Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Συρτή με καγιάκ
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
εγω το ειχα προσπαθησει απο βαρκα.τοτε ειχαμε πιασει πολλα ψαρια αλλα κυριως το 90% ήταν γοπες.γυρω στους δυο κουβαδες.
@dimkatso με ξανα έβαλες στην πρίζα για ψάξιμο, συμπίπτει και με την περίοδο που σκεφτόμουν να το αγοράσω, οπότε ακούγεται ονειρικό! Wink
Μάλιστα πιθανότατα να ζητήσω και την άποψή σου για το
http://www.oceankayak.com/kayaks/angler_...15_angler/ http://www.oceankayak.com/kayaks/angler_...5t_angler/ (Δεν καταλαβαίνω τις ουσιαστικές διαφορές των δύο αλλά anyway)
Μιας και βλέπω ότι έχεις  το trident 15  αν λύσω το πρόβλημα του χώρου αποθήκευσης, ακόμα δεν έχω πάει να τα δω από κοντά αλλά  παρέλαβα καταλόγους από το cannibals και ήταν ίσως το μόνο που μου έκανε το "κλικ" από τα fishing kayaks (σαν πρώτη ματιά γιατί έχω μηδενική εμπειρία στο άθλημα του kayak , από fishing όμως... άλλο τίποτα!  ;D ;D)
GIO PRO Το 15 είναι εργαλείο και για ψάρεμα,και για εκδρομή.Πηδάλιο σε  οτι και να πάρεις θα σε ευκολίνει στη συρτή.  θα κάνεις λιγη συρτούλα εεεέ δε θα κάνεις?Και στο παραγάδι θα το βρείς χρήσιμο.Το τριντεντ θα ξεχωρίσει απ το κάθισμα και τη αυλακωτή με θέσεις για καλαμοθήκες μπροστά σου καταπακτή αν θα τη λέγαμε, ή ίσως και ταμπούκι.
dimkatso συρτή και κανένα spinning σε μη προσβάσιμα από την ξηρά σημεία (αν τα καταφέρω από καθιστή θέση) σκέφτομαι, η καθετή δεν με πολυενδιαφέρει (όχι ότι την αποκλείω).
Πάντως όταν μου λες ότι ρίχνεις και παραγάδι πρέπει να είσαι φίλε μου ακόμα πιο "αρρωστάκι" στο ψάρεμα από εμένα  Big Grin Big Grin προσπαθώ να καταλάβω πως θα χειριστώ το ψάρεμα με καλάμι από σταθερή θέση με μικρή δυνατότητα περιστροφής (ακόμα και το άνοιγμα του μπροστινού ταμπουκιού μου φαίνεται άθλος) και μου φαίνεται βουνό! Και εσύ ρίχνεις παραγάδι από τέτοιο σκαρί (καγιακ)! Τι να πω... τα σέβη μου!  Big Grin
Giopro ωωωώπα..Για το σπίνιγκ χρησιμοποιώ δίσπαστο καλάμι των 3μ ,και νομίζω οτι μου βγαίνει καλά.Στο malibu xl και σε ήρεμα νερά σηκωνόμουν όρθιος, τώρα το σκέφτομαι και όταν συνηθίσω την επανείσοδο στο σκάφος μετά απο πτώση θα το κάνω.
  Τώρα γιατί μιλάς για σταθερή θέση?Το πλωριό ταμπούκι δεν εχεις λόγο να το ανοίξεις εν πλω!!.Ανοίγεις μόνο αυτό που εχεις ανάμεσα στα πόδια σου και αρκεί.
Κατεβάζεις τα πόδια σου στο νερό να δροσιστείς ή να κάνεις το ψάρεμάσου ή να πάρεις κάτι με άνεση απ τον αποθηκευτικό χώρο που είναι πίσω σου ,οπως πχ. ζωντανό δόλωμα!
Ανάλογα το τι θα πάρεις ,θα φροντίσεις να μάθεις και τα όριά του.Ολα θα ερθουν με το χρόνο τους.
Ε ναι θα κάνω μια και δυο ωρες δρόμο θα κάνω έξοδα και δε θα κάνω και ενα παραγαδάκι ετσι για το τέλος?Σςςςςςςς να μη μας ακούσουν γιατί απαγορεύεται το ψάρεμα με σκάφος χωρίς λεμβολόγηση.
DimKatso από ψαρευτική εμπειρία και όχι βέβαια καγιακοψαρευτική το 2,70μ είναι το πιο ευέλικτο μήκος (προσαρμογή στις περισσότερες συνθήκες). Πήρα ένα τελευταία που τα "σπάει"  Big Grin γαλλικής κατασκευής 10-50 action και super τιμή.
Η αλήθεια είναι ότι τα βλέπω λίγο -έως πολύ- βουνό, λόγω άγνοιας επί του θέματος, αλλά θα τα μάθω που θα πάει... φτάνει να περάσω τρία εμπόδια μέχρι την αγορά...
1) Το ΟΚ του φυσιοθεραπευτή μου, μιας και έχω μερικές κοίλες στον αυχένα  Smile
2) Αποθηκευτικός χώρος (Μέτρησα χθες τα 4,80μ -όσο είναι το trident15- έτσι για να έχω μια εικόνα και με έπιασε ίλιγγος! για να μην πω τρόμος!  :o )
3) Να ενημερωθώ αρκετά για να καταλάβω τι κάνει για μένα, γι αυτό πρέπει να είμαι και ο μόνος που γράφει στο συγκεκριμένο Forum μη έχοντας ούτε στην κατοχή του ούτε πρότερη εμπειρία στο kayak! Big Grin  Big Grin (Κάτι ανάλογο όμως είχα κάνει και όταν ήθελα να ξεκινήσω ποδηλασία, και μετά από μερικούς μήνες είχα στην κατοχή μου ίσως το καλύτερο ποδήλατο που θα μπορούσα να πάρω για μένα! Και δεν το μετάνιωσα.... πρόσφατα μάλιστα τα έκανα δύο τα ποδηλατάκια μου και είμαι πλήρης  Wink )
Υ.Γ. Όσο για την απαγόρευση, μου έχουν τύχει πολλά... πχ μέχρι ψαράς με βαρκάκι να κλείνει την μπούκα πολύ γνωστής μαρίνας στην Αθήνα με δίχτυ και το λιμενικό να μην κάνει τπτ! Γι αυτό θεωρώ τραγικό την απαγόρευση στο καγιάκ... τι άλλο να πεις για τους άχρηστους πολιτικούς αυτής της χώρας! anyway....
οσο για την ποδηλασια εγω φετος απο τον Οκτώβριο εχω κανει 550km με το ποδηλατο και συνεχίζω.Ακομα και τον χειμωνα εκανα.Με σκουφο,γαντια και μπουφαν και ολα οκ
Μια χαρά kayak , keep cycling! Eμένα δεν με πήγε καλά από θέμα προπόνησης (με ποδήλατο ή άλλη) από τα μισά του χειμώνα και μετά δυστυχώς.
Smilegiopro ,ψάξε, ρώτα ,μάθε, ακου, βλέπε ,και........κάντο.
Smile Wink
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12