Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Νεο Newbie Sea Kayak Ψάχνει.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Καλησπέρα καλοί μου άρχοντες.


Ως νέος ονειροπόλος του αθλήματος και ψάχνοντας πληροφορίες για τα sea kayak και το τι θα έπρεπε να αποκτήσω, βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να βρώ το community σας και το συγκεκριμένο forum στο διαδίκτυο....κάτι το οποίο μου έδωσε μεγάλη χαρά. Χαίρομαι πάρα πολύ και γιαυτό θα ήθελα να δώσω τα μπράβο μου στους διαχειριστές και τους ιδρυτές καθώς είναι κάτι το οποίο, μόνο και μόνο απο τα post βοηθάει πάρα πολύ ανθρώπους που ψάχνονται αλλά δεν γνωρίζουν.

Και τώρα να μπώ στο παρασύνθημα. Θα ήθελα την βοήθεια των γερόντων στο 'αιώνιο' ερώτημα του τί είδος sea kayak ήταν κατάλληλο για ένα αθλητικό, αρενοπό αρσενικό σαν εμένα.... 8).... το οποίο δεν έχει καθόλου ιδέα περί του αθλήματος, σχεδόν μηδενική εμπειρία και σχεδόν καθόλου άποψη.....Όποτε καταλαβαίνετε οτι η όποια συμβουλή σας και καθοδήγηση θα μου ήταν παραπάνο απο πολύτιμη και χρήσημη.... Big Grin

Και ξεκινώ να γράφω για το ποιον μου και τις ανάγκες μου.

Ψάχνω για ένα sit on κayak το οποίο θα είναι ικανό να κουβαλάει ένα γομάρι 115 κιλών, ύψους 1,73. Ένα kayak το οποίο λόγο ώς κύριο στόχο θα είναι να δώσει απόλαυση και διασκέδαση σε εμένα και φίλους οι οποίοι είναι εξίσου ανίδεοι περι του αθλήματος. Ένα σκάφος το όποιο όμως να μπορεί να μου δώσει και την προοπτική, εάν μου αρέσει η ενασχόληση με το άθλημα, να με βοηθήσει να εντριφίσω και στα ενδότερα του αθλήματος στο μέλλον.

Η τέλεια επιλογή θα ήταν ένα διθέσιο sit on top το οποίο όμως να μπορούσε να χρησημοποιηθεί άριστα και ώς μονοθέσιο.....Απο ότι κατάλαβα όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και κατατάσετε στα μη ρεαλιστικά σενάρια.

Οπότε ιδού και η πρώτη ερώτηση:

Ένα διθέσιο sit on κατα πόσο θα μπορέσει να μου δώσε διασκέδαση και ώρες απροβλημάτιστη ενασχόλησης στην παραλία χωρίς να με κουράσει χωρίς λόγο?  Θα μπορούσα να πάω για ένα διθέσιο ή ένα μονοθέσιο είναι η μόνη ρεαλιστική επιλογή μου?

Επίσης, εάν τελικά η ετυμηγορία είναι για μονοθέσιο....τότε πόσο μικός θα μπορούσε να είχε το ιδανικό σκάφος? Άνω του 3,80, κάτω? ή εκεί γύρω?

Και επίσης άρχοντες μου, αν έχετε την ευγενική καλοσύνη....τι άλλο θα χρειαζόταν να προσέξω?

Ώς προς τις τιμές για ένα καινούργιο θα μπορούσα να διαθέσω έως και 1000€ μαζί με όλο τον εξοπλισμό (κουπιά, καθήσματα, κτλ)

Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για την όποια συμβουλή η απάντηση μου δώσετε στο post μου.... Big Grin

Ο υπερ-newbies

Vangos!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Vangos και ευχαριστώ για τα θετικά σου σχόλια για το φόρουμ.

