Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Πανί σε καγιάκ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
(07-11-2012, 05:52 AM)vitamin sea link Wrote: [ -> ]Φίλε Γιώργο, με το windpaddle πώς ελέγχεις την πορεία του σκάφους με το κουπί?
Ελέγχω την πορεία με το πηδάλιο

(07-11-2012, 05:52 AM)vitamin sea link Wrote: [ -> ]Μπορείς να προσαρμώσεις το πανί σε γωνία με τον άνεμο?
Ναι, μπορείς μέχρι γωνία 70-80ο. Δες λεπτομέρειες σε διάφορα videos εδω http://www.windpaddle.com/windpaddle_videos.htm
Το πανί αυτό είναι απλά βοηθητικό. Όμως τοποθετείται και μαζεύεται σε δευτερόλεπτα.
Μερικές φωτό από την εξέλιξη
Φίλε luca πρόσεξα το πηδάλιο σου είναι αρκετά μεγάλο, πρόκειται για απλό πηδάλιο ή συγκεκριμένο για πανι? Επίσης πώς έπιασαν οι αλουμινένιοι σωλήνες πάνω στο πλαστικό?
Αυτό το πηδάλιο είναι για πανί.....για κουπί υπάρχει άλλο πολύ μικρότερο. Για το σημείο σύνδεσης που λές αλουμινίου με πλαστικό δεν κατάλαβα που ακριβώς εννοείς. Στο σύστημα δεν υπάρχει πλαστικό παρά μόνο αλουμίνιο, γαλβανιζέ σωλήνα και carbon. Οι σωλήνες αλουμινίου είναι στην πλευρά του καγιάκ χωνευτοί μέσα στις βάσεις (εμπρός γαλβανιζε πίσω αλουμίνιο) και πιάνουν με βίδες inox κάθετες διαμπερείς, στη δε πλευρά των πλωτήρων (carbon + fiberglass ενισχυση σε σωλήνα αλουμινίου) χωνευτοί και με μαργαρίτες. Στη φωτό φαίνεται ο πλωτήρας και η τρύπα στη βάση μέσα από την οποία περνάει η βίδα του μπράτσου και βιδώνει με μαργαρίτα παξιμάδι.

Υ.Γ. Κάτι μου λέει ότι θέλεις να αντιγράψεις το σκάφος μου, γι αυτό ρωτάς τόσες λεπτομέρειες  ;D ;D Big Grin Wink

Ανδρέας
Δεν σου κρίβω ότι η ιδέα έχει περάσει απο το μυαλό μου....Έχα βλέπεις δύο σκάφη τα ίδια και σκεφτόμουν να τα ενώσω και να φτιάξω ένα καταμαράν...τελεικά έδωσα το ένα σκάφος και χάλασε η ιδέα....Προς το παρόν θα μείνω με το πανί V, το οποίο δεν θέλει πολύ φασαρία και στο μέλλον βλέπουμε...Πάντως είμαι φοβερός οπαδός της ιδιοκατασκεύης και της καινοτομίας!!!
(07-12-2012, 04:01 PM)vitamin sea link Wrote: [ -> ]Δεν σου κρίβω ότι η ιδέα έχει περάσει απο το μυαλό μου....Έχα βλέπεις δύο σκάφη τα ίδια και σκεφτόμουν να τα ενώσω και να φτιάξω ένα καταμαράν...τελεικά έδωσα το ένα σκάφος και χάλασε η ιδέα....Προς το παρόν θα μείνω με το πανί V, το οποίο δεν θέλει πολύ φασαρία και στο μέλλον βλέπουμε...Πάντως είμαι φοβερός οπαδός της ιδιοκατασκεύης και της καινοτομίας!!!

Ότι χρειαστείς από σχέδια έως κατασκευή ρώτα ελεύθερα...θα γλυτώσεις χρόνο και χρήμα....μακάρι να υπήρχε κάποιος να ρωράω κι εγώ. Το επόμενο project είναι το tandem που φαίνεται στην 1η φωτό που είναι παρόμοιο με το δικό σου. Θα γίνει κι αυτό τριμαράν αλλά πιό απλό και με μικρότερο πανί που όμως θα ορτσάρει κανονικά.  Επίσης foldable σε 10'' από γυμνό καγιάκ μέχρι το riggάρισμα. Αυτό μόλις το τελειώσω θα σου δώσω όλα τα σχέδια και το κόστος του.

Ανδρέας
Ευχαριστώ φίλε Ανδρέα, να΄σαι καλά..
Ζεστό ζεστό βιντεάκι.....πολύ ωραία βολτίτσα 6 ώρες μέσα στον Θερμαϊκό, τα είχε όλα. Αύρα, άπνοια, σπηλιάδες, βοριά, νοτιά, δυτικό.... όλα τα είχε, αλλά βασικά πολύ διασκέδαση.

https://www.youtube.com/watch?v=SnrSI-J-Bhg

σ.σ. κύριοι συντονιστές....γιατί δεν μου το βγάζει σωστά??? pls διορθώστε το αν γίνετε.

Ευχαριστώ.

giorgos ormanoglou

Ανδρέα,  σίγουρα θα είσαι ένας πολύ γαληνεμένος άνθρωπος με το δημιούργημά σου,  φουρτουνιασμένοι θα πρέπει να είναι οι  -εξαιρετικοί-  ναυπηγοί της  Hobie,  που θα κοιτάζουν αμήχανοι τα βιντεάκια σου και θα γουρλώνουν τα μάτια τους,  χε χε ..!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Γιώργο. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι οι αφοί Ketterman (Hobie) ήταν η πηγή έμπνευσης και αρκετής αντιγραφής.
Δεν μπορούσα να τραβήξω βίντεο με το κινητό, στα γρήγορα όρτσα (λόγω φοβερού σπρεϋ), όταν κρεμασμένος στο τραμπολίνο έκανα πλάκα στο surf.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7