Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Συρτή με καγιάκ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Στην συσκευασία που είναι το ψαράκι αναγράφεται εκτός από την μάρκα του, το μήκος του τεχνητού δολώματος (ψαριού), το βάρος του, καθώς και άλλες πληροφορίες όπως το βάθος που κατεβαίνει όταν το σερνουμε στην συρτή αφρού.
Αν είναι όμως αγορασμένο έτοιμο πακέτο πετονιά-ψαράκι ο καταστηματάρχης θα πρέπει να γνωρίζει ποιό ψαράκι έβαλε στην πετονιά, αν έφτιαξε ο ίδιος την συρτή.
Tα τεχνητά δολώματα γενικά, δεν πρέπει να πιάνουν μόνο ψάρια, αλλά και ....ψαράδες!!!.
Αυτό είναι και το κυρίως ζητούμενο. Άλλωστε αν μία εταιρεία έβγαζε μόνο ένα τεχνητό, σίγουρα θα έκλεινε πολύ σύντομα.

Γιαυτό θέλει προσοχή η επιλογή τους και πρέπει να εμπιστεύεται κάποιος το κατάστημα αλιείας και να επιλέξει (όπως έχω ξαναγράψει παλαιότερα) με βάση την πραγματική απόδοση αυτών των τεχνητών και όχι μόνο με βάση την ωραία παρουσίασή τους κάτω από τα φώτα μιάς ωραίας βιτρίνας. 

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν μπορούν να αντισταθούν στην θέα ενός θαυμάσιου και ολοκαίνουριου τεχνητού ψαριού με χρώματα γεμάτα λάμψεις. Παθαίνουν ότι παθαίνουν και οι γυναίκες με τα κοσμήματα και θέλουν απλά να τα αγοράσουν όλα, ανεξάρτητα από το πότε θα βρούν τον χρόνο και την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσουν.

Το marketing είναι μία τεράστια παγκόσμια δύναμη.



Για είμαστε εδώ! και για να προστατεύει ο ένας τον άλλο από
τις... κακοτοπιές!

Ισως μια φωτό με το ψαράκι να μας βοηθήσει να διαπιστώσουμε ποιο είναι...
Σήμερα επιχείρησα συρτή με δύο ψαράκια , ένα απο κάθε πλευρά του σκάφους. Δυστυχώς ο δυνατός επιφανιακός Νότιο-Δυτικός  άνεμος 4 μποφώρ δεν βοήθησε στην ψαριά, μιας και το να αφήσεις το κουπί για να μαζέψεις την πετονιά έστω και για λίγα λεπτά, ήταν αρκετό για να με φέρει πιο κοντά σε όλους τους φίλους από την Βόρεια Ελλάδα! Αποτέλεσμα....κοτόπουλο για βραδυνό....
του κυνηγού και του vitaminψαρά  το πιάτο - 9 φορές είναι αδειανό και 1 φορά γεμάτο ... :Smile
Καλησπέρα σε όλη τη παρεα. Ασχολουμε τους τελευταίους 7 μήνες με το καγιάκ και συγκεκριμένα με το ψάρεμα από καγιακ. Πραγματικά ει να φοβερή εμπειρα. Άρχισα να συρτή αφρού πιάνοντας κύριος παλαμιδες. Στη συνέχεια προσθεσα αρκετά έχτρα στο καγιάκ όπως (ηλ.μηχανη,βυθομετρο,gps,και κάποιες βάσεις). Έριξα αρκετές φορές παραγάδι βγάζοντας ψαράκια (η τηγανιά  έγινε ).Το τελευταίο διάστημα πάω για καλαμάρια που είναι και το πιο διασκεδαστικό. Είμαι στη  διαθεσισας  να μοιραστώ τις λιγοστές μου  εμπιριες  και να βοηθήσω πάνω σε αυτό το θέμα.
Με συρτή πιάνεις τα καλαμάρια;
καλησπερα, και με συρτη με πολυ χαμηλη ταχυτητα αλλα κατα βαση απικο.
Λοιπόν ακούστε τη δική μου χτεσινη εμπειρία.Κάνω πολύ καιρό συρτή και δεν έχω πιάσει τίποτα.Εχτές όμως που δοκίμασα 1 ψαράκι που μου προτείνανε ξεσκίστηκε! Αλλά είμαι και γκαντέμης που να πάρει.Που πας κύριε με μάπα εξοπλισμό;
Vitaminsea δεν είσαι ο μοναδικός.Εχτές έπιασα 1 γλάρο και μόλις εφευγε με το ψαράκι μου έκανα και λίγο kite!! Ευτυχώς απαγκιστρώθηκε στον αέραΤο προσπερνώ.Λίγο πιο κάτω πιάνω 1 ψαρούκλα και ενώ την ανεβάζω ωραία και καλά έχω το ψάρι δίπλα στο κανό και πάνω που θα το ανέβαζα κάνει μια βουτιά αγωνίας με δύναμη και μου κόβει το παράμαλο!! Και όχι τίποτα άλλο  μου πήρε και το ψαράκι. Το τι βρισίδι  έριξα δεν λέγεται.Μου χάλασε την ψυχολογία τόσο που δεν ολοκλήρωσα τη διαδρομή και άραξα σε βραχονησίδα με παραλία για μπανάκι.
Γι αυτό άλλη φορά καλός εξοπλισμός.Τώρα έμαθα..
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12