Πες μας λίγο για τι χρήση το θες, απλά για μικρές βολτούλες κοντά στην παραλία ή κάτι άλλο;
Ο χρήστης beck έχει ένα πολύ αξιόλογο σκάφος sit on top και θα μπορέσει να σε συμβουλέψει καλύτερα μιας και είναι κοντά και στις αναλογίες σου. Το ιδανικό είναι να δοκιμάσεις κάπου πριν αγοράσεις.
Στέλιο σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση... Big Grin

Αυτή την στιγμή και με την φυσική μου κατάσταση δεν θα μπορούσα να απαιτήσω τίποτα παραπάνω απο 2ώρες-3ώρες βολτούλες στην παραλία. Μακάρι να μπορούσα να πώ για κάτι άλλο....αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής και να παραδεχθώ οτι όσα μαλιά έχω χάσει τα έχω πάρει σε κιλά....κιλά που δεν μου επιτρέπουν το κάτι άλλο στο συγκεκριμένο άθλημα για την ώρα  :o (σε άλλα αθλήματα μου επιτρέπουν βέβαια και με το παραπάνω αλλά δεν είμαστε στο σχετικό φόρουμ.... Tongue)

Όμως θα ήθελα το σκάφος να έχει και την δυνατότητα....αν μεθαύριο έχω την διάθεση να συνεχίσω  :Smile για κάτι παραπάνω και το κορμί του Ζαμπίδη για να μπορώ να αντεπεξέλθω  8).....να μπορώ να το εκμεταλλευθώ. Οπότε υποθέτω οτι ψάχνω για κάτι το απλό στην χρήση αλλά να έχει και την δυνατότητα να υποστηρίξει και ποιο πολύπλοκες και απαιτητικές ανάγκες για το μέλλον. 

Για αρχή η βάση μου θα είναι στο Γύθειο Λακωνίας όπου το εξοχικό μου απέχει μόνο 40 μέτρα απο την θάλασσα, αλλά η παραλία εδείκνιτε και για μικρές εξορμήσεις και σε παραπλήσιους κόλπους. Θεωρώ οτι για το καλοκαίρι αυτές οι αποστάσεις θα είναι αρκετές. Αλλά εάν του χρόνο θέλω να σαλπάρω για Αλκαπουλκό ή Μαλβίδες  :o??? Δεν θα ήθελα να μπαίνω στην διαδικασία για νέο σκάφος.... :-\

Έχεις απόλυτο δίκαιο οτι μια δοκιμή θα ήταν το ιδανικό πριν αγοράσω....Μάλιστα θα ήταν ευχής έργο αν θα μπορούσα να δοκιμάσω ένα διπλό sit on μόνος για να δώ αν είναι διασκεδαστικό ή όχι και να καταλήξω τελικά αν θα πάω για εκεί ή για μονό.  Εξάλου το μόνο ή διπλό είναι και το πρώτο που πρέπει να ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου.

Επίσης να αναφέρω οτι και η εμπειρία μου είναι πολύ μικρή και μηδαμινή σε θαλάσσια kayaks. Η μόνη εμπειρία που έχω με σκάφη νερού είναι οι 8-10 φορές που έχω πάει για rafting και οι 3 φορές στο μακρινό παρελθόν που έχω δοκιμάσει (οχι πολύ επιτυχημένα) με sit in kayak σε ποτάμι. Με άλλα λόγια, 'περασμένα μεγαλία και διηγόντας τα να κλαίς'.... :'(
Καλώς όρισες φίλε  και καλές...κουπιές !

Για τσέκαρε αυτό :
http://www.oceankayak.com/kayaks/tandem_...bu_two_xl/

είναι απο τα ελάχιστα που πάνε και μονά και διπλά .  Είχε ένα ο dimkatso άν θέλεις πληρ.
Καλώς σας βρήκα dan.... Big Grin

Απο όσο έχω διαβάσει στο φόρουμ σας το malibu two XL είναι ένα απο τα δύο που σκέφτομαι για διπλά. Το άλλο είναι το gemini της fell free... http://www.feelfreekayak.com/products/gemini/  Απο όσο μπορώ να καταλάβω και αυτό γίνεται μονό....αλλά μου αρέσει και λίγο περισσότερο το design. Βέβαια αυτό είναι το μόνο μου κριτίριο καθώς απο χαρακτιριστικά και τί είναι καλήτερο για εμένα δεν έχω άποψη καθόλου. Αν και τα δύο που τα είδα απο κοντά ρε παιδιά μου φάνηκαν τεράστια  :o....αν και τελικά κατάλαβα οτι είναι η ιδέα μου και οτι η κατηγορία έχει τέτοιες διαστάσεις.... :Smile

