista HCx που είχα κάθε άλλο παρά αδιάβροχο ήταν ενώ ο κατασκευαστής τόνιζε ότι είναι 100% αδιάβροχο.
Μετά από καμιά 10ριά ρολ παρέδωσε.....

Ότι GPS και να πάρεις βάζε το καλύτερα σε μια αδιάβροχη θήκη.
Το δικό μου πάντως, κατέβηκε το μισό Νέστο πέρυσι, εντός του νερού γιατί το είχαμε ξεχάσει και κατέγραψε και τη διαδρομή, πράγμα που το θεωρήσαμε φυσιολογικό. Σημειώστε ότι, λόγω του μικρού βάθους του νερού έφαγε και το σχετικό ξύλο...

Δεν θέλω να μου λές τέτοια όμως.....
Θεωρώ ότι το GPSάκι μου είναι αδιάβροχο...


Να επισημάνω ότι, κάθε 5-6 χρήσεις περνάω με σιλικόνη το O-ring που σφραγίζει το καπάκι. Ίσως βοηθάει αυτό.
Το γλυκό νερό με το θαλασσινό δεν έχει καμία σχέση στο θέμα φθοράς. Θεωρώ Θανάσση ότι είναι θέμα χρόνου να σου χαλάσει αν συνεχίσεις και το χρησιμοποιείς στη θάλασσα χωρίς θήκη εκτός και αν είναι πάντα λάδι και δεν βρέχεται.
Συμφωνώ γιατο θαλασσινό νερό. Το gps το τοποθετώ σε μια βάση που έχω φτιάξει ακριβώς εμπρός από το cocpit. Σε κυματισμό, με δεδομένο το χαμηλό εμπρόσθιο deck που είχα, θά ΄λεγα ότι βρέχεται.
Όπως και νά ΄χει η θήκη είναι επιλογή αλλά με εκνευρίζει... >Sad
Και εγώ έχω χαλάσει τρία υποτίθεται αδιάβροχα.
Τώρα χρησιμοποιώ ένα suunto μα είναι δύσχρηστο
όσον αφορά τα "Αδιάβροχα"...λόγω του οτι την "πάτησα" το 2010,με τα λεγόμενα "walkie talkie" που ήταν ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ κατά τον κατασκευαστή,και ενώ είχαν φάει πολύ πολύ λίγο απο το λεγόμενο "spray"(Ιούλιο Μήνα,ίχνος μποφόρ που λέει ο λόγος) μετά την 3η φορά δεν δούλεψαν!Μετά απο εκείνο προτιμώ για το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αδιάβροχη θήκη.Ναι,η αλήθεια είναι οτι είναι δύσχρηστες,αλλά και 100% αδιάβροχο ηλεκτρονικό μέσο....ή θα είναι εξαιρετικά ακριβό,ή αμφίβολο...
Το προγουμενο Σ/Κ κατεβηκαμε 2 φορες Καλαρρυτικο/Αραχθο. Το HCX το ειχα χυμα στο σκαφος το οποιο ειναι self bailing. . . .

....Να γραψω κανα τζοκερ μηπως...;
(05-25-2013, 06:57 AM)thanassis link Wrote: [ -> ]Το προγουμενο Σ/Κ κατεβηκαμε 2 φορες Καλαρρυτικο/Αραχθο. Το HCX το ειχα χυμα στο σκαφος το οποιο ειναι self bailing. . . .

....Να γραψω κανα τζοκερ μηπως...;


Χαχα!!!!
Pages: 1 2