Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Κατασκευή θαλάσσιου καγιάκ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Ποιο είναι?  το PAX ?

εχε υπόψιν σου , ότι ο  πολυεστέρας συρρικνώνεται κατά τον πολυμερισμό . Συνήθως οι σύγχρονοι οχι πολύ ,, αλλά εγω θα το φοβόμουνα .  Big Grin
Ναι, το Pax20.

Το σκαφάκι θέλω να το φτιάξω ώς "μουλάρι". Δηλ. γρήγορα και να το χρησιμοποιώ αποκλειστικά για προπόνηση και ειδικότερα στη λίμνη.

Η τελευταία κατασκευή που έκανα ήταν μια μπαγκαζιέρα για το αυτοκίνητο την οποία επένδυσα με πολυεστέρα. Οι συνθήκες φύλαξης είναι απείρως χειρότερες σε σχέση και με αυτές στο NorthBay και μ΄αυτές που θα "απολαύσει" το Pax. Η μπαγκαζιέρα καλά κρατεί και  βαφή είναι ακρυλική όχι πολυουρεθανική όπως στο καγιάκ.
Μιλώντας επίσης με ... ειδήμονες του ... πολυεστερόματος παραδοσιακών βαρκών, θα εμποτίσω το ξύλο αρχικά με πολυστερα αραιωμένο με στυρένιο(φορώντας δέκα μάσκες και 7 ζευγάρια γάντια) και μετά δουλεύεις με πανί και υλικό.

Ιδωμεν....

Toν πολυεστέρα τον κάνεις για το κόστος? ή για κάτι άλλο?
Για την ταχυτητα την ευκολια την αμεση διθεσιμοτητα και τελος το κοστος.
Επισης εχω την εντυπωση οτι στα σκαφη αυτης της κατηγοριας οπου οι απαιτησεις σε κρουσεις, στρεπτικες δυναμεις και συντηρηση ειναι πολυ μικροτερες σε σχεση με ενα ταχυπλοο  η με ενα νοικιρικο πιθανον τα εποξικα να ειναι πλεονασμος.....Και θελω να το δοκιμασω. Αν υποθεσουμε οτι η κατασκευη θα πιασει οπως σε μια ξυλινη βαρκα , το να συντηρεις καθε 3 χρονια δεν ειναι σπουδαιο.
Για να προλαβω πιθανες αντιδρασεις: δεν μπαινω στη διαδικασια να συγκρινω. Γνωριζουμε ολοι τη μεγιστη επιλογη. Δοκιμη κανω.
Λαβε υποψιν σου οτι το καγιακ αντε να βγαινει 2 φορες max τη βδομαδα, εισοδο εξοδο απο αμωδη παραλια χωρις κυμματα βραχια και λοιπα αγχωτικα. Αυτα με το αλλο η με κανα καινουργιο.
(03-24-2016, 03:20 PM)paxjohn link Wrote: [ -> ]Ερωτηση
.Δεν φαίνεται το κάψιμο του ξύλου , όταν κάνεις την ένωση ??

Παραθέτω φωτό από το σόκορο μετά το lazer. Η μαυρίλα που (σχεδόν) φαίνεται δεν είναι ακριβώς κάψιμο. Το ξύλο παραμένει με ανοικτούς του πόρους. Το σημείο που έχω βελάκι το έχω ξύσει.
(03-25-2016, 11:54 AM)thanassis link Wrote: [ -> ]Παραθέτω φωτό από το σόκορο μετά το lazer. Η μαυρίλα που (σχεδόν) φαίνεται δεν είναι ακριβώς κάψιμο. Το ξύλο παραμένει με ανοικτούς του πόρους. Το σημείο που έχω βελάκι το έχω ξύσει.


Μια χαρά είναι !

Σχετικά με το κόστος . διάβαζα κάπου ( δεν θυμαμαι που )
" γιατι να φτιάξεις ένα καγιακ που θα ζήσει πιθανό περισσότερο , απο τον ιδιοκτήτη ( δηλ με εποξικές υαλουάφασμα μέσα-εξω κλπ ) και να μην φτιάξεις ενα με κόστος 200$ ,και πιθανά θα χρειάζεται ανανέωση ( δηλ πέταμα και νέο σκάφος ) κάθε 10 χρόνια .

Από την μικρή εμπειρία που αποκόμισα από την κατασκευή 2 sea -island sport , οι οδηγίες του σχεδιαστή οδηγούν σε ένα. πρακτικά αθάνατο και πολύ γερό, σκάφος
Στα πρώτα του ταξίδια στη θάλασσα, στράβωσε την σκάρα του αυτοκίνητου , απο το σφίξιμο και αυτό δεν είχε ούτε γρατσουνιά . ( τώρα πλέον δεν το σφιγγω τόσο )

οπότε το shrike (Thanasi θα το κάνω 105% , με βάση τα κιλά μου και το διάγραμμα που έχει εδώ (http://cnckayaks.com/faq/#    Will the Shrike work for my weight?) θα βγει πολύ φτηνό .  Big Grin

- 3 φύλλα κοντα πλακε , 4 κιλά εποξική και 50 μετρα υαλοταινία 5 cm  ., 1-2 κιλα βερνίκι .
Ταχύτητα και ευκολία κατασκευης ενοείς? Δεν θα δεις και τις μεγάλες διαφορές μη νομίζεις.Τώρα για το κόστος ...εχω πολύ καιρό να πιάσω αυτό το υλικό στα χέρια μου.
Paxjohn η λογική αυτή μάλλον μου ταιριάζει. Χρειάζομαι ένα σκάφος που να είναι γέρο, όχι απαραίτητα αθάνατο για 2-3μερα, και ένα για προπονήσεις με...  σεβασμό(...μεταξυ μας τωρα, ενα χρειαζομαι αλλα..... ) Κανένα από τα δύο δεν προορίζονται ..."για τα παιδιά μου". Ακολουθώντας τη λογική ότι μ αρεσει να μαστορευω και μ αυτό τον τρόπο να ανανεονομαι, ή επιλογή αυτή φαίνεται ελκυστικοτατη
Παραδέχομαι όμως ότι σε δυσκολες καταστασεις το υλικό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Smile..........υποθετω ομως οτι αν δεν μου(μας?) αρεζε το ρίσκο και το.... δικιμαζειν δε θα μιλαγαμε εδώ.
(03-25-2016, 09:37 PM)kardamitsos link Wrote: [ -> ]Ταχύτητα και ευκολία κατασκευης ενοείς? Δεν θα δεις και τις μεγάλες διαφορές μη νομίζεις.Τώρα για το κόστος ...εχω πολύ καιρό να πιάσω αυτό το υλικό στα χέρια μου.
Ταχύτητα σίγουρα. Και στην εφαρμογή και στην ωρίμανση.
Κόστος περί τα 50/60€ τα 10 κιλά
Σημαντικό επίσης ότι το υλικό τοβρισκω 2 δρόμους πιο κάτω.
Εντάξει λοιπόν συνάδελφοι-συνασθενείς να το πάω ένα βήμα ποιο κάτω. Εξ ολοκλήρου πολυεστέρας!  :o ;D 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) Smile
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9