Αποστολέας Θέμα: karitek 4 kayak rack χρήση σε πραγματικές συνθήκες  (Αναγνώστηκε 131 φορές)

aegeanpaddlers

  • Full Member
  • ***
  • Μηνύματα: 246
  • Age: 54
  • Τόπος: Αθήνα
    • aegean-paddlers sea kayak club
  • Μοντέλο καγιάκ: NDK Romany surf, Reval 555, Reval mini, Wind solo, Point 65N XP18, Rockpool alaw, taran 16 vac2, NDK explorer
Να λοιπόν όπως σας είχα υποσχεθεί που βρέθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω την κάριτεκ σε ένα ταξίδι στη Νάξο.
Την φόρτωσα με τρία καγιάκ, 2 μεγάλου όγκου και ένα μικρού. Το φόρτωμα είναι σχετικά εύκολο και γίνεται και από ένα μόνο άτομο, αρκεί να είναι έμπειρο και δυνατό. Οδήγησα το αυτοκίνητο για καμμιά πενηνταριά χιλιόμετρα σε άσφαλτο και χώμα με άνεμο μέχρι και 6 μποφώρ. Τίποτα δεν κουνήθηκε η έφυγε από την θέση του, τα παξιμάδια ασφαλείας της κάριτεκ εμπνέουν εμπιστοσύνη. Τα φατνία κράτησαν τα σκάφη σταθερά και σίγουρα χωρίς να τους προξενήσουν την παραμικρή γρατζουνιά η σημάδι. Στον ομαλό δρόμο αισθανόμουν άνετα με ταχύτητες έως και 100 χλμ/ώ, παραπάνω δεν το δοκίμασα επειδή δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η κάριτεκ αν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κρατάει τα σκάφη ψηλότερα από τα κεφάλια ακόμα και των ψηλότερων πεζών και μοτοσυκλετιστών. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν κάτι όταν το βλέπουν για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει ότι κουτουλάνε σαν στραβοί τα σκάφη που βρίσκονται στο ύψος του προσώπου τους. Ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Στο καράβι δεν επιβαρύνθηκα ούτε φράγκο, απλώς έπρεπε να μπω και να βγώ τελευταίος μαζί με τα φορτηγά, λόγω ύψους.
Κάποια προβλήματα στην ποιότητα κατασκευής υπήρξαν μα με την υποστήριξη του Βασίλη και του υπεύθυνου της κάριτεκ ξεπεράστηκαν
Συνολικά αξολογώντας την κάριτεκ καταλήγω ότι θυμίζει περισσότερο χειροποίητη πατέντα παρά βιομηχανικό προιόν με ότι καλό και κακό αυτό συνεπάγεται.
Θέλει πολύ προσοχή στην επιλογή του αυτοκινήτου και την τοποθέτηση. Είναι βαρειά, ογκώδης αλλά με πολύ καλή ποιότητα υλικών, αξιόπιστη σταθερή και φιλική στα σκάφη.
Σίγουρα απευθύνεται σε πολύ σοβαρούς κωπηλάτες που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τα χαρακτηριστικά της.