Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Ασφαλεια και καγιακ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Τι πρεπει να εχω στο καγιακ μου για ασφάλεια;;;;;;Αλλα χρησιμα αντικειμενα για καγιακ;;
Ίσως θα πρέπει να κατηγοριοποιήσουμε τα εφόδια που, εκτιμώ, ότι χρειάζονται. Για το λόγο αυτό θα αναφέρω αυτά που παίρνω μαζί μου ώς αρχή ομαδοποίησης.

Σε απλή βόλτα κινούμενος παράλληλα με την ακτή, ή στη λίμνη που κωπηλατώ, τρόμπα για άδειασμα, σχοινί διάσωσης.

Σε ημερήσιες διαδρομές, πέρα από αυτά που θα πάρω για φαγητό, παίρνω gps, πυξίδα, σχοινί διάσωσης, τρόμπα και σ΄ενα αδιάβροχο σάκο βάζω μισό λίτρο νερό, 2 μπάρες δημητριακών, ένα θερμοεσώρουχο και μια αλουμινοκουβέρτα μικρή, ώς εφεδρεία. Επίσης, όσο κι άν φανεί αστείο, έχω πάνω στο ντέκ μια κόρνα, λόγω των συχνών συναντήσεων με τράτες και λοιπά απρόβλεπτα σε κίνηση πλεούμενα.

Αρκετές φορές κωπηλατώ βράδυ, ιδιαίτερα το καλοκαίρι όταν παραθερίζω οπότε βάζω το σχετικό φωτισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου. Έχω επίσης μαζί μου και ένα πράσσινο lazer για εντοπισμό σε περίπτωση ανάγκης.


Οπωσδήποτε κάποιος που θα κινηθεί για περισσότερες ημέρες και θα διασχίσει γραμμές πλοίων χρειάζεται άλλη προετοιμασία και περισσότερο εξοπλισμό.
ευχαριστω για την απαντησή σου...Περιμένο και άλλες..Ιδιαιτερα επικινδυνο ειναι (κοντα στην παραλια)καποια σκαφη με θαλασσια σπορ που δεν βλεπουν μπροστα τους..Για αυτο οι ημερες με κυμα σε serf zone ειναι καλυτερες. Big Grin
Αν και υπάρχουν πιο έμπειροι εδώ,η άποψη μου είναι οτι την ασφάλεια δεν στην "προτείνει" κάποιος.Για παράδειγμα απο αυτά που ανέφερε ο Θανάσης(και με βρίσκουν σύμφωνο)κάποιος μπορεί να παραλείψει κάτι.Σίγουρα όμως Εφεδρικό κουπί,σωσίβιο,GPS(ή οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει),σχοινί,& κάποιες φορές κράνος,νομίζω οτι είναι απαραίτητα!!!!!
Επίσης σημαντικό είναι ο Πυρσός και τα καπνογόνα
Δυστυχώς δεν υπάρχουν κατάλληλα για καγιάκ στην Ελλάδα. Ο αντιπρόσωπος μπορεί να τα φέρει όμως. Μήπως κάποιος ενδιαφέρεται να παραγγείλουμε
Τα θεωρείς σημαντικά? Δεν θα μπορούσαν ν΄αντικατασταθούν με ένα lazer που είναι μικρότερο και ελαφρύτερο?
(05-21-2013, 09:07 PM)aegeanpaddlers link Wrote: [ -> ]Επίσης σημαντικό είναι ο Πυρσός και τα καπνογόνα
Δυστυχώς δεν υπάρχουν κατάλληλα για καγιάκ στην Ελλάδα. Ο αντιπρόσωπος μπορεί να τα φέρει όμως. Μήπως κάποιος ενδιαφέρεται να παραγγείλουμε

Σε τι τιμές; Συμφέρει ή θα είναι διπλάσια τιμή από τα απλά που πουλάνε εδώ.
Εάν είναι καλή η τιμή ίσως πάρω και εγω (αχρείαστα να'ναι)
Γιατί δεν είναι κατάλληλοι για καγιάκ οι πυρσοί που πουλάνε εδώ ;
Εγώ τέτοιους έχω μαζί μου , αυτοί οι κίτρινοι με το κόκκινο καπάκι . Δεν χρειάστηκαν ποτέ...
Φαντάζομαι μόνο λόγω μεγάλου μεγέθους.....Υπάρχουν πυρσοί/καπνογόνα που είνα αρκετά μικρά ώστε να τα έχεις στην τσέπη του PFD αλλά έιναι προβληματικό να έρθουν από το εξωτερικό λόγω του ότι θεωρούνται επικίνδυνο υλικό και θέλουν ειδικές συνθήκες μεταφοράς...

Τελος, μια και μιλάμε για ασφάλεια, εδώ υπάρχει παλιώτερη σχετική συζήτηση από ποδηλατικό φόρουμ (από τα χρόνια που ακόμα δέν υπήρχαν φόρουμ να συζητάμε για το καγιάκ...)
https://www.facebook.com/groups/11823678...898376435/