Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Προμήθειες
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Οι έμπειροι στα πολυήμερα ταξείδια θα μπορούσαν να μας δώσουν μερικές πληροφορίες για το τι προμήθειες χρειάζονται για μια εκδρομή με καγίακ. Συκγεκριμένα πόσο νερό και πόσο φαγητό χρειάζονται ημερησίως για να κοπηλατήσει ένας "μέσος" καγιάκερ των 80+ κιλών μια ολόκληρη μέρα. Πώς αναπληρόνουμε τις καμένες θερμίδες και ποιές τροφές αντέχουν περισσότερο χωρίς να αλλοιωθούν?
Ότι αφορά τις ημερήσιες εξορμήσεις (χωρίς διανυκτέρευση) τα πράγματα είναι σχετικά απλά .
Προσωπικά βάζω απο την προηγούμενη μέρα στην κατάψυξη ένα μπουκάλι 1.5 λίτρου και επιπλέον παίρνω μαζί μου
και  ένα ποδηλατικό παγούρι των 0,75 λίτρων.  Αυτά μου φτάνουν για 7- 8 ώρες συνολικά (εκ των οποίων 6 - 7 ώρες κουπί)
Για τροφή  , λόγο ποδηλατικής και ορειβατικής πείρας , παίρνω ενεργειακές μπάρες και τζέλ (αλλά είναι ακριβά) .
Εναλλακτικά ξηρά φρούτα ή καρπούς ,  ψωμάκι με ΛΙΓΟ μέλι , σταφίδες κ.τ.λ. 

Για πολυήμερες με διανυκτέρευση χρειάζομαι 4 - 5  λίτρα νερό ημερησίως .
Για τροφή τα προαναφερόμενα Χ 2  και για το βράδυ  ζυμαρικά (τορτελίνια συνήθως ή ρύζι προμαγειρεμένο ) κονσέρβα τόνο.
Για πρωινό παιδικές κρέμες !!  ,  καφές , ψωμί με  μερέντα ή μέλι . 

(και όταν γυρνάω σπίτι αναστενάζει το ψυγείο !!!)
καποιος σιγα-σιγά και αθόρυβα...ετοιμάζεται για τον περίπλου της Κρήτης!!!
(07-15-2012, 03:40 PM)konstantinosp17 link Wrote: [ -> ]καποιος σιγα-σιγά και αθόρυβα...ετοιμάζεται για τον περίπλου της Κρήτης!!!

λες να θέλει μούτσο - μάγειρα ?
φιλε dan δεν ξέρω για μούτσο ή μάγειρα αλλα τον vitamean sea τον βλέπω να την βγάζει καθαρά με φρέσκοπιασμένα ψαράκια...καθότι και ψαράς...!!!περα απο την πλάκα ωραίο topic Mάνο μπράβο!!!
Κωσταντίνε ο προορισμός μας φίλε είναι η Ντία!!!΄Να το ξέρεις και να προετοιμάζεσαι!!!
φιλε Μανο σου δίνω τον λόγο μου πως το τελευταιο διάστημα το εχω πολυ εντονα στο μυαλό μου σαν επιθυμια!!! Παρ΄όλα αυτα με προβληματίζει και λίγο....δεν νομιζω να ειμαι έτοιμος για τετοια απόσταση ακόμα...Στέλιο εσυ τι λές για τον στόχο???
Κώστα το σκάφος σου χωρίς πηδάλιο για να το πας στην Ντία πέραν της φυσικής κατάστασης (είναι 26χλμ πήγαινε έλα) που θα πρέπει να έχεις χρειάζεται πολύ καλή τεχνική ιδίως στο γύρνα που θα έχεις τον αέρα πίσω και λίγο πλάγια. Έχεις κάνει προπόνηση από την τελευταία φορά που πήγαμε; Αν είσαι στο ίδιο επίπεδο με τότε θα πρέπει να βάζεις πιο ρεαλιστικούς στόχους (κυρίως να μάθεις την τεχνική) και όχι open crossing γιατί αργά ή γρήγορα θα βρεθείς αντιμέτωπος με προβλήματα πράγμα που εύχομαι να μην συμβεί.

Ιδανική διαδρομή για προπόνηση είναι το Παντάνασσα-Αγ.Πελαγιά-Μονοναύτης και πίσω αλλά μόνος θα πρέπει να έχεις σούπερ rescue skills γιατί μετά το Θησέα και για περίπου 2 μίλια βγάζει πάρα πολύ αέρα και σου έρχεται από παντού.

Ο ενουσιασμός είναι καλός αλλά με μέτρο Smile Χωρίς 2ο καγιάκερ, βασικά re-entry skills, εννοείται την απαιτούμενη φυσική κατάσταση και κυρίως την τεχνική να κουμαντάρουμε το καγιάκ ΔΕΝ κάνουμε open crossings μεγάλα.

Αυτή είναι η άποψη μου, σεβαστή κάθε άλλη  Smile
Στέλιο αυτο ειχα εγω στο μυαλό μου είναι πως θα ήταν ώραίο να μαζευόμασταν 4-5 kayak και να λέγαμε πως σε ενα ''x'' διαστημα θα κάνουμε Καρτερό - Ντία, στο διαστημα που μεσολαβεί θα κάναμε προπονήσεις αντοχής και τεχνικές. Θεωρώ πως είναι κατι που θα έκανε το άθλημα ακομα πιο γνωστό στην περιοχή μας.

Σχετικά με εμένα φυσικά και δεν είμαι έτοιμος για τετοια διαδρομή τωρα... την τελευταία προπονηση την ειχαμε κάνει μαζί τότε...Θα σε πάρω τηλεφωνο όμως να τα πούμε απο κοντά!
αν μπορουσαμε να βρουμε καποιο ebook με πληροφοριες σχετικα με το θεμα θα ηταν που καλο!
Pages: 1 2