Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Επιλογή αντίσκηνου
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
(08-14-2012, 05:50 AM)giorgos ormanoglou link Wrote: [ -> ]Πολύ ενδιαφέρουσα η πατέντα σου Παντελή.  Σε κάθε περίπτωση,  την εποχή που τα συνθετικά υλικά και τα κράματα έχουν επιτρέψει απέριττες κατασκευές αυτοστεκούμενης δομής,  σε οποιοδήποτε βάρος και κόστος,  η εμμονή στις αντιστηριζόμενες μου φαίνεται σκέτη εκκεντρική ιδιορρυθμία ή κακόγουστη ιδέα για στρατιωτικό καψόνι,  ενώ είμαι σίγουρος πως η εμπορευσιμότητά τους ψυχορραγεί.
Ψάχνοντας βρήκα από αναγνωρισμένους Οίκους πανέξυπνα σχέδια με δύο μόνο διασταυρούμενες μπανέλες και χαρακτηριστικά θαλάμου όμοια με τις τύπου τούνελ.

Γιώργο  και εδώ ισχύει το " όσο πιο απλό τόσο πιο καλό"
(12-05-2011, 02:17 PM)yiannis link Wrote: [ -> ]Το αντίσκηνο στο χιόνι μου θύμισε στρατό..... :-\


Big Grin
Καλησπέρα
Και εγώ έψαχνα για μια σκηνή και είδα αυτή...
http://www.terramare.com.gr/skhni-2-atom...e-200.html
Θα ήθελα την γνώμη σας...
poly kali epilogi. Prin apo 2 ebdomades tin parigeila apo to meahome se idiaitera symferousa timi alla eixe  exantltithei.  Epsaksa sto diktyo kaikatelixa a agoraso prin apo 3 meres tin Colman Cobra pou exei ta idia xaraktiristika alla xamiloteri timi. Distixos katefiga se agora apo exoteriko (amazon.uk) logo tis megalis diaforas timis
.
:
(10-27-2012, 06:00 PM)Kotsos link Wrote: [ -> ]Καλησπέρα
Και εγώ έψαχνα για μια σκηνή και είδα αυτή...
http://www.terramare.com.gr/skhni-2-atom...e-200.html
Θα ήθελα την γνώμη σας...

Αναμφίβολα καλή ποιότητα αλλά με χαλάει που είναι τύπου tunel και θα πρέπει οποσδήποτε να καρφωθεί γερά στο έδαφος για να τεντωθεί.
Στο βουνό εντάξει, αλλά σε μια παραλία με δυνατό άνεμο πόσο γερή στήριξη μπορείς να πετύχεις;

Εγώ θα προτιμούσα κάτι σαν αυτό http://www.vango.co.uk/expedition/halo-200.html  με παραπλήσια τιμή και πολύ περισότερες δυνατότητες. Η δεύτερη πόρτα θα είναι απαραίτητη για δροσιά το καλοκαίρι.
Η επιλογή μου βασίσθηκε στην ταχύτητα και την απλότητα στησίματος. Έχω ανάλογης κατασκευής σκηνή με την Halo, 3 ατόμων την Polo Radical, η οποία στηνετα δυσκολοτερα από την Cobra και την Bnshee.
H στήριξη σε άμμο γίνεται με ανάλογα πασαλάκια τα οποία τα αγοράζεις επιπρόσθετα ή με φτιαχτές γωνίες αλουμινίου.
Δεν νομίζω πως 5 επιπλέον λεπτά για το στήσιμο θα είναι πρόβλημα.

Από την άλλη οι tunel είναι ίσως λίγο ελαφρύτερες σε βάρος και αν δεν μπορείς να καρφώσεις τα πασαλάκια θα μπορούσες να δέσεις τα σχοινιά σε μια μεγάλη πέτρα.

Είμαι και εγώ σε φάση αναζήτησης και προσπαθώ να σταθμίσω όλους τους πιθανούς παράγοντες.
(10-30-2012, 10:11 PM)ghostdog link Wrote: [ -> ]Αναμφίβολα καλή ποιότητα αλλά με χαλάει που είναι τύπου tunel και θα πρέπει οποσδήποτε να καρφωθεί γερά στο έδαφος για να τεντωθεί.

Ευχαριστώ για την γνώμη σου. Όντως ο αέρας είναι ένα πρόβλημα. Δεν λύνεται όμως με σωστή τοποθέτηση στον άνεμο και επιλογή κατάλληλου σημείου;
Αν είναι μάπα το αντίσκηνο όπως και να το στήσεις θα το πάρει ο αέρας ή θα σπάσει τις μπανέλες ή θα χαλάσουν τα φερμουάρ.
Μια φορά αγόρασα ένα φθηνό και άντεξε 2 ημέρες....

Το βάρος κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό, οτιδήποτε πάνω από 2.5 κιλά το απορρίπτω πάντα. Επίσης το γρήγορο στήσιμο είναι σημαντικό γιατί όταν είσαι κουρασμένος πολύ είναι βαρετό να στήνεις αντίσκηνο  :Smile
Θα συμφωνήσω με το Στέλιο. Ιεραρχικά αξιολογώ: ταχύτητα στησίματος, αντοχή σε βροχή/αέρα, βάρος (δεν αναφέρομαι σε κουρσούμια 4 και 5 κιλών) και φυσικά τιμή (...διότι μετά το δεύτερο μνημόνιο σταμάτησα απότομα να είμαι "large").
Pages: 1 2 3 4 5 6 7