Sea-kayak.gr Forums

Full Version: Λιμανάκια Κερατέας - Κύθνος
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Αρχικά το ταξίδι προοριζόταν να είναι ο περίπλους της Κύθνου. Το σχέδιο έλεγε ότι θα φορτώσω το καγιάκ στο καράβι από Λαύριο και θα ξεκινήσω τον περίπλου από τον Μέριχα.
Έλα όμως που έπρεπε να αφήσω το σκάφος και τον εξοπλισμό στο καράβι και να πάω να παρκάρω κάπου στο Λαύριο αφού το πάρκινγκ του λιμανιού είναι πανάκριβο και ύστερα με τα πόδια πίσω στο καράβι.
Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο θα μου πείτε, τι είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα περπάτημα όταν πρόκειται να κωπηλατήσεις πάνω από 30 ναυτικά σε δύο μέρες. Τίποτα, συμφωνώ και επαυξάνω.
Βαρύ όμως το πρωινό σήκωμα και έφτασα στο Λαύριο αργά, το καράβι θα έφευγε σε ένα τέταρτο.
Δεν είχα λοιπόν αρκετό καιρό για την όλη διαδικασία και λέω μήπως να φορτώσω το αυτοκίνητο στο καράβι και να βγώ ΄Κύθνο ατσαλάκωτος.
Όταν όμως άκουσα την τιμή άλλαξα γνώμη ακαριαία. Δεν είχα άλλη επιλογή λοιπόν, αφήνω το αυτοκίνητο στον φίλο Πέτρο στο περίφημο πόρτο 9 απέναντι από την βορεινή πλευρά της Μακρόνησου και έντεκα η ώρα είμαι στο νερό.

Σαράντα λεπτά αργότερα είμαι στη Μακρόνησο στο βόρειο ακρωτήριο, τσεκάρω λοιπόν τον καιρό και την κυκλοφορία των σκαφών στο κινητό (τα καλά της τεχνολογίας) και αποφασίζω να δοκιμάσω το πέρασμα για Τζιά από το νότιο ακρωτήρι.
Οκτώ μίλια έχει μήκος το νησί και με τριάρι νοτιοδυτικό στη δεξιά μάσκα το έκανα δύο ώρες συν μία στάση για κατούρημα και ξεμούδιασμα.
Είμαι λοιπόν στο νότιο ακρωτήρι είναι μεσημεράκι το πέρασμα στη τζιά φαίνεται ελεύθερο και ο καιρός ιδανικός με σπρώχνει κατά Κορρησία.
Τέλεια, βούρ το λοιπόν. Το πέρασμα κράτησε ένα δίωρο, τα swell της ανοικτής θάλασσας με κουβαλούσανε στην πλάτη τους γλυκά, τρία τέσσερα φορτηγά που έπλεαν νωχελικά δεν με ανησύχησαν καθόλου. εν ολίγοις διαδρομή ζάχαρη.
Λίγο μετά τη μέση του περάσματος ο καιρός και τα ρεύματα άλλαξαν σε βορειοδυτικά, άλλαξα και εγώ λοιπόν την πορεία μου για Κούνδουρο.
Όταν έφτασα και μη βρίσκοντας παραλία για κατασκήνωση του γούστου μου συνέχισα νότια και τελικά έστησα το τσαντήρι μου 3-4 μίλια πριν το νότιο ακρωτήριο της Τζιάς.
Εκεί έφαγα και κοιμήθηκα υπέροχα.
Τόσο υπέροχα που ξύπνησα κατά τις οκτώ το πρωί.
Καφεδάκι τσιγαράκι, να μην ξεχνάμε και τις ρίζες μας, και αφού μάζεψα τα high teck μπογαλάκια μου έφυγα για Κύθνο.
Στο νότιο ακρωτήριο της Τζιάς λοιπόν κατά τις 10 και μισή να "κόβω τα κόζα" στο πέλαγος αφού η κοσμοτέ με πρόδωσε ανεπανόρθωτα. (τα κακά της τεχνολογίας)
Το καράβι για Λαύριο θα έφευγε από Κύθνο στις 16.30 οπότε από χρόνο ήμαστε άάάνετοι λέμε.
Μία ώρα και σαράντα λεπτά κράτησε το πέρασμα, πήγα όσο πιο γρήγορα μπορούσα αφού δεν είχα σύνδεση και δεν επιθυμούσα
καθολου καμμία στενή επαφή τρίτου τύπου με τα μεγαθήρια που περνάνε από αυτά τα στενά. Μόνο οι απαραίτητες στάσεις για τις αναμνηστικές φωτογραφίες, αποθανάτισα σε βίντεο και έναν ξιφία που πήδαγε μπροστά στο σκάφος μου, άγνωστο γιατί. Ελπίζω μόνο να μην είχε πιαστεί σε κάνα παραγάδι ο φουκαράς.
Υπέροχο ψάρι, μεγαλόπρεπο, όμορφο και δυνατό.
Και νόστιμο θα μου πείτε και θα κάνω πως δεν το άκουσα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη ψάρια σαν κι αυτά στο Αιγαίο αξίζουν πιο πολύ ζωντανά παρά νεκρά αλλά πάλι ποιός είμαι εγώ για να έχω και γνώμη στο θέμα, κανένας λοιπόν και συνεχίζω.
Αυτά εν πολλοίς, έφτασα Κύθνο χωρίς απρόοπτα έχοντας κάνει πάνω από 40 μίλια στις τελευταίες 29 ώρες και το μόνο που με στεναχωρούσε ήταν ότι δεν είχα άλλο χρόνο να συνεχίσω για Σέριφο αλλά δεν πειράζει, την άλλη φορά.
Ευχαριστούμε για την περιγραφή, υπέροχη εκδρομή και η φώτο με τον ξιφία όλα τα λεφτά!
Ενδιαφέρουσα περιήγηση ...  ευχαριστούμε Wink
Πάρα πολύ ωραία περιγραφή και η φώτο απο το ψάρι , πρέπει να ομολογήσω, έκανε όλους εμάς τους ψαράδες του καγιάκ να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε.....