Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Πανί σε καγιάκ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Έχς ξεφύγεειιιι ???...χαχαχχα....τώρα εντωμεταξύ ετοιμάζω τη βάση για το νέο άλμπουρο (neil pryde  matrix X3) γιατί το αλουμίνιο το είπε το ποίημα. Μέχρι στιγμής έχω κόψει 4 βίδες inox, 8.8, 10.9 και ολόπαση και με λαιμό. Δεν αντέχει τίποτα λέμε.....τελευταία ελπίδα βίδα τιτανίου. Μετά κλασσική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ. Δλδ. κόλληση σωλήνα INOX η γαλβανιζε και άντε γειά.
Μέχρι το Σ/Κ τεστ.
Αν δεν υπάρχει ενημέρωση σημαίνει ότι πνίγηκα κάπου στα ανοιχτά.

Ανδρέας
Mήν το λές ούτε για αστείο...πές μας πόσο ζυγίζει συνολικά το σκάφος σου και μέχρι τι ταχύτητες φτάνει?
Το Σ/Κ ήταν φανταστικό....πολύ ιστιοπλοϊα, καλές συνθήκες σχετικά και πολύ διασκέδαση.
Βιντεάκια για του λόγου το αληθές. Δυστυχώς στις μεγάλες ταχύτητες είναι αδύνατον να τραβήξω βίντεο γιατί είμαι κρεμασμένος έξω από το σκάφος.
kayak sailing in Greece 7/7/2012 upwind

kayak sailing in Greece 7/7/2012 downwind

Υ.Γ. Συνολικό βάρος δεν ξέρω με ασφάλεια...πρέπει να πάω σε γεφυροπλάστιγγα...υπολογίζω όμως ότι είναι περίπου στα 50-60 κιλά (36 είναι το σκάφος).
      Ταχύτητες τώρα....συνήθεις είναι περίπου στο 0,5 έως 0,6 Χ κόμβους (ταχύτητα ανέμου). δλδ  με 15 κόμβους αέρα Χ 0,6 = 9 κόμβοι max speed. Και με το gps που μέτρησα τόσο βγαίνει. 


Μιά χαρά το βρίσκω το σκάφος. Σαν καγιάκ είναι πλέον λειτουργικό? δηλ. μπορείς να τραβήξεις κουπί ή μόνο για ώρα ανάκγης το έχεις μαζί? Εγώ προσωπικά προτίμησα το πανί τύπου ν για να μήν αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του σκάφους. Μου αρέσει πολύ το κουπί αλλά όταν βαριέμαι πάω και με τον αέρα.....ιδιαίτερα κάνοντας συρτή γιατί έχω το ένα χέρι ελεύθερο.

GL

Quote:Σαν καγιάκ είναι πλέον λειτουργικό? δηλ. μπορείς να τραβήξεις κουπί ή μόνο για ώρα ανάγκης το έχεις μαζί? Εγώ προσωπικά προτίμησα το πανί τύπου ν για να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του σκάφους.

Και εγώ τα  ίδια θα έλεγα. Έτσι που το βλέπω το σκάφος δεν είναι πια καγιάκ.
Δεν θα ήταν καλύτερη μια μικρή βάρκα με πανί ή ένα μικρό καταμαράν;

giorgos ormanoglou

Βρε σεις,  παρατήστε τα σκεπτικιστικά σχόλια και χαρείτε το πάθος,  την έμπνευση και την τρέλα που σας μεταδίδει.
Ο άνθρωπος έχει ρίξει απίστευτη δουλειά,  γνώση και μεράκι.  Δεν είναι αλλοίωση του αρχικού καγιάκ,  είναι μεταμόρφωση !
Γιώργο, ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου λόγια. Αν και δεν με ενοχλούν καθόλου τα σχόλια των παιδιών, θα ήθελα μόνο να προσθέσω ότι το σκάφος δεν έχει χάσει καθόλου από τον χαρακτήρα του. Του εναντίον μάλιστα.

Στόχος του εγχειρήματος ήταν και παραμένει να μην γίνει ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ προσθήκη. Όλα πάνω του είναι βάλε - βγάλε (ελληνιστί foldable). Έτσι, έχω πάντα το κλασσικό μου kayak, όπως ακριβώς το αγόρασα και κάνω κουπί, ψαρεύω, βόλτα τον μικρό κλπ......και όταν μου έρθει η επιθυμία......σε 10' μόλις γίνεται τριμαράν.

Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις με την θάλασσα, έχει προβλεφθεί ώστε να γίνεται κουπί σε οποιαδήποτε κατάσταση. π.χ. πριν 1 μήνα μου έσπασε ένας σύνδεσμος του πηδαλίου μεσοπέλαγα, και μάζεψα πανί και γύρισα με κουπί με 4 μποφώρ κανονικότατα.

Αυτά σχετικά με το αν είναι καγιάκ ή όχι.

Ανδρέας
Φίλε Γιώργο πάω πάσο!!! Το πάθος είναι αυτό που μας οδηγεί!!!! και φίλε Ανδρέα ποτέ δεν είχα σκοπό να σε κακολογίσω..σέβομαι την δουλεία που έχεις ρίξει και γουστάρω το γεγονός ότι κάνεις αυτό που σ΄αρέσει!! Η θάλασσα είναι για όλους και ο καθένας την απολαμβάνει με τον τρόπο του...
Χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο το WindPaddle. Λειτουργεί με τον αέρα πρίμα έως και 80o πλάγιο. Τοποθετείται πολύ εύκολα (με 2 κλιπς). Το έχω προσαρμόσει ώστε να κάνω ταυτόχρονα και κουπί, ενώ σχεδόν πάντα ρίχνω και μια συρτή. Το χρησιμοποιώ και ως αναγνωριστικό όταν κάνω crossing σε περιοχές που περνάνε ταχύπλοα και βαπόρια.
Ένα video από βόλτα στον Μαλιακό εδώ WindPaddle Adventure Sail and NELO C-TREK
Το αγόρασα απευθείας από Αμερική 150$
Θα το έχω μαζί μου στη βόλτα στα Λιχαδονήσια το Σάββατο
Φίλε Γιώργο, με το windpaddle πώς ελέγχεις την πορεία του σκάφους με το κουπί? Μπορείς να προσαρμώσεις το πανί σε γωνία με τον άνεμο?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7