GL

Όταν θα είσαι στο Γύθειο μπορείς να έρθεις μέχρι την Καλαμάτα να στο δώσω να το δοκιμάσεις το δικό μου καγιάκ.
Αυτό θα πεί αμεσότης !!  Big Grin  Το φόρουμ λύνει χέρια ... 
GL σε ευχαριστώ πάρα πολύ....μόνο και μόνο με την πρόθεση με κατα-υποχρεώνεις.... Big Grin

Κάτω λέω να κατέβω μεσοβδόμαδα....αλλά να σου πώ την αλήθεια σκέφτομαι να κατέβω και με το νέο μου kayak...Βλέπεις είμαι και εγώ κλασσικός νεοέλληνας....της τελευταίας στιγμής....! Το σκέφτομαι απο το χειμώνα...και τώρα που άρχισε η άδεια μου θέλω να το πάρω τώρα. Κρατάω το τηλέφωνο όμως γιατί ακόμα και αν δεν μπορέσω να έρθω απο εκεί να δοκιμάσω το σκάφος σου....για να σε προσκαλέσω να έρθεις Γύθειο να κάνουμε καμιά βόλτα μαζί σε περίπτωση που έχω προλάβει να πάρω το δικό μου.

Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω το εξής....με το σκάφος σου όταν κάνεις μόνος είναι πολύ ποιο κουραστικό? είναι διασκεδαστικό ή αν είχες την επιλογή τώρα θα πήγαινες για μόνο? (είναι και 4.10 το άτιμο και το φοβάμαι... :Smile)

Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι φίλε μου....και μόνο η πρόθεση μετράει πολύ για εμένα.... Big Grin

GL

Δεν έχω δοκιμάσει άλλο καγιάκ, εκτός από ένα άλλο διθέσιο παλιό μοντέλο Ocean.
To 4.10 μ είναι λογικό μήκος, εδώ στο φόρουμ μιλάνε για 5+ μ.
Μια χαρά πάω και μόνος μου. Σίγουρα θα πηγαίνω λίγο πιο αργά γιατί το σκάφος είναι φαρδύ. Αλλά αυτό του δίνει μία απίστευτη ευστάθεια κρίνοντας από αυτά που διαβάζω στα φόρουμ. Και να θέλω να τουμπάρω είναι δύσκολο, αντίθετα διαβάζω για άλλους που τουμπάρουν στα καλά καθούμενα (και με Sit-On). Επίσης μπορώ σε πολύωρα ταξίδια να αλλάζω θέσεις και να ξεπιάνουμε.
Πρέπει να προσέξεις, επειδή είσαι βαρύς, τι προτείνει ο κατασκευαστής για μέγιστο βάρος κωπηλάτη, εκτός από το συνολικό βάρος που επιτρέπεται να φορτωθεί το καγιάκ. Για το Malibu XL είναι 110 κιλά. Επίσης να δοκιμάσεις εάν κάθεσαι άνετα στη διαμορφωμένη θέση. Εγώ πού είμαι 190 εκατοστά, 95 κιλά και φοράω παντελόνι 36’, όταν είχα δοκιμάσει το διθέσιο παλιό μοντέλο Ocean, στην αρχή κατάλαβα ότι απλά μου ήταν λίγο στενή η θέση, μετά από δύο ώρες η πίεση στα πλάγια της λεκάνης μου έγινε αφόρητη.
Καλωσόρισες Βάγγο στο παρεάκι μας. Από'τι κατάλαβα την ουσιαστική απόφαση για την αγορά καυακ (σιτ ιν ή ον) την έχεις πάρει , άρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Σίγουρα φίλε για τα κιλά σου το ιδανικό σκάφος είναι ένα διπλό και αυτά συνήθως είναι περίπου στα 3,80-4,10 μέτρα. Το δικό μου πχ είναι 3,8 μέτρα με δυνατότητα μεταφοράς έως 220 κιλά, που σημαίνει ότι "σ' έχει" άνετα.
Pages: 1 2 3 4 5