Sea-kayak.gr Forums

Full Version: αγκυρακι
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
παιδια εγω εχω και ενα αγκυρακι 2,5 κιλων για τα μερη που δεν μπορω να το βγαλω εξω επειδη εχει βραχια.πειτε μου αποψεις...
Το 1,5 σε'' ομπρέλα'' δεν με πρόδωσε ούτε σε αμούδες ούτε στα βράχια.
Το 2,5 είναι υπερβολικό νομίζω. 1,5 που λέει ο Μήτσος είναι ότι πρέπει. Μην ξεχνάς να φτιάξεις και ένα σύστημα ανάκτητσης σε σκάλωμα καθώς και ένα ή 2 μακαράδες για ανέβασμα. Ακόμα καλύτερο είναι το pulley ή trolley system  για άγκυρα kayak. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα και η χρήση και το σύστημα
Kayak anchor trolley/Horgászkajak horgonyzás
εγώ να σου πώ την αγκυρα την τραβάω με το χερι και αν τυχει και σκαλώσει κανω δεξια αριστερα και ξεσκαλωνει.το πολυ πολυ αν ειναι ριχα βουταω και την βγαζω

giorgos ormanoglou

Τις άγκυρες πάντα με διπλό σχοινάκι,  το δεύτερο με προδιαγραφές επίπλευσης και περασμένο στην ακίδα,  στην τρύπα που υπάρχει εκεί  για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Μόνο το τράβηγμα προς την αντίθετη κατεύθυνση υπόσχεται σίγουρο ξεκόλλημα,  καθώς ακόμα και οι πτυσσόμενες  σκαλώνουν απίστευτα εύκολα.
Εγώ την έχω δεμένη με ναυτικό κόμπο οσθε να μην λυνεται με τιποτα.(οκταρακι)
(08-28-2012, 08:27 AM)kayak link Wrote: [ -> ]Εγώ την έχω δεμένη με ναυτικό κόμπο οσθε να μην λυνεται με τιποτα.(οκταρακι)

Το θέμα φίλε μου δεν είναι να μην λύνεται...αλλά όταν σκαλώσει να έρθει ανάποδα....γι αυτό στο μάτι θέλει δέσιμο με "νυχάκι" ώστε αν σκαλώσει να κοπέι το νυχάκι με λίγο τράβηγμα και να έρθει ανάποδα.
αν σκαλώσει συνηθως το βγαζω κανοντας μπροστα και πισω με το καγιακ όμως σε πολυ δυσκολες καταστασεις γιατι δεν ριχνω σε πολυ μεγαλο βαθος αγκυρα βουταω και την βγαζω.
Το θέμα της άγκυρας αφορά την ασφάλεια του σκάφους....αν εσύ τώρα θέλεις να "βουτάς" εγώ τι να πώ....επειδή είσαι καινούριος στο άθλημα, εύχομαι να μην σου τύχει ποτέ να χρειαστεί απελευθέρωση.
Πριν 2 χρόνια κι ενώ ψάρευα στη Χαλκιδική, αγκυρωμένος σε 18 μέτρα βάθος και 300 μέτρα από την ακτή, έρχεται από το βάθος ένα μπουρίνι με ταχύτητα προς τα πάνω μου....Ο αέρας δυναμώνει αφάνταστα και το πρώτο που σκέφτομαι είναι να μαζέψω άγκυρα και να φύγω...έλα όμως που σκάλωσε η κ@#$άγκυρα και δεν ξεσκάλωνε με τίποτα....κι εγώ κολλημένος εκεί με τον αέρα και το μπουρίνι να' ρχεται.....με τα πολλά έκοψα το σκοινί με το μαχαίρι και ελευθερώθηκα....μέχρι να βγώ όμως μαρτύρησα, 300 μέτρα ατελείωτα με αέρα 25 μαω και σπηλιάδες στα 30.

Το ρεζουμέ??? Ένα τεράστιο λάθος που έκανα 2 ώρες πριν το συμβάν...όταν στο πρώτο σκάλωμα κόπηκε το νυχάκι επιτυχώς, βαρέθηκα να το ξαναφτιάξω και έδεσα το σκοινί όπως εσύ και παραλίγο να μου κοστίσει πολύ ακριβά.

Όπως και ο Γ. Ορμανόγλου σου είπε πριν....η ασφάλεια πρέπει να είναι πάνω από όλα, αλλιώς τι την θέλεις την άγκυρα??

Αν εξακολουθείς πάντως να θεωρείς ότι η "βουτιά" είναι η ασφάλεια σου τότε τι να πώ....ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ.

Φιλικά Ανδρέας
Ενα t-rap 3χιλ. ή μια 40-άρα πετονιά  σαν ασφάλεια σε σώζει απο βουτιές χειμωνιάτικα και οτι άλλο ΔΕΝ περνάει απ το μυαλό σου.
  Σε 60μ.  λάσπη  -110μ.  σχοινί  και...σκάλωσα.Μήπως να έπεφτα να το βγάλω?!!!Ούτε μπρός, ούτε πίσω, ούτε πέρα, ούτε δώθε.(παραγαδιάρης γαρ).
Pages: 1